Omega-3 Planktonolie
EUR  22,05

Omega-3 Planktonolie

Van: Ergomax
 • Natuurlijk extract van Calanus finmarchicus zoöplankton
 • Nieuw soort omega-3 vetzuren (wasesters)
 • Rijk aan astaxanthine
 • Categorie: Hart, Zenuwstelsel & Hersenen
 • 60 softgels van 500 mg Calanus olie
Op voorraad
SKU
ERG-32
EUR  22,05
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Omega-3-vetzuren Planktonolie van Ergomax

Ergomax Planktonolie bestaat uit een natuurlijk extract van de Calanus finmarchicus. Calanus finmarchicus behoren tot het zoöplankton in de Noordelijke IJszee  en bevat unieke omega-3-vetzuren en antioxidanten. Calanusolieolie heeft een bijzondere samenstelling van omega-3-vetzuren, namelijk docosahexaeenzuur (DHA), eicosapentaeenzuur (EPA) en stearidonzuur (SDA). Het unieke van Calanusolie is dat de vetzuren grotendeels voorkomen in de vorm van wasesters, waardoor dit product aanvullende gunstige eigenschappen heeft voor de gezondheid.

Voordelen:

 • Rijk aan omega-3-vetzuren EPA, DHA, SDA en astaxanthine
 • DHA en EPA ondersteunen een normale bloeddruk
 • DHA en EPA dragen bij aan een gezonde triglyceridenspiegel
 • DHA is goed voor de hersenfunctie
 • DHA is goed voor het gezichtsvermogen
 • DHA, door inname door de moeder, draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen
 • DHA, door inname door de moeder, draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen
 • EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart
 • Geen stapeling gifstoffen en hoog geconcentreerd
 • Van natuurlijke oorsprong, eerlijk en duurzaam
 • Bevat geen gluten, soja en kunstmatige toevoegingen

Wasesters

De omega-3-vetzuren uit Calanusolie worden dankzij de wasesters trager verteerd dan de ethylesters en triglyceriden uit visolie, waardoor de vrije vetzuren lager in de darmen vrijkomen. Dit zogenoemde distale deel van de dunne en de dikke darm bevat veel GPR120/FFA4 vetzuurreceptoren ofwel G-proteïnegekoppelde receptoren. EPA en DHA zijn onder andere activatoren van GPR120/FFA4. Op deze manier stimuleren de omega-3-vetzuren de afgifte van verschillende lichaamseigen signaalstoffen. Het hoge gehalte van stearidonzuur (SDA) in planktonolie is een efficiënte voorloper van EPA.

G-proteïnegekoppelde receptoren

De oorsprong en evolutie van het zenuwstelsel is een van de meest intrigerende en enigmatische gebeurtenissen in de biologie. G-proteïnegekoppelde receptoren zijn membraangebonden eiwitten die cruciale processen in het lichaam controleren. Deze receptoren zijn meer dan 800 miljoen jaar geleden geëvolueerd en daardoor diep verweven met het fysieke functioneren op veel verschillende manieren. Je kunt hierbij denken aan de homeostatische regulering van systemische metabole processen.

Voeding van oorsponkelijke samenlevingen

Wasester omega-3 vetzuren zijn niet nieuw, maar waren al bekend uit voeding van verschillende oorspronkelijke bevolkingsgroepen in het Noordpoolgebied. Bijvoorbeeld de Inuït uit Groenland en Canada of de bevolking van de meest noordelijke delen van Europa. Zij aten onder meer walvis, pinguïn en zeehond; ofwel een dieet rijk aan dit type vetzuren.

Vanwege hoofdzakelijk ethische redenen worden deze dieren nu nauwelijks meer voor menselijke consumptie gevangen. Ondanks een lage gemiddelde leeftijd van deze bevolkingsgroepen, voornamelijk veroorzaakt door hoge kindersterfte en gebrekkige directe voorzieningen, bereikten deze jager-verzamelaars een gemiddeld hoge absolute leeftijd in goede gezondheid.

Duurzame vangst in Noordelijke IJszee

De Calanus Finmarchicus die wordt gebruikt in de Ergomax planktonolie zijn 3-5 mm kleine kreeftjessoort uit de familie van de Calanidae. Deze diertjes maken deel uit van het zoöplankton aan het begin van de voedselketen en worden gevangen in de Noordelijke IJszee (Arctische Oceaan). De totale biomassa is ongeveer 300 miljoen ton. Dat betekent een vele malen grotere biomassa dan de totale biomassa van vis in dezelfde wateren, waardoor gebruik van plankton zeer duurzaam is. De vangst geschiedt volgens een energiezuinig 'slow proces'.

Zeer zuiver en verantwoord

Elke productiebatch van Calanusolie wordt op onzuiverheden getest. Onder andere op zware metalen en microbiologische verontreinigingen, zoals bacteriën, gisten en schimmels. De olie die gebruikt wordt, voldoet aan de strenge Europese regelgeving. Daarnaast staat de Calanus finmarchicus aan het begin van de voedselketen (het laagste trofische niveau) waardoor stapeling van gifstoffen nauwelijks een rol speelt.

Vetzuren EPA, DHA en SDA

De omega-3 vetzuren EPA en DHA komen hoofdzakelijk voor in voedselbronnen uit de zee. Er zijn talrijke onderzoeken en artikelen beschikbaar die werking van deze speciale vetzuren beschrijven. Vanwege de doorgaans lage inname van omega-3 uit voedsel, behoren voedingssupplementen met omega-3 vetzuren voor velen terecht tot de basisproducten. Een afdoende inname van omega-3 vetzuren is voor mensen die een optimaal en vitaal leven nastreven een essentiële factor.

Oxidatie, visolie en antioxidanten

Een belangrijk punt bij omega-3 producten is het gehalte aan antioxidanten. Bederf (oxidatie) van visolie bijvoorbeeld, vanwege het lage gehalte aan natuurlijke antioxidanten, is een terechte zorg. Het voordeel van planktonolie uit Calanus finmarchicus is het hoge gehalte aan het antioxidant astaxanthine. Daarnaast draagt de wasesterstructuur bij aan de stabiliteit van de olie waardoor de omega-3-vetzuren in de capsule niet bederven. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd. Planktonolie is dan ook ruim twee jaar houdbaar op kamertemperatuur.

Over Ergomax

Ergomax is specialist op het gebied van nutraceuticals; ons assortiment bevat veel unieke nicheproducten. Wij bieden nieuwe en effectieve voedingssupplementen aan in combinatie met betrouwbaar advies. Veel zorg gaat uit naar onderzoek naar stoffen en producten met een bewezen effect. Kwaliteit staat hierbij voorop. Al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd, beoordeeld en getoetst. Dat geldt ook voor onze eigen productenlijn. Producten zijn natuurlijk en zo min mogelijk bewerkt. Moeder natuur weet het immers altijd beter. Iedereen moet een optimale vitaliteit kunnen nastreven.

Meer informatie
Product Naam
Omega-3 Planktonolie
Art.nr.
ERG-32
Merk
Ergomax
Inhoud
60 softgels
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 tot 4 capsules per dag, bij een maaltijd of zoals geadviseerd.

Ingrediënten per dosering

500 mg Calanus olie (Calanus finmarchicus) **
van schaaldieren: 425 mg wasesters, 145 mg onverzadigde vetzuren, 105 mg totaal omega 3 (waarvan 33 mg EPA, 28 mg DHA en 38 mg SDA), 300 mcg astaxanthine.

** Geen Referentie-Inname (RI) vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Softgel(visgelatine, glycerine, water)

Allergenen
Vis, Schaaldieren of Weekdieren
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Omega-3 Planktonolie
Uw waardering