Rundertalg - Grasgevoerd

 • Categorie: Orgaanextracten & Weston-A-Price
 • Nieuw-Zeelandse weiderunderen
 • Resonerend met het lichaam
 • Rauw gevriesdroogd
 • Natuurlijke bron van linolzuur
 • Met alfa-linoleenzuur en stearinezuur
 • Vrij van hormonen en pesticiden
 • 180 capsules
Niet op voorraad
SKU
AH-19
EUR  43,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Grasgevoerde Rundertalg van Ancestral Supplements

Oorspronkelijke bewoners van Amerika en andere traditionele volkeren zijn er al eeuwenlang van overtuigd: het eten van de organen van een gezond dier versterkt en ondersteunt de gezondheid van de overeenkomstige organen in ons menselijk lichaam. De traditionele manier om iemand met een zwak hart te behandelen was om diegene het hart van een gezond dier te laten consumeren. De grasgevoerde Rundertalg van Ancestral Supplements levert van nature krachtige voedingsstoffen, zoals stearinezuur en de essentiële, onverzadigde vetzuren linolzuur en alfa-linoleenzuur. Net als ander dierlijk vet is rundertalg een krachtige bron van de ondersteunende matrix voor de vetoplosbare vitamines A, D, K en E.

De kracht van Rundertalg

Rundertalg is een verzamelnaam voor al het vet in het lichaam van een rund. Al door inheemse Amerikanen werd het vet van buffels gezien als het meest voedzame en dus meest waardevolle deel van het dier; dierlijk vet was dan ook de basis voor hun primitieve, doch gezonde dieet. Waarom het zo voedzaam is? Dierlijk vet, orgaanvet en vette vis voorzien allemaal in de juiste vetten, die voor 50% bestaan uit verzadigde vetzuren. Onze cellen hebben een hoge concentratie moleculen van verzadigde vetzuren nodig, zoals palmitinezuur en stearinezuur, om goed te kunnen functioneren. Grassfed Beef Tallow is bovendien rijk aan onverzadigde vetzuren als linolzuur (CLA), arachidonzuur (AA), oliezuur en alfa-linoleenzuur (ALA) en deze vetten bieden een ondersteunende matrix voor de belangrijke vetoplosbare vitamines A, D, K en E. Deze vetoplosbare vitamines zitten voornamelijk in het vet van voedingsmiddelen en kunnen in de weefsels van het lichaam worden opgeslagen.

Voordelen:

 • Bevat uitsluitend weiderunderen uit Nieuw-Zeeland
 • Rauw gevriesdroogd om vitaminen, mineralen en cofactoren te behouden
 • Rijk aan onverzadigde vetzuren als linolzuur (CLA), arachidonzuur (AA), oliezuur en alfa-linoleenzuur (ALA)
 • Bron van belangrijke verzadigde vetzuren als palmitinezuur en stearinezuur
 • Linolzuur is goed voor de cholesterolspiegel*1,2
 • Vetzuren creeëren mede een ondersteunende matrix voor de essentiële vetoplosbare vitamines A, D, K en E
 • Puur geformuleerd zonder vulstoffen en met hoogwaardige ingrediënten
 • Bevat geen pesticiden of hormonen en is GMO-vrij

Hoe werken orgaan supplementen?

Eiwitten spelen een belangrijke rol bij de vorming van nieuwe cellen. Je lichaam heeft essentiële eiwitten nodig om deze via eiwitsynthese te kunnen transformeren naar nucleoproteïnen, antilichamen, enzymen en weefselcellen. Orgaanvlees bevat een scala aan essentiële eiwitten, maar ook aan vetzuren, bioactieve componenten en micronutriënten zoals vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen zijn niet in dergelijke concentraties te vinden in andere dierlijke of plantaardige eiwitbronnen. Dierlijke organen bevatten bovendien weefselspecifieke voedingsstoffen die direct door ons lichaam getransporteerd kunnen worden naar de ermee corresponderende organen in ons lichaam. De orgaan-specifieke voedingsstoffen lijken wel puzzelstukjes die precies passen binnen de voedingsbehoefte van dezelfde organen in het menselijk lichaam. Via orgaanvlees kunnen we essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen die goed zijn voor ons hele lichaam en die bovendien componenten bevatten die zich in het bijzonder richten op het doelorgaan in ons lichaam waarmee het supplement correspondeert.

Eten van kop tot staart

Voor wie een duurzame, ethische en gezonde levenswijze nastreeft, zou het kop-tot-staart-principe of evolutionair eten een interessant uitgangspunt kunnen zijn bij het eten van dierlijke producten. Wanneer we ons namelijk op deze manier voeden, zorgen we er niet alleen voor dat er zo min mogelijk vlees verloren gaat, het eten van dierlijke organen komt ook overeen met de eeuwenoude menselijke traditie om orgaanvlees te eten vanwege de hoge concentratie nutriënten die erin zitten. De kennis dat orgaanvlees extreem rijk is aan essentiële voedingsstoffen bestond reeds bij veel oude beschavingen. Zo bevatten dierlijke organen hoge concentraties van de vetoplosbare vitaminen A, D, K en E, net als van magnesium, ijzer, choline, jodium en vitamine B12. Voedingsstoffen waar veel mensen met een modern dieet best wat extra’s van kunnen gebruiken. De specifieke samenstelling van voedingsstoffen van een dierlijk orgaan sluit bovendien aan bij de voedingsstoffen die datzelfde orgaan in het menselijk lichaam kan gebruiken.

Natuurlijke ingrediënten van Rundertalg:

 • Vetzuren als ondersteunende matrix voor de vetoplosbare vitamines A, D, K en E
 • Verzadigde vetzuren als linolzuur (CLA), arachidonzuur (AA), oliezuur, palmitinezuur, alfa-linoleenzuur (ALA) en stearinezuur

Volgens de principes van Weston Price

De Canadese tandarts Weston Price (1870-1948) bestudeerde de voedingsgewoonten van traditionele volkeren over de hele wereld. Hij ontdekte dat de oorspronkelijke bewoners van Canada veel waarde hechtten aan het consumeren van vlees van dierlijke organen, vooral beenmerg was geliefd. Organen vormden een hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding van onze vroege voorouders en met goede reden; de inname van vetoplosbare vitamines en een groot deel van de essentiële mineralen geschiedde via de organen van dieren.

Orgaanvlees van de hoogste kwaliteit

De supplementen van Ancestral Supplements zijn gemaakt van uit Nieuw-Zeeland afkomstige, grasgevoerde runderen waarvan de gezondheid hoog in het vaandel staat bij het bedrijf. De ingrediënten van de hoogwaardige supplementen van Ancestral Supplements zijn gevriesdroogd, niet verhit (rauw) en ze zijn samengesteld zonder gebruik te maken van hormonen, pesticiden of antibiotica. De kwaliteit van leven van de dieren wordt constant goed in de gaten gehouden. De dieren krijgen een goede verzorging en hebben een fijne leefomgeving. Doordat er met aandacht voor mens, dier en milieu wordt gewerkt is het vlees dat voor de supplementen wordt gebruikt uiteindelijk ook van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Over Ancestral Supplements

Ancestral Supplements is een in Texas gevestigd bedrijf dat orgaan supplementen van hoge kwaliteit produceert. De missie van het bedrijf is ontstaan uit de persoonlijke drive van Brian Johnson, één van de oprichters, die er alles voor over had om ervoor te zorgen dat zijn zoons, beide met een zwakke gezondheid, eindelijk fit en vitaal zouden kunnen zijn. Na jaren van doktersbezoeken en onderzoeken, hebben ze het heft in eigen handen genomen en begon het hele gezin met het eten van biologisch, op grasland gevoed en wild gevangen dierenvlees volgens het kop-tot-staart-principe. Hun totale levenswijze veranderde drastisch en baseert zich op de manier waarop onze voorouders leefden en omgingen met de wereld om hen heen. Het is het grote succes van deze levenswijze die Johnson ertoe heeft aangezet om Ancestral Supplements op te richten. Om het eten van dierlijke organen en klieren voor iedereen toegankelijker te maken, heeft het bedrijf met veel zorg producten samengesteld waarin deze dierlijke organen vol essentiële voedingsstoffen zijn verwerkt. 

*1 Rundertalg is een natuurlijke bron van linolzuur*2
*2 Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 10 gram linolzuur (LA)

Meer informatie
Product Naam
Rundertalg - Grasgevoerd
Art.nr.
AH-19
Merk
Ancestral Supplements
Inhoud
180 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem twee capsules bij elke maaltijd of zoals voorgeschreven door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

3000 mg gevriesdroogde Nieuw-Zeelandse grasgevoede rundertalg

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Rundergelatine (capsule).

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rundertalg - Grasgevoerd
Uw waardering