Deuteriumarm water - Preventa® 85
EUR  119,95

Deuteriumarm water - Preventa® 85 van Preventa bij Ergomax

  • Preventa® 85
  • Deuteriumarm water
  • Deuterium-depletie
  • 12 x 1,5 liter
  • UITSLUITEND TE BESTELLEN VIA CONTACTFORMULIER!
Op voorraad
SKU
PV-03
EUR  119,95
  • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
  • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Deuterium-arm water - Preventa® 85

Deuterium (D of 2H) is een zeldzaam type waterstof (H) dat net zoals gewone waterstof onderdeel van ons lichaam wordt, maar in tegenstelling tot gewone waterstof is een teveel aan deuterium niet gewenst. Deuterium lijkt een ontbrekende schakel in de gezondheidspuzzel. In westerse populaties is de deuterium-belasting zodanig hoog dat dit een belangrijk aandachtspunt dient te worden voor anti-verouderings- en gezondheidzorgstrategieën.

Het verschil tussen deuterium en waterstof

Deuterium bevat een extra neutron waardoor de massa verdubbelt ten opzichte van gewone waterstof, en zoals het ook in water gebeurt, verandert een teveel aan deuterium de chemie van de 'ingrediënten' waaruit ons lichaam bestaat. Waterstof en deuterium worden namelijk door het hele lichaam heen geïntegreerd in onze cellen, weefsels en vloeistoffen. De effecten van de extra massa van deuterium maakt dat de chemische reacties anders zijn dan die van waterstof. Dit heeft uiteenlopende metabole consequenties

Deuterium een belangrijke speler

Deuterium zit in de lucht, in voedsel en water. De hoeveelheid deuterium wordt aangegeven in deeltjes per miljoen (PPM) en ondanks deze ogenschijnlijke kleine hoeveelheden is de invloed van deuterium op het functioneren van het lichaam significant. Ter vergelijking: in je bloed zit 6 keer zoveel deuterium als calcium en 10 keer zoveel deuterium als magnesium. Van calcium en magnesium zijn de gezondheidseffecten alom bekend en gedocumenteerd, ook al komen ze in mindere mate voor in het bloed. Deuterium is dus iets waar je ook rekening mee moet houden.

Deuterium-depletie met deuteriumarm water van Preventa®

Indien deuteriumniveaus hoog zijn omdat het lichaam niet in staat is om deze effectief uit te scheiden, kan je deuterium-arm water gebruiken om de totale hoeveelheden deuterium in je lichaam te verdunnen. Dit lijkt vanaf je dertigste levensjaar een interessante optie te zijn, passend binnen een gezondheidsbewuste levensstijl. Een algemeen streven is om een deuteriumconcentratie van 130 ppm te bereiken. Het verlagen van de deuteriumgehaltes is een natuurlijk biochemisch proces en behoort tot de normale functies van een cel. Met deuteriumarm drinkwater kan het gehalte aan deuterium in het lichaam laag worden gehouden, zelfs als het natuurlijke fysiologische niet optimaal verloopt.

Anti-veroudering en gezondheid

Deuterium-depletie is een nieuw hulpmiddel op sub-moleculair niveau om de lichaamseigen deuteriumconcentraties te verlagen. Je natuurlijke vermogen om deuterium te verminderen neemt af naarmate je ouder wordt, minder actief bent, overgewicht hebt, slechter slaapt of als je een fragile gezondheid hebt. Om je eigen deuteriumdepletie te ondersteunen kan deuterium-arm drinkwater een oplossing bieden. Dit kan als algemene gezondheidsstrategie toegepast worden maar ook als hulpmiddel bij specifieke indicaties.

Biologisch belang van deuterium

Als we rekening houden met de zeer hoge concentraties van water in biologische systemen dan wordt het moeilijk om de relatieve hoeveelheden “gedeutereerd” water en deuteronen te verwaarlozen. De deuteriumconcentraties in het menselijk lichaam zijn meerdere malen hoger dan het niveau van andere fysiologisch essentiële elementen zoals calcium, kalium of magnesium. Ter vergelijking: in je bloed zit 6 keer zoveel deuterium als calcium en 10 keer zoveel deuterium als magnesium. Van calcium en magnesium zijn de gezondheidseffecten alom bekend en gedocumenteerd, ook al komen ze in mindere mate voor in het bloed. Deuterium is dus iets waar je ook rekening mee moet houden.

Preventa® deuterium-arm water

Preventa deuterium-arm drinkwater is het meest bestudeerde deuterium-arme drinkwater ter wereld. Het is ook het enige deuterium-arme water dat, volgens strikte farmaceutische richtlijnen, uit natuurlijk bronwater vervaardigd wordt. Hierdoor is het product veilig, gecertificeerd en bevat het precies wat er op de fles staat. Preventa® deuterium-arm drinkwater is verkrijgbaar met verschillende deuteriumconcentraties, van 25ppm tot 125ppm. Natuurlijk water bevat deuterium met een gemiddelde van rond de 150 ppm. Water met een concentratie van minder dan 140 ppm wordt als uit deuterium-arm beschouwd. Preventa® producten met verschillende concentraties kunnen toegepast worden in verschillende protocollen. Preventa® deuterium-arm drinkwater kan worden gebruikt als vervanging van de dagelijkse normale vloeistofinname.

Deuterium in de mitochondriën

De mitochondriën in je cellen spelen een centrale rol in je energiestofwisseling, welke op haar beurt weer een centrale rol heeft in de algemene gezondheid. Iedere mitochondrion heeft honderden nano-motoren die energie halen uit het voedsel dat je eet. Waterstofionen drijven deze nano-motoren, die tezamen ATP synthese bewerkstelligen, aan. Als waterstofvariant heeft deuterium ook een effect op de nano-motoren, en wel een negatieve. Deuterium drijft de motoren niet aan maar zorgt ervoor dat ze breken. Hierdoor raken energievraag en -aanbod uit balans.

Meer informatie
Product Naam
Deuteriumarm water - Preventa® 85
Merk
Preventa
Inhoud
1,5 liter
Gebruiksaanwijzing

Vervang de normale dagelijkse waterinname met deuteriumarm water. Dit is doorgaans zo’n 1,5-2,0 liter. De inname van normaal, dus niet deuteriumarm water, moet worden beperkt tot een minimum.

Ingrediënten per dosering
Deuterium-arm Water (85ppm).
EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Deuteriumarm water - Preventa® 85
Uw waardering