Blood Pressure Take Care™

 • Ondersteunt een gezonde functie van de aderen
 • Voor het behoud van een gezonde bloeddruk
 • Moduleert de stofwisseling
 • Met druivenpit, maitake, basilicum en zwarte bes
 • 300 mg druivenpit extract per tablet
 • 100% vegetarisch, whole food, Non-GMO
 • Bevat geen zuivel en gluten
 • Vrij van kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen
 • 30 capsules
Niet op voorraad
SKU
NC-401
EUR  54,56
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Blood Pressure Take Care™ van New Chapter

Blood Pressure Take Care™ combineert vier essentiële kruiden die bijdragen aan het behoud van gezonde cardiovasculaire functies en een gezonde bloeddruk. Dit supplement bevat krachtige extracten van druivenpit, de maitake paddenstoel, basilicum en zwarte bes. De geconcentreerde extracten bieden een volledig spectrum aan heilzame fytonutriënten die vriendelijk zijn voor jouw lichaam. De effectiviteit van deze extracten is klinisch bewezen.

Met één capsule per dag, liefst tijdens de maaltijd, ondersteun je de gezondheid van je hart en bloedvaten. Blood Pressure Take Care™ van New Chapter helpt om een gezonde bloeddruk op peil te houden en een gezonde functie van de aderen te behouden, en het moduleert de stofwisseling. In één capsule zit 300 mg druivenpit extract, 150 mg organische maitake, 50 mg basilicum en 25 mg zwarte bes.

Voordelen:

 • Houdt een gezonde bloeddruk in evenwicht
 • Zuiverende werking op de bloedbaan
 • Helpt aderen schoon en soepel te houden
 • Bevordert de doorbloeding
 • Met sterke antioxidanten, bestrijden schadelijke vrije radicalen
 • Met extracten van druivenpit, maitake, basilicum en zwarte bes
 • Ondersteunt de weerstand en de stofwisseling
 • Met OPC’s en bèta glucanen
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Alleen met onbewerkte, ongeraffineerde voedingsstoffen (whole food)
 • Non-GMO. Bevat geen zuivel en gluten
 • Vrij van kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen
 • Capsule lost snel op voor gemakkelijke absorptie

Druivenpitten vol OPC’s: goed voor hart en bloedvaten

Het druivenpit-extract van Blood Pressure Take Care™, waar New Chapter een patent voor heeft aangevraagd, heeft bewezen dat het een gezonde bloeddruk bij volwassenen ondersteunt. Het is klinisch aangetoond dat druivenpit-extract goed is voor het hart en de bloedsomloop, de spieren, gewrichten, stofwisseling en het immuunsysteem. Enkele werkzame stoffen in druivenpit-extract zijn lecithine, wat goed is voor de bloedopbouw, de hersenen en het zenuwstelsel en hoge concentraties flavonoïde, wat een goede werking van de aderen stimuleert.

Daarnaast bevatten druivenpitten veel omega 6 vetzuur, een essentieel vetzuur dat niet door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Essentiële vetzuren nestelen zich in de cellen en zorgen ervoor dat zuurstof extra goed door de celwand kan worden doorgelaten. De belangrijkste flavonoïden zijn de oligomere proanthocyanidinen (OPC). OPC is een krachtig antioxidant en heeft een beschermende werking op hart en bloedvaten. Het heeft een gunstige werking op aderverkalking omdat het de bloedbaan zuivert, waardoor de kans op hart- en vaatziekten afneemt. OPC richt zich vooral op het bindweefsel, waaronder de vaatwanden, en helpt om de bloedvaten schoon en soepel te houden. Ze houden de bloeddruk in evenwicht en helpen bloedklonters te voorkomen. Ook bevorderen ze de doorbloeding, bijvoorbeeld van de benen wat gunstig is voor het voorkomen van spataderen en vermoeide benen.

Antioxiderende werking van OPC’s

OPC’s van druivenpitten bevatten vitamine E en vitamine C. Vitamine C draagt bij aan een normale vorming van collageen, een essentieel eiwit dat het bindweefsel en het optimaal functioneren van de aderen ondersteunt. Vitamine E speelt een belangrijke rol bij de productie en aanmaak van rode bloedcellen en bij het in standhouden van spieren en andere weefsels. De antioxiderende werking van OPC’s zelf is tientallen malen hoger dan die van vitamine C of E. Antioxidanten vallen schadelijke vrije radicalen in het lichaam aan en beschermen zo de weefsels en organen tegen schadelijke stoffen en de gevolgen van bijvoorbeeld vervuiling of stress. De ontstekingsremmende eigenschappen van de antioxidanten in druivenpitten beschermen tevens tegen artritis, huidinfecties, urineweginfecties en darmontstekingen.

Maitake of grifola frondosa

Blood Pressure Take Care™ maakt gebruik van de medicinale kracht van de maitake paddenstoel. De maitake, ook wel bekend als de grifola frondosa of eikhaas wordt als medicinaal supplement op grote schaal erkend omdat het een lange therapeutische traditie heeft opgebouwd. De voedzame paddenstoel is rijk aan vezels, mineralen (zink, koper, kalium), vitamine D, B1, B2, B3, fosfolipiden en tal van aminozuren. Een ander belangrijk bestanddeel van de maitake is het krachtige antioxidant L-ergothioneïne, gespecialiseerd in het beschermen van de leverfunctie en een gezonde bloeddruk. De maitake biedt daarnaast unieke bèta-glucanen die goed zijn voor het immuunsysteem.

Wat zijn bèta glucanen?

Glucanen zijn ketens van glucose die voorkomen in de celwanden van planten en behoren tot de koolhydraten. Er zijn verschillende soorten glucanen; bekend zijn bijvoorbeeld zetmeel en cellulose. Glucanen komen voor in gisten en paddenstoelen en in granen, zoals haver. Wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat de bèta-glucanen uit haver het cholesterolgehalte verlagen. Er is ook onderzoek gedaan naar het effect van glucanen op het afweersysteem omdat het lichaam sommige bèta-glucanen uit gist en paddenstoelen als ‘lichaamsvreemd’ ziet. Bij lichaamsvreemde stoffen wordt het afweersysteem geactiveerd.

Met basilicum en zwarte bes

Het bekende keukenkruid basilicum heeft verrassend veel gezondheidsvoordelen. Het bevat flavonoïden, die de witte bloedcellen beschermen. Deze witte bloedcellen zijn belangrijk voor het immuunsysteem. Daarnaast bestrijdt basilicum extract schimmels, gisten en ongewenste bacteriën. Basilicum is als antioxidant ontstekingsremmend, een natuurlijke pijnbestrijder en vermindert koorts en stress. Antioxidanten bestrijden schadelijke vrije radicalen die onder andere hart- en vaatklachten kunnen veroorzaken. Basilicum bevat essentiële oliën, waaronder eugenol, citronel en linalool. Deze stoffen beschermen het lichaam tegen ontstekingen, de achterliggende reden van vele ziekten.

Ook de zwarte bes (ribes nigrum) staat bekend om de reinigende en ontstekingsremmende werking. De bes is een bom van voedingsstoffen. Het beschermt de bloedvaten, kan stollingen voorkomen, bevordert de aanmaak van rode bloedcellen en is licht bloeddrukverlagend. Ook bevat de zwarte bes anthocyaninen en polyfenolen; stoffen die het lichaam beschermen tegen oxidatieve stress. Verder biedt de zwarte bes cassis polysaccharide (CAPS) en pterostilbene, dat een cholesterolverlagende werking heeft. Wist je dat de zwarte bes overigens dezelfde proanthocyanidinen heeft als de cranberry? Dat staat bekend om de heilzame werking op de blaas en urinewegen.

Over New Chapter – goed voor lichaam geest én de aarde

New Chapter zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde. New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg.

Het Amerikaanse merk gelooft dat de kracht van de natuur het best kan worden benut met kwalitatief hoogstaande producten en pure, onbewerkte ingrediënten die gevalideerd worden door experts. Het vooraanstaande kwaliteitsproces van New Chapter garandeert dat jij exact binnenkrijgt wat er op het etiket vermeld staat. Kwaliteit die je kunt vertrouwen, elke keer weer.

De supplementen van New Chapter zijn uitgebreid getest en door wetenschappelijke experts. Ze voeden lichaam en geest met kruiden en pure, onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). New Chapter vindt het belangrijk om alleen ingrediënten te gebruiken die jij kunt vertrouwen, zoals fruit, groenten, kruiden en paddenstoelen. Deze schatten van de natuur worden zo duurzaam mogelijk gewonnen.

Meer informatie
Product Naam
Blood Pressure Take Care™
Merk
New Chapter
Inhoud
30 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule met voedsel of zoals aanbevolen door een arts of therapeut. Niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen.

Ingrediënten per dosering

300 mg druif (Vitis vinifera) (zaad) waterextract, 150 mg biologische maitake (Grifola frondosa) (mycelium), 50 mg heilige basilicum (Ocimum sanctum) (blad) hydroethanolisch extract, 25 mg zwarte bes (Ribes nigrum) (fruit) extract.

Overige Ingrediënten

Hypromellose (capsule), bevat minder dan 2%: maltodextrine en biologische bruine rijst.

Dieet
Vegetarisch
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blood Pressure Take Care™
Uw waardering