Bottenbouillon - Weidekip - Instant Soep
EUR  44,95

Bottenbouillon - Weidekip - Instant Soep

 • Categorieën: Gelatine & Oerdieet
 • 100% weidekippen
 • Hoogwaardige eiwitten
 • Essentiële aminozuren
 • Met glycine, glutamine en proline
 • Volledig oplosbaar
 • Nieuwe, kruidige smaak
 • Vrij van pesticiden en antibiotica 
 • 100 gram
Op voorraad
SKU
ERG-06-AAA
EUR  44,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Bottenbouillon - Weidekip - Instant Soep

Al eeuwenlang wordt over de hele wereld bottenbouillon gebruikt vanwege de voedingswaarde en verzorgende kracht voor het lichaam. De botten en gewrichten van weidekippen zijn een bron aan essentiële voedingsstoffen die ons bij ons moderne dieet kunnen ondersteunen. Het is ook een efficiënte en natuurlijke manier om je lichaam te voorzien van gelatine. De hoogwaardige bottenbouillon van Broth of Life is er nu ook in de vorm van instant soep. Deze variant is niet alleen rijk aan voedingsstoffen, in smaak vernieuwd en veelzijdig in gebruik, de bouillonpoeder is ook nog eens volledig oplosbaar!

Wat maakt bottenbouillon van Broth of Life zo speciaal?

De bottenbouillon van Broth of life is met veel zorg en aandacht gemaakt en is om meerdere redenen een bijzonder product te noemen. Zo wordt het water dat gebruikt wordt voor het maken van de bouillon via een speciaal systeem zorgvuldig driemaal gefilterd, om zeker te weten dat er geen chlorine of fluoride meer in het water zit. Vervolgens vindt een uiterst nauwgezet en handmatig productieproces plaats waar veel tijd en aandacht in zit. Zo blijft de soep steevast minimaal 24 uur sudderen, zodat het collageen en de andere bijzondere componenten die van nature in dierlijke botten en bindweefsels voorkomen, langzaam kunnen vrijkomen.

Broth of Life doet al jarenlang onderzoek naar bottenbouillon om een zo hoog mogelijke productkwaliteit te kunnen ontwikkelen; ze is niet voor niets marktleider in haar sector en haar product is ook de eerste 100% gecertificeerde bottenbouillon ter wereld! Broth of Life was ook wereldwijd de eerste die haar producten gedehydrateerd en in een handige poedervorm wist te verpakken, zodat de soep makkelijk te bewaren en te gebruiken is. Wanneer je producten van Broth of Life koopt, weet je dus zeker dat je een uiterst voedzaam en hoogwaardig kwaliteitsproduct in handen hebt, waarvan je precies weet wat erin zit. Broth of Life is immers trots op het feit dat ze transparant is over welke ingrediënten er worden gebruikt voor het maken van haar voedzame ‘gouden elixers’, zoals ze hun bouillons zelf met recht graag noemen.

Voordelen:

 • Zonder moeite toch de voordelen van hoogwaardige bottenbouillon
 • Eenvoudig in gebruik
 • Lost gemakkelijk en volledig op
 • Botten bouillon van weidekip is een bron van gelatine en glycosaminoglycanen
 • Rijk aan glycine, arginine, glutamine en proline
 • Gemaakt van 100% weidekippen
 • Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is GMO-vrij

Bottenbouillon als eeuwenoude traditie

Archeologische vondsten hebben uitgewezen dat jagers en verzamelaars uit de IJstijd al potten gebruikten om vis en karkassen uit te koken. Zo zijn er over heel de wereld ontdekkingen gedaan die aantonen dat onze voorouders al eeuwenlang bouillon maakten van vers gevangen dierlijke voedselbronnen. Instinctief kenden zij al de kracht en het lichaamsverzorgende vermogen van dierlijke botten en organen. Waar bottenbouillon voorheen nog iets oubolligs had, lijkt het de laatste jaren aan een echte comeback bezig te zijn. Het urenlang laten sudderen van botten op een laag vuur voert ons terug naar grootmoeders tijd en herinnert ons aan het belang van goede voeding die met liefde is bereid.

Een goede botten bouillon lijkt geenszins op de kant-en-klare bouillons die in veel winkels verkrijgbaar zijn. Voedingsstoffen in een getrokken bouillon komen namelijk pas vrij wanneer je botten en beenmerg van goede kwaliteit minimaal 24 uur lang laat sudderen op een lage temperatuur. Zo kunnen de goed opneembare gelatine, vitaminen, mineralen en aminozuren door het lichaam worden opgenomen. Het tijdloze en wereldbrede gebruik ervan is het bewijs dat er geen natuurlijke voedselbron is die zo voedzaam is als bottenbouillon!

Het geheim van bottenbouillon

Een goede bottenbouillon (‘bone broth’ in het Engels) bevat een scala aan essentiële voedingsstoffen die een krachtige, weldadige uitwerking hebben op je hele lichaam. Door het lange sudderen komen goed opneembare vitaminen, mineralen en aminozuren vrij en wordt collageen omgezet in gelatine, waardoor je lichaam deze stof kan opnemen. Daarnaast bevat bouillon specifieke koolhydraten die glycosaminoglycanen worden genoemd. Collageen is een lijmvormend eiwit dat in de botten van gewervelde dieren voorkomt en dat in botten bouillon vrijkomt als het goed opneembare gelatine. Vanwege haar krachtige verzorgende eigenschappen is bottenbouillon dus echt een superfood te noemen!

Het belang van collageen voor ons lichaam

Collageenvezels zijn belangrijke extracellulaire eiwitten van het lichaam. Ze vormen zo’n 25% tot 35% van het totale eiwitgehalte in het lichaam en worden door het lichaam gebruikt om de bijzondere collageen triple helix structuur te bouwen. Deze structuur zorgt ervoor dat weefsels en vezels in ons lichaam hun kracht, cohesie en flexibiliteit behouden. Tot het 25e levensjaar maakt het lichaam zelf voldoende collageen aan, daarna neemt de productie ervan af en kan het nuttig zijn om deze stof aan te vullen via bijvoorbeeld voeding. Meer dan 90% van het collageen in ons lichaam bestaat uit type I. Collageen type II is terug te vinden in gewrichten, ribben, neus, strottenhoofd en tussenwervelschijven en type III komt veel voor in de huid en bloedvaten. Rundercollageen wordt het meest gebruikt in collageensupplementen en het bestaat voornamelijk uit collageen type I en III.

Gelatine versus collageen hydrolysaat 

Collageen wordt in bottenbouillon omgezet in gelatine, dat gemakkelijk door het lichaam op te nemen is. Er zijn echter ook supplementen beschikbaar met collageen hydrolysaat, waarbij de gelatine verder is verwerkt en de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Waar collageen hydrolysaat echter alleen collageen type I bevat, bestaat gelatine in bottenbouillon uit meerdere type collageen en bevat het meer voedingsstoffen, zoals essentiële mineralen, vetten en speciale koolhydraten (glycosaminoglycanen, ook wel GAG’s genoemd). Hoewel gelatine in botten bouillon dus rijker is, bevatten beide vormen essentiële aminozuren die gemakkelijk opneembaar zijn en dezelfde lichaamsverzorgende eigenschappen hebben.

Bijzonder aminozuurprofiel

Eiwitten bestaan uit bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Deze aminozuren, in totaal 22, worden verdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het lichaam kan zelf niet-essentiële aminozuren aanmaken. Dit is niet het geval voor de essentiële aminozuren en dat maakt het essentieel dat je deze aminozuren via je voeding of via supplementen binnenkrijgt. Het aminozuurprofiel in bottenbouillon is erg bijzonder omdat het hoge concentraties aan glycine, glutamine, arginine en proline bevat. Het zijn allemaal essentiële aminozuren.

Eten van kop tot staart

Al eeuwenlang worden er in traditionele beschavingen, zoals de Indiaanse of de Oud-Chinese cultuur, dierlijke organen gegeten. Traditionele volken geloofden namelijk dat het eten van gezonde, dierlijke organen een verzorgend effect heeft op diezelfde organen in het menselijk lichaam. Tegenwoordig zijn we het eten volgens het kop-tot-staart-principe grotendeels vergeten en schrikt het sommigen zelfs af om dierlijke organen te consumeren. Er vindt de  laatste tijd gelukkig een opleving plaats van deze voorouderlijke levenswijze en van het evolutionair eten: orgaantherapie is terug van weggeweest. Het past immers in een ethische, duurzame en gezonde levenswijze om dieren in hun geheel te gebruiken voor consumptie. Orgaanvlees bevat zelfs hoge concentraties aan voedingsstoffen, zoals de vitamines A, B12, D, E, K en folaat en het is een uitstekende bron van ijzer en eiwitten. Bovendien zitten in organen ook voedingsstoffen die onze ermee corresponderende menselijke organen kunnen gebruiken. Orgaanvlees past dus in het dieet van iedereen die gezond, duurzaam en met respect voor dier en milieu wil leven.

Over Broth of Life

De bottenbouillon van Broth of Life is gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die met de hand worden geselecteerd. Het familiebedrijf, dat gevestigd is in Australië, maakt als enige in de wereld gecertificeerde bottenbouillon in poedervorm. Het bedrijf hecht veel waarde aan kwaliteit en gebruikt dan ook enkel weidekippen en grasgevoerde runderen die op natuurlijke wijze worden gehouden, waardoor de dieren vrij blijven van hormonen, antibiotica en toxines, die veelal worden opgeslagen in het beenmerg van de dieren. Elk zakje botten bouillon van Broth of Life is met veel liefde bereid en bevat bottenbouillon in poedervorm, waardoor de bouillon gemakkelijk te bewaren en te gebruiken is. Niet alleen kun je het poeder met kokend water aanlengen tot een warme drank, het poeder is ook een prachtige basis voor sauzen en stoofpotten en het geeft je maaltijden net dat beetje extra pit. Zo kun je heel eenvoudig, zonder zelf urenlang in de keuken te hoeven staan, toch genieten van alle voordelen die een goede bottenbouillon te bieden heeft!

Meer informatie
Product Naam
Bottenbouillon - Weidekip - Instant Soep
Art.nr.
ERG-06-AAA
Merk
Broth of Life
Inhoud
100 gram
Gebruiksaanwijzing

Voeg 1 theelepel toe aan 100 ml kokend water.

Ingrediënten per dosering
Ingrediënten% DV 
Weidekip **  
Gist **  
Ui **  
Wortels **  
Selderij **  
Tamari **  
Appelazijn **  
Knoflook **  
Himalayazout **  
Peper **  
Voedingswaardeper 5gper 100g
Energie 101 kJ 2013 kJ
Eiweit 2.4 g 48.6g
Vet, totaal 1.2 g 24.3 g
-verzadigd >1.0 g 12,7 g 
-enkelvoudig onverzadigd >1.0 g 10.8 g
Koolhydraten >1.0 g 17 g
-suikers >1.0 g 7.7 g
Natrium 89.5 g 1790 mg
Minerale inhoud per 100g
Calcium   356 mg
Ijzer   6.6 mg
Kalium   1060 mg
Magnesium   68 mg

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Soja
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bottenbouillon - Weidekip - Instant Soep
Uw waardering