check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Mitochondriën

De mitochondriën zijn boonvormige celorganellen die functioneren als energiecentrales van een cel. Het aantal mitochondriën per cel varieert. Hoe actiever de cel is, des te meer mitochondriën het bevat. In de mitochondriën vindt energiesynthese plaats. Suikers, vetten en eiwitten met zuurstof verbrand en komt er energie vrij.

20 Artikel(en)

per pagina

20 Artikel(en)

per pagina


ATP-productie

Mitochondriën zitten in bijna alle cellen van het menselijk lichaam. Alleen rode bloedcellen bevatten geen mitochondriën. De belangrijkste functies van mitochondriën zijn ATP-productie door middel van ademhaling, en het reguleren van de cellulaire stofwisseling. Naast de chemische reacties voor ATP-productie, oxidatieve fosforylering en de citroenzuurcyclus hebben de mitochondriën nog vele andere functies.

Supplementen: CoQ10 en Ubiquinol

De belangrijkste functie van mitochondriën is dus het maken van energie en soms kan het lichaam hier wel wat hulp bij gebruiken. Co-enzyme Q10 is een lichaamseigen stof die in de lever wordt aangemaakt. Q10 helpt enzymen bij het maken van ATP (adenosinetrifosfaat). ATP is een molecuul waarin het lichaam zijn energievoorraad opslaat. Naast supplementen met Q10 vind je ook supplementen met de werkzame stof ubiquinol. Ubiquinol is een vorm van co-enzym Q10 en werkt beter dan gewone Q10 tabletten.