Cinnamon Force™

 • Voor een gezonde bloedsuikerspiegel
 • Met twee soorten kaneel: ceylon en cassia
 • Traditionele extractie van de gehele bast 
 • Gunstige invloed op glucosehuishouding, gewicht en cholesterol
 • 100% vegetarisch, whole food, non-GMO
 • Bevat geen zuivel en gluten
 • Vrij van kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen
 • 30 capsules
Niet op voorraad
SKU
NC-6038
EUR  33,96
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Cinnamon Force™ van New Chapter

Cinnamon Force™ van New Chapter is een sterk, whole food antioxidant dat helpt om een gezonde bloedsuikerspiegel te behouden en je cellen gezond te houden. Kaneel heeft de unieke eigenschap dat het de natuurlijke conversie van glucose in energie van jouw lichaam ondersteunt. Het helpt ook bij het behoud of verkrijgen van een gezond lichaamsgewicht omdat suikers (glucose) direct worden omgezet in energie in plaat van in een vetreserve.

Dit full-spectrum supplement haalt zijn kracht uit twee soorten kaneel, die elk een ander extract leveren zodat jij de medicinale werking van dit bijzondere specerij optimaal kunt benutten. Cinnamon Force™ heeft niet alleen een gunstige invloed op de glucosehuishouding maar ook op het cholesterolgehalte. Daarom is het een uitstekende aanvulling voor mensen die hun dieet of leefstijl aanpassen aan een cardiovasculair regime. New Chapter extraheert voor Cinnamon Force™ de bast van het kaneel op traditionele wijze, zodat er nagenoeg niets aan natuurlijke kracht verloren gaat.

Voordelen:

 • Verlaagt het glucosegehalte in het bloed
 • Ondersteunt de conversie van suiker naar energie
 • Voor een gezonde bloedsuikerspiegel
 • Vermindert de aanmaak van sorbitol
 • Met twee soorten kaneel: ceylon en cassia
 • Traditionele extractie van de gehele bast zodat de natuurlijke kracht bewaard blijft
 • Gunstige invloed op (behoud van) een gezond gewicht
 • Ondersteunt een gezond cholesterolgehalte
 • Past bij een cardiovasculair regime
 • Biedt verlichting bij maag- en darmproblemen
 • Ontstekingsremmend
 • Bestrijdt schimmels en bacteriën
 • Sterk antioxidant
 • Bron van voedingsvezels, polyfenolen en mineralen zoals mangaan, calcium en ijzer
 • Bevat eugenol, coumarinen, tanninen, O.P.C.’s en diterpenen
 • 100% vegetarisch, whole food, non-GMO
 • Bevat geen zuivel, gluten en soja
 • Vrij van kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen.
 • 30 capsules

De kracht van kaneel: snellere opname glucose

We kennen kaneel allemaal als een heerlijk geurend specerij voor in de keuken. In onder andere de Chinese geneeskunde wordt kaneel al duizenden jaren gebruikt vanwege de geneeskrachtige eigenschappen en daar krijgt ook de westerse wetenschap belangstelling voor. De kaneelboom groeit in tropische landen en van de scheuten van de boom wordt het specerij gemaakt. De binnenbast van deze scheuten worden geoogst en gedroogd waardoor ze opkrullen tot het bekende kaneelstokje.

New Chapter gebruikt voor Cinnamon Force™ de gehele bast van twee soorten: ceylonkaneel (Cinnamomum zeylanicum) en cassia kaneel of Cinnamomum cassia. Ze extraheren de basten op traditionele wijze waardoor de natuurlijke kracht bewaard blijft. De typische geur van kaneel komt vanuit de oliën in de bast, waar zich ook voornamelijk de werkzame stoffen bevinden. De meest voorkomende stof in de olie is cinnamaldehyde B1, wat kan helpen om het glucosegehalte in de bloedbaan te verlagen. Cinnamaldehyde B1 stimuleert namelijk de insulinereceptoren waardoor cellen gemakkelijker de glucose uit onze voeding kunnen gebruiken.

Onderzoek laat zien dat kaneel de werking van insuline op de spier- en vetcellen verbetert en dat de opname van glucose zelfs tot twintig maal sneller is. Recent is ontdekt dat cinnamaldehyde ook de vorming van het enzym aldose reductase tegengaat. Dit enzym zet glucose om naar sorbitol dat een schadelijke rol speelt bij insulineresistentie en diabetes. Ook blijken de stoffen catechine en epicatechine die in kaneel voorkomen, een gunstige invloed te hebben op de insuline-glucose stofwisseling. Vanwege de positieve werking op alle aspecten van de insuline-, glucose- en vetstofwisseling, is kaneel heel geschikt om in te zetten bij insulineresistentie of hoge glucosewaarden.

Kaneel is multifunctioneel

Kaneel is een bron van voedingsvezels, polyfenolen, antioxidanten en mineralen zoals mangaan, calcium en ijzer. Daarnaast bevat het onder andere eugenol (de geur- en smaakstof die bijvoorbeeld ook in kruidnagel voorkomt en licht pijnstillend werkt), coumarine, tannine, OPC’s (krachtige antioxidanten tegen bijvoorbeeld oxidatieve stress) en diterpenen. Veel specerijen staan in de alternatieve geneeskunde bekend om de werking tegen bacteriën en schimmels. Kaneel is op dit gebied een van de krachtpatsers. Al 40 jaar geleden werd wetenschappelijk bewezen dat de cinnamaldehyde in kaneel de groei van schadelijke schimmels tegengaat waardoor het van nut kan zijn bij bijvoorbeeld candida-infecties. Van oudsher wordt kaneel ook aanbevolen bij maag-darmklachten zoals dyspepsie (misselijkheid, winderigheid, darmkrampen, zure oprispingen) en diarree. Tot slot is het een sterke antioxidant die schadelijke vrije radicalen in ons lichaam bestrijdt en heeft het ontstekingsremmende eigenschappen.

Over New Chapter – goed voor lichaam geest én de aarde

New Chapter zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde. New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg.

Het Amerikaanse merk gelooft dat de kracht van de natuur het best kan worden benut met kwalitatief hoogstaande producten en pure, onbewerkte ingrediënten die gevalideerd worden door experts. Het vooraanstaande kwaliteitsproces van New Chapter garandeert dat jij exact binnenkrijgt wat er op het etiket vermeld staat. Kwaliteit die je kunt vertrouwen, elke keer weer.

De supplementen van New Chapter zijn uitgebreid getest en door wetenschappelijke experts. Ze voeden lichaam en geest met kruiden en pure, onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). New Chapter vindt het belangrijk om alleen ingrediënten te gebruiken die jij kunt vertrouwen, zoals fruit, groenten, kruiden en paddenstoelen. Deze schatten van de natuur worden zo duurzaam mogelijk gewonnen.

Meer informatie
Product Naam
Cinnamon Force™
Merk
New Chapter
Inhoud
30 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule met voedsel of zoals aanbevolen door een arts of therapeut. Niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen.

Ingrediënten per dosering

105 mg kaneel (Cinnamomum cassia) (schors) 70,5 mg hydroethanolisch extract en 34,5 mg superkritisch extract, 35 mg ceylon kaneel (Cinnamomum zeylanicum) (schors) 23,5 mg hydroethanolisch extract en 11,5 mg superkritisch extract.

Overige Ingrediënten

Extra-vergine olijfolie, hypromellose (capsule), biologische gele bijenwas, candelilla wax, maltodextrine en gom acacia.

Dieet
Vegetarisch
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cinnamon Force™
Uw waardering