Curcumine Fytosoom - Meriva®
EUR  26,95

Curcumine Fytosoom - Meriva®

Waardering:
100% of 100
 • Met Meriva®
 • Fytosoom technologie
 • Hoge biologische beschikbaarheid
 • 500 mg per capsule waarvan 90 mg curcumine
 • 60 capsules
Op voorraad
SKU
RB-47
EUR  26,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Meriva Curcumine Fytosoom – Kurkuma-Fosfatidylcholine-Complex

Met meer dan 100 verschillende moleculaire doelen in het lichaam is kurkuma (curcumine) een waar pleiotroop voedingssupplement - een middel met meerdere effecten op verschillende biologische functies. De volledige biologische effecten zijn nog lang niet in kaart gebracht maar kurkuma is zonder enige twijfel één van de meest interessante kruiden in de wereld van de biochemie.

Natuurlijke ingrediënten

Omdat kurkuma via natuurlijke mechanismen zijn werk doet komen de effecten geleidelijk tot uiting in het lichaam. Dit in tegenstelling tot de nieuwe ontwikkelingen omtrent dit kruid die juist in een zeer snel tempo naar buiten komen want kurkuma is ook nog eens een van de best onderzochte natuurlijke ingrediënten

De lage orale biologische beschikbaarheid is echter een hoofdknelpunt gebleken, maar nieuwe ontwikkelingen en formuleringstrategieën lijken dit obstakel te overwinnen. Naast de standaard kurkuma-piperine combinaties, die tot een betere opname leiden, hebben ook gepatenteerde extracten zoals de BCM-95 grote stappen voorwaarts gemaakt.

Effectieve opname

Mervia curcumine heeft het opname probleem via een unieke en andere hoek benaderd dan voorheen werd gedaan. Dit heeft geleid tot een curcumine fystosoom ofwel een complex tussen fosfatidylcholine en de actieve curcuminoïden. Ook deze vorm van kurmuma is gepatenteerd en maakt het makkelijker om de bijzondere effecten van dit kruid te benutten. Meriva curcumine heeft namelijk een gevalideerde, ongeveer 29 maal effectievere, opname ten opzichte van standaard kurkuma preparaten. Doordat de curcuminoïden gekoppeld zijn aan fosfolipiden is deze vorm van kurkuma ook erg actief in het centrale zenuwstelsel.

Historie

Vooral in Aziatische landen wordt al eeuwen lang geprofiteerd van de bijzondere effecten van kurkuma. Deze oranje kleurstof van Turmeric (Curcuma Longa L) typeert de geelwortel. Als onderdeel van kerriepoeder is een veel gebruikt culinair ingrediënt met een lange historie. Tijdens zijn verblijf in China schreef Marco Polo in 1280 al het volgende over kurkuma.

“There is a vegetable which contains all the properties of true saffron. It also has the color and smell, yet it is not actually saffron.”

De gedetailleerde biologische effecten van kurkuma zijn niet bijzonder lang bekend maar het dagelijkse gebruik in Europa gaat al weer terug naar de middeleeuwen. In deze periode stond kurkuma bekend als Indiaanse saffraan omdat het als een goedkoper alternatief werd gebruikt.

Voordelen van Curcumine Fytosoom

 • Verhoogt de vitaliteit
 • Houdt je jong
 • Vrije-radicalen vanger
 • Celbeschermend
 • Heilzame planten
 • Ondersteunt het afweersysteem
Meer informatie
Product Naam
Curcumine Fytosoom - Meriva®
Merk
Doctors Best
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 softgels per dag, bij voorkeur tijdens een maaltijd.

Gebruiksadvies
Bewaaradvies: zie verpakking. Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.
Doseervorm
Capsules
Dosering
2 capsules
Ingrediënten per dosering

Curcumine fytosoom (Meriva®) † (1000 mg curcumine-fosfatidylcholine-complex, 180 mg overige curcumoïden). † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

Overige Ingrediënten

Gemodificeerde cellulose (plantaardige capsule), siliciumdioxide, magnesiumstearaat (plantaardige bron).

Allergenen
Geen
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Klantenreviews
 1. Verbetering van geheugen en vermindering hoofdpijn bij hersenschudding
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik heb >1 jaar een post traumatische hersenschudding.

  Na een week begon ik vermindering van hoofdpijn te merken en na twee weken was de vermindering sterker. Daarna geen vermindering gemerkt. Mijn geheugen is verbeterd. Ik ben ook minder gevoelig geworden voor stimuli, zoals geluid en licht.

  Drie weken na stoppen met gebruik is de hoodpijn niet erger geworden, mijn geheugen is niet achteruit gegaan en ik ben niet gevoeliger geworden voor stimuli.

  Ik ben heel tevreden over dit product.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Van een vriendin een paar curcumine gebruikt
  Algehele beoordeling
  100%
  Van mijn vriendin een paar curcumine capsules gebruikt kan er eigenlijk nog weinig van zeggen. (Heb 2 weken geprobeerd )
  Maar haar bevalt het wel.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Geweldige vorm van curcumine
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik gebruikte eerste andere vorm van curcumine, maar merk duidelijk verschil, sinds ik
  curcumine fytosoom slik, merk ik echt verschil, ik voel mij veel vitaler denk dat het komt door de hoge opneembaarheid. Ben heel tevreden.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: