check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Nutraceuticals

Nutraceuticals is een brede term die gebruikt wordt om een categorie van voedingssupplementen te omschrijven. De term werd in 1989 door Stephen DeFelice, oprichter en voorzitter van de Amerikaanse organisatie “the Foundation for Innovation in Medicine”, voor het eerst gebruikt. De oorsprong van dit woord is gebaseerd op de "laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" uitspraak van Hippocrates, de welbekende Griekse arts en filosoof.

41 Artikel(en)

per pagina

41 Artikel(en)

per pagina


Bioactieve stoffen

Goede en gevarieerde voeding is van groot belang voor je gezondheid. In voeding zitten namelijk bepaalde bestanddelen met unieke kenmerken die specifiek kunnen worden ingezet. Deze bijzondere voedingsbestanddelen, de bio-actieve stoffen, zijn de basis van nutraceuticals. Bioactieve stoffen komen van nature in voedingsmiddelen voor, maar kunnen ook worden toegevoegd aan voedingssupplementen ter bevordering van de gezondheid. Voedingssupplementen worden daarom ook wel “nutraceuticals” genoemd. Een andere term voor nutraceutical is functionele voeding. Functionele voeding bevat naast voedingstoffen ook ingrediënten die mogelijk de gezondheid kunnen bevorderen. Enkele voorbeelden van bioactieve stoffen zijn Co-enzym Q, Glucosinolaten en Carnitine.

Nutraceuticals als aanvulling op eetpatroon

Ruim assortiment

Nutraceutical supplementen zijn in vele verschijningen verkrijgbaar. Van capsules tot tabletten en van vloeistoffen tot poeders. Bekijk ons ruime assortiment nutraceuticals en geef jezelf een boost door je dagelijkse voeding aan te vullen met voedingssupplementen. Wil je nutraceutical supplementen kopen en heb je nog vragen hierover? Neem dan gerust contact op met de klantenservice!