Luteïne & Zeaxanthine - Lutemax®
EUR  24,95

Luteïne & Zeaxanthine - Lutemax®

 • Met Lutemax®
 • Goed voor de ogen, bij blauw licht
 • Bij gebruik van digitale apparaten
 • Gezichtsvermogen
 • 20 mg Luteïne & 4 mg Zeaxanthine
 • 60 gelatinevrije kauwgummies
Op voorraad
SKU
RB-52
EUR  24,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Luteïne & Zeaxanthine kauwgummies van Doctor’s Best

Luteïne en Zeaxanthine kauwgummies bevatten luteïne en twee isomeren zeaxanthine en meso-zeaxanthine. Het zijn carotenoïden die zich vooral in de ogen concentreren. Het lichaam maakt deze carotenoïden niet zelf aan, dus we moeten ze uit voeding of suppletie halen. Luteïne en de twee isomeren zeaxanthine en meso-zeaxanthine zijn belangrijke pigmenten die zich in de macula van het netvlies van het oog concentreren. Dit product is speciaal gunstig voor rode en branderige ogen, het ondersteunt de conditie van het oog. Vooral bij het gebruik van digitale apparaten met blauw licht.

Geëxtraheerd uit goudsbloembloemen

Luteïne, zeaxanthine en meso-zeaxanthine worden geëxtraheerd uit de goudsbloem. Dit is dezelfde vrije vorm die ook voorkomt in fruit en groenten. Hierdoor worden ze goed door het lichaam opgenomen. Het product bevat kauwgummies voor makkelijke inname. Het is tevens een antioxidant. Doctor’s Best gebruikt zuivere kristallijne luteïne en heeft daarvoor de GRAS-status (Generally Recognised As Safe) gekregen. Ook de zeaxanthine is afkomstig van gepatenteerd Lutemax®.

Voordelen:

 • Uit gepatenteerd Lutemax®, GRAS-status
 • Goed voor de ogen, bij blauw licht van schermen
 • Antioxidant
 • Goed voor het gezichtsvermogen
 • In de vorm van kauwgummies
 • Bevat geen gelatine, gluten en gmo-vrij
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

De effecten van blauw licht op slaap en ogen

Blauw licht zit in schermen zoals van een tablet, computer, smartphone en televisie (LCD-schermen). Deze apparaten stralen eentonig kunstmatig blauw licht uit. Dit blauwe licht licht zit ook in ledlampen. Niet al het blauwe licht is slecht. Blauw licht uit natuurlijke bronnen, die onderdeel zijn van een breed gebalanceerd spectrum aan frequenties en kleuren, is juist erg belangrijk voor de gezondheid. Kunstlicht kan een optische vervanging zijn voor natuurlijk licht, maar is fysiologisch in geen geval gelijkwaardig aan natuurlijk licht.

Blauw licht bootst zonlicht en daglicht na waardoor de menselijke biologische klok verstoord kan raken. Blauw licht passeert ook het hoornvlies en de lens van het oog voordat het in het netvlies wordt geabsorbeerd. De ganglioncellen van het netvlies zijn extra gevoelig voor blauw licht. Een te veel aan kunstmatig blauw licht heeft ongunstige effecten op het oog en het zicht. Suppletie met luteïne en zeaxanthine van Doctor’s Best kan in deze moderne tijd wenselijk zijn.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best produceert kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen op basis van wetenschappelijk onderzoek naar goede voeding. De grondstoffen voor de producten worden wereldwijd verbouwd, ontwikkeld en onderzocht. Doctor’s Best werkt hiervoor samen met voedingswetenschappers en produceert zo uitsluitend zeer effectieve, kwalitatief superieure supplementen.

Er worden hoofdzakelijk merkgrondstoffen gebruikt en de supplementen zijn grondig getest tijdens elke stap in het productieproces, van grondstof tot eindproduct. Het productieproces is gebaseerd op de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP). Doctor’s Best is opgericht in 1990 door een arts vanuit zijn interesse in goede voeding en het assortiment omvat inmiddels ruim 200 producten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Luteïne & Zeaxanthine - Lutemax®
Merk
Doctors Best
Inhoud
60 Gummies
Gebruiksaanwijzing

Kauw dagelijks 2 gummies of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

15 mg natrium 1% *, 20 mg Luteïne (uit Lutemax® 2020 bloemenextract van goudsbloem, Tagetes erecta)), 4 mg Zeaxanthine Isomeren (uit Lutemax® 2020 bloemenextract van goudsbloem, Tagetes erecta. Calorische voedingswaarden zie afbeelding.

Overige Ingrediënten

Ruwe rietsuiker, biologische tapioca siroop, water, natuurlijke smaak, citroenzuur, pectine, natriumcitraat.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Luteïne & Zeaxanthine - Lutemax®
Uw waardering