check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Curcumine Fytosoom - Meriva®

► Met Meriva®
► Fytosoom technologie
► Hoge biologische beschikbaarheid
► 500 mg per capsule waarvan 90 mg curcumine
► 60 capsules

Beschikbaarheid: Op voorraad

EUR  26,95
- +
Doctors Best
Verzending

Bezorging met PostNL
Ook op zaterdag, binnen 24u

Bel ons

Vragen over dit product?
Bel ons op 024-6635366

Voordeel

Verzending tot 22:00!
Gratis verzending vanaf €60,00

Veilig shoppen

Veilig shoppen
Beveiligd met SSL-versleuteling

Veilig afrekenen

Veilig & gemakkelijk afrekenen
Met o.a. iDeal en PayPal

Productbeschrijving

Meriva Curcumine Fytosoom – Kurkuma-Fosfatidylcholine-Complex

Met meer dan 100 verschillende moleculaire doelen in het lichaam is kurkuma (curcumine) een waar pleiotroop voedingssupplement - een middel met meerdere effecten op verschillende biologische functies. De volledige biologische effecten zijn nog lang niet in kaart gebracht maar kurkuma is zonder enige twijfel één van de meest interessante kruiden in de wereld van de biochemie.

Natuurlijke ingrediënten

Omdat kurkuma via natuurlijke mechanismen zijn werk doet komen de effecten geleidelijk tot uiting in het lichaam. Dit in tegenstelling tot de nieuwe ontwikkelingen omtrent dit kruid die juist in een zeer snel tempo naar buiten komen want kurkuma is ook nog eens een van de best onderzochte natuurlijke ingrediënten

De lage orale biologische beschikbaarheid is echter een hoofdknelpunt gebleken, maar nieuwe ontwikkelingen en formuleringstrategieën lijken dit obstakel te overwinnen. Naast de standaard kurkuma-piperine combinaties, die tot een betere opname leiden, hebben ook gepatenteerde extracten zoals de BCM-95 grote stappen voorwaarts gemaakt.

Effectieve opname

Mervia curcumine heeft het opname probleem via een unieke en andere hoek benaderd dan voorheen werd gedaan. Dit heeft geleid tot een curcumine fystosoom ofwel een complex tussen fosfatidylcholine en de actieve curcuminoïden. Ook deze vorm van kurmuma is gepatenteerd en maakt het makkelijker om de bijzondere effecten van dit kruid te benutten. Meriva curcumine heeft namelijk een gevalideerde, ongeveer 29 maal effectievere, opname ten opzichte van standaard kurkuma preparaten. Doordat de curcuminoïden gekoppeld zijn aan fosfolipiden is deze vorm van kurkuma ook erg actief in het centrale zenuwstelsel.

Historie

Vooral in Aziatische landen wordt al eeuwen lang geprofiteerd van de bijzondere effecten van kurkuma. Deze oranje kleurstof van Turmeric (Curcuma Longa L) typeert de geelwortel. Als onderdeel van kerriepoeder is een veel gebruikt culinair ingrediënt met een lange historie. Tijdens zijn verblijf in China schreef Marco Polo in 1280 al het volgende over kurkuma.

“There is a vegetable which contains all the properties of true saffron. It also has the color and smell, yet it is not actually saffron.”

De gedetailleerde biologische effecten van kurkuma zijn niet bijzonder lang bekend maar het dagelijkse gebruik in Europa gaat al weer terug naar de middeleeuwen. In deze periode stond kurkuma bekend als Indiaanse saffraan omdat het als een goedkoper alternatief werd gebruikt.

Voordelen van Curcumine Fytosoom

  • Verhoogt de vitaliteit
  • Houdt je jong
  • Vrije-radicalen vanger
  • Celbeschermend
  • Heilzame planten
  • Ondersteunt het afweersysteem

Productinformatie

Naam Curcumine Fytosoom - Meriva®
Merk Doctors Best
Inhoud 60 capsules
Gebruiksaanwijzing Neem 2 softgels per dag, bij voorkeur tijdens een maaltijd.
Dosering 2 capsules
Ingrediënten per dosering Curcumine fytosoom (Meriva®) † (1000 mg curcumine-fosfatidylcholine-complex, 180 mg overige curcumoïden). † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
Overige Ingrediënten Gemodificeerde cellulose (plantaardige capsule), siliciumdioxide, magnesiumstearaat (plantaardige bron).
Allergenen Bevat geen soja, tarwe, gluten, lupine, pinda's, selderij, mosterd, noten, sesam, melk, ei, vis, schaaldieren of weekdieren.
Geschikt voor veganisten Ja
Geschikt voor vegetariërs Ja
Glutenvrij Ja
Gecertificeerd Biologisch N.v.t.

Beoordelingen

Klantbeoordelingen (3)

Verbetering van geheugen en vermindering hoofdpijn bij hersenschuddingRecensie door Dan
Algehele beoordeling
Ik heb >1 jaar een post traumatische hersenschudding.

Na een week begon ik vermindering van hoofdpijn te merken en na twee weken was de vermindering sterker. Daarna geen vermindering gemerkt. Mijn geheugen is verbeterd. Ik ben ook minder gevoelig geworden voor stimuli, zoals geluid en licht.

Drie weken na stoppen met gebruik is de hoodpijn niet erger geworden, mijn geheugen is niet achteruit gegaan en ik ben niet gevoeliger geworden voor stimuli.

Ik ben heel tevreden over dit product. (Geplaatst op 29-01-2018)
Van een vriendin een paar curcumine gebruikt Recensie door Esther Dijkstra
Algehele beoordeling
Van mijn vriendin een paar curcumine capsules gebruikt kan er eigenlijk nog weinig van zeggen. (Heb 2 weken geprobeerd )
Maar haar bevalt het wel.
(Geplaatst op 15-01-2018)
Geweldige vorm van curcumineRecensie door Marietta
Algehele beoordeling
Ik gebruikte eerste andere vorm van curcumine, maar merk duidelijk verschil, sinds ik
curcumine fytosoom slik, merk ik echt verschil, ik voel mij veel vitaler denk dat het komt door de hoge opneembaarheid. Ben heel tevreden. (Geplaatst op 21-11-2016)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Als u een account heeft bij Ergomax en bent ingelogd ontvangt u 10 punten (= 1 EURO) voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling. Log in of registreer