Curcumine Fytosoom - Meriva®

Waardering:
100% of 100
 • Met Meriva®, Kurkuma in fytosoom vorm
 • Gewrichten, zenuwstelsel & bloedvaten
 • Hoge biologische beschikbaarheid
 • 500 mg per capsule waarvan 90 mg curcumine
 • 60 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
RB-47
EUR  30,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Curcumine Fytosoom - Meriva® van Doctor’s Best

De curcumine in de capsules in fytosoom vorm met Meriva® is afkomstig uit kurkuma en bestaat uit een sterke combinatie van drie soorten curcuminoïden curcumine, bisdemethoxy curcumine en demethoxy curcumine. Curcuma of kurkuma kent talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het product is goed voor het zenuwstelsel, ondersteunt het immuunsysteem, is goed voor het gezichtsvermogen en voor hart en bloedvaten.

Fytosoomvorm die zeer goed wordt opgenomen

De curcuminoïden in veel kurkuma capsules wordt echter niet goed opgenomen in het lichaam. De gepatenteerde fytosoomtechnologie zorgt ervoor dat de curcuminoïden een zeer hoge biologische beschikbaarheid hebben. In deze technologie wordt elke curcuminemolecuul gebonden aan een of meer moleculen fosfatidylcholine. Zo ontstaan molecuulcomplexen die fytosomen heten. Meriva® fytosomen worden minder snel afgebroken en mengen zich goed met vocht, zodat ze oraal goed worden opgenomen. De fosfatidylcholine moleculen vormen een soort transportmiddel waardoor de curcumine beschermd wordt.

Voordelen:

 • Curcumine helpt bij stress en spanning*
 • Curcumine is goed voor het zenuwstelsel*
 • Curcumine ondersteunt hart, bloedvaten en bloedsomloop*
 • Curcumine werkt als antioxidant en ondersteunt het immuunsysteem*
 • Curcumine is goed voor de luchtwegen*
 • Curcumine is goed voor de spijsvertering en de lever*
 • Met Meriva®, hoge biologische beschikbaarheid
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Hormetische effecten van kurkuma

De unieke combinatie van curcuminoïden draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels en beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen zorgen voor oxidatieve stress in het lichaam. Antioxidanten zijn gunstig voor bescherming tegen deze vrije radicalen onschadelijk. Kurkuma bevat niet alleen antioxidanten, maar wat minder bekend is, is dat curcuminoïden ook gezondheidsbevorderende stressoren (hormetische prikkels) zijn met hormetische effecten.

Een hormetisch effect ontstaat wanneer het lichaam tijdelijk aan iets wordt blootgesteld dat stress veroorzaakt, zoals caloriebeperking, blootstelling aan hitte en kou en vasten. Ook stoffen kunnen een hormetisch effect hebben bij een bepaalde dosering. Na de hormetische prikkel wordt het lichaam weerbaarder. Antioxidanten met hormetische effecten stimuleren de lichaamseigen (endogene) antioxidanten om extra actief te worden.

Uiteenlopende pleiotrope beschermende effecten

Met een veelheid aan moleculaire doelen in het lichaam is kurkuma (curcumine) een waar pleiotroop voedingssupplement - een middel met meerdere effecten op verschillende lichaamssystemen en werkingsmechanismen. Het gebruik van kurkumasuppletie is veelvuldig onderzocht. Kurkuma is zonder enige twijfel één van de meest interessante kruiden in de wereld van de biochemie.

Veel gebruikt in Azië voor diverse toepassingen

Kurkuma (Curcuma longa) wordt ook wel Indiase geelwortel genoemd. Het behoort tot de ‘gemberfamilie’ en groeit in zuid en zuidwest Azië. Kurkuma speelt een belangrijke rol in de keukens van diverse Aziatische landen. Het zit boordevol goede vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E en de mineralen calcium, magnesium en ijzer. Geelwortel extract wordt in India en China al eeuwen gebruikt bij diverse aandoeningen.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best is in 1990 opgericht door een arts die interesse had in goede voeding vanuit een wetenschappelijk perspectief. Inmiddels heeft het bedrijf al ruim 200 state-of-the-art voedingssupplementen geproduceerd. De producten bevatten hoofdzakelijk merkgrondstoffen en worden grondig getest bij elke stap in het productieproces, van grondstof tot eindproduct. Het bedrijf hanteert de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP) bij de vervaardiging van de producten.

Doctor’s Best werkt samen met voedingswetenschappers die over de hele wereld op zoek zijn naar superieure ingrediënten die goed zijn onderzocht. Dit leidt tot kwalitatief hoogwaardige eindproducten gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve, superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Curcumine Fytosoom - Meriva®
Art.nr.
RB-47
Merk
Doctors Best
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 2 capsules met voedsel of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

Curcumine fytosoom® (Meriva®): 1000 mg fosfolipide-curcuminoïdencomplex, 180 mg curcumine en andere curmuninoïden, minimaal

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gemodificeerde cellulose (plantaardige capsule), cellulose, magnesiumstearaat (plantaardige bron), siliciumdioxide.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Curcumine Fytosoom - Meriva®
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Verbetering van geheugen en vermindering hoofdpijn bij hersenschudding
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik heb >1 jaar een post traumatische hersenschudding.

  Na een week begon ik vermindering van hoofdpijn te merken en na twee weken was de vermindering sterker. Daarna geen vermindering gemerkt. Mijn geheugen is verbeterd. Ik ben ook minder gevoelig geworden voor stimuli, zoals geluid en licht.

  Drie weken na stoppen met gebruik is de hoodpijn niet erger geworden, mijn geheugen is niet achteruit gegaan en ik ben niet gevoeliger geworden voor stimuli.

  Ik ben heel tevreden over dit product.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Van een vriendin een paar curcumine gebruikt
  Algehele beoordeling
  100%
  Van mijn vriendin een paar curcumine capsules gebruikt kan er eigenlijk nog weinig van zeggen. (Heb 2 weken geprobeerd )
  Maar haar bevalt het wel.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Geweldige vorm van curcumine
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik gebruikte eerste andere vorm van curcumine, maar merk duidelijk verschil, sinds ik
  curcumine fytosoom slik, merk ik echt verschil, ik voel mij veel vitaler denk dat het komt door de hoge opneembaarheid. Ben heel tevreden.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: