check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Enzymen

Enzymen helpen de spijsvertering in ons lichaam beter te laten verlopen en het zijn de werkpaarden in ons lichaam. Ze zijn essentieel voor ons voortbestaan en verteren ook het voedsel dat we eten. Zonder de enzymen zouden de voedingsstoffen niet opgenomen kunnen worden in ons lichaam en zouden we ons lichaam dus niet kunnen voeden. Enzymen versnellen reacties in cellen tot wel een biljoen maal zo snel. Processen die anders duizenden jaren zouden duren, vinden nu in slechts een aantal seconden plaats. Wil je jouw spijsvertering een handje helpen? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de spijsverteringsenzymen van Doctor’s Best. Zoek je enzymen buiten de spijsvertering om in het lichaam werken? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de serrapeptase van Doctor’s Best.

13 Artikel(en)

per pagina

13 Artikel(en)

per pagina


Wat zijn enzymen?

Enzymen zijn betrokken bij bijna alle omzettingen van stoffen in de natuur. Enzymen zijn eiwitten die chemische reacties ondersteunen, versnellen en controleren. Het lichaam produceert de juiste enzymen die nodig zijn om het voedingsmiddelen te verteren. Daardoor heeft iedereen een specifieke samenstelling aan enzymen. Naast het eten van rauwe groenten om aan enzymen te komen, kan het lichaam zelf ook enzymen aanmaken. Om dit proces plaats te laten vinden zijn er vitamines nodig.

Enzymen supplement

Er zijn drie soorten spijsverteringsenzymen die kunnen helpen bij de afbraak van; eiwitten, vet en zetmeel. Proteasen zijn enzymen die eiwitten afbreken. Verantwoordelijk voor het afbreken van vetten zijn Lipasen en tot slot zijn Amylasen enzymen die koolhydraten afbreken. Afhankelijk van je doel kun je dus specifiek een keuze maken en gericht aan de slag gaan met een supplement. Denk hierbij aan spijsverteringsenzymen voor het optimaliseren van de spijsvertering of GutZyme assist voor het afbreken van gluten, eiwitten en vet.

Serrepeptase enzym

Serrapeptase is een krachtig en bijzonder enzym dat  wordt geïsoleerd uit de darmbacteriën van de Japanse zijderups. Serrapeptase heeft vaatspecifieke eigenschappen en beïnvloed de doorbloeding.  De Serrapeptase van Doctor’s Best heeft een Serrateric ™ coating voor een optimale opname waardoor de enzymen pas in de darmen vrij komen en niet in de maag.