check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Nutraceuticals

Nutraceuticals is een brede term die gebruikt wordt om een categorie van voedingssupplementen te omschrijven. De term werd in 1989 door Stephen DeFelice, oprichter en voorzitter van de Amerikaanse organisatie “the Foundation for Innovation in Medicine”, voor het eerst gebruikt. De oorsprong van dit woord is gebaseerd op de "laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" uitspraak van Hippocrates, de welbekende Griekse arts en filosoof.

46 Artikel(en)

per pagina

46 Artikel(en)

per pagina


Bioactieve stoffen

Goede en gevarieerde voeding is van groot belang voor je gezondheid. In voeding zitten namelijk bepaalde bestanddelen met unieke kenmerken die specifiek kunnen worden ingezet. Deze bijzondere voedingsbestanddelen, de bio-actieve stoffen, zijn de basis van nutraceuticals. Deze stoffen bevorderen het algemene welzijn, controleren symptomen en helpen kwaadaardige processen te verhinderen. Al vanuit vanouds wordt voeding ingezet als medicijn en producten zoals fruit, noten en groente vallen onder bioactieve stoffen. Ieder product heeft zijn eigen stoffen en hebben zijn eigen krachten.

Nutraceuticals als aanvulling op eetpatroon

Het is een goed idee om nutraceutical supplementen als algemene toepassing te gebruiken als je bijvoorbeeld niet voldoende van een specifieke stof uit je voeding kan halen, of wanneer er sprake is van een specifieke indicatie. Voeding waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze een medicinale werking hebben vallen onder nutraceuticals. Iedere nutraceutical heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken en heeft interacties met één of meerdere biologische processen in je lichaam. Ieder natuurlijk voedsel, ieder nutraceutical, biedt geneeskracht voor een ander deel van het lichaam. Zo zijn cranberries goed voor de blaas.

Ruim assortiment

Nutraceuticals zijn in vele verschijningen verkrijgbaar. Van capsules tot tabletten en van vloeistoffen tot poeders. Van merken zoals Doctor’s Best, MegaFood en ons eigen huismerk. Bekijk ons ruime assortiment nutraceuticals en geef jezelf een boost door je dagelijkse voeding aan te vullen met voedingssupplementen.