Gefermenteerde Activated C Complex

 • Voor een sterk immuunsysteem en meer energie
 • Bestrijdt oxidatieve stress
 • Ondersteunt vorming van collageen
 • Gefermenteerd met probiotica en whole foods
 • Betere opname van vitamine C
 • Met organische vlierbes, kamille, kurkuma en maca
 • Non-GMO, 100% vegetarisch
 • 250 mg vitamine C per dag
 • 60 of 180 tabletten
Niet op voorraad
SKU
NC-629-config
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Fermented Activated C Complex

Het gefermenteerde, geactiveerde vitamine C Complex van New Chapter combineert vitamine C (als ascorbinezuur uit gefermenteerde voedingsstoffen) met een kruidenextract van vlierbes, kurkuma en maca voor een gezond immuunsysteem, meer energie en ondersteuning bij stress. De geactiveerde vitamine C wordt goed opgenomen door het lichaam omdat het is gefermenteerd met onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). Het bestrijdt oxidatieve stress, ondersteunt de aanmaak van collageen en een normale celgroei, draagt bij aan een heldere geest en bestrijdt vermoeidheid omdat het jouw natuurlijke energie activeert.

Met Fermented Activated C Complex van New Chapter krijg je dagelijks 250 mg vitamine C binnen (313% van de ADH). Door de combinatie van vitamine C en het kruidenextract activeert Fermented Activated C Complex jouw natuurlijke energie en ondersteunt het jouw afweersysteem. Vitamine C draagt ook bij aan de vorming van collageen, wat onder meer belangrijk is voor het behoud van gezonde bloedvaten en een gezond zenuwstelsel, sterke botten en tanden en een goede conditie van de huid. Het supplement kan op elke moment van de dag worden ingenomen, zelfs op een lege maag.

Voordelen

 • Geactiveerde vitamine C voor een sterker afweersysteem en meer energie
 • Betere opname van vitamine C dankzij fermentatie
 • Beter bestand tegen de negatieve gevolgen van stress
 • Ondersteunt een normale celgroei en de aanmaak van collageen
 • Draagt bij aan een heldere geest en verhelpt vermoeidheid
 • Bevat per capsule 250 mg vitamine C (313% van de ADH)
 • Met kruidenextract van vlierbes, schisandra, kamille, kurkuma en maca
 • Met bioflavonoïden die afbraak van vitamine C voorkomen
 • Gefermenteerd met probiotica
 • Uitsluitend onbewerkte, organische voedingsstoffen en kruiden (whole foods)
 • Bevat bètaglucanen die een normaal cholesterolgehalte ondersteunen
 • Non-GMO en 100% vegetarisch
 • Bevat geen kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen 
 • Kan op elk moment van de dag worden genomen, ook op een lege maag

Het belang van vitamine C

Vitamine C is een van de belangrijkste vitamines voor ons lichaam. Vitamine C of ascorbinezuur activeert het afweersysteem, vult de antioxidanten in het lichaam aan en versterkt jouw energie. Daarnaast bevordert het de opname van ijzer en zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Vitamine C is een sterk antioxidant en beschermt het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen. Het is belangrijk dat vitamine C in een voedingssupplement, net als in de natuur, wordt ondersteund met bioflavonoïden. Dat zijn polyfenolen, ofwel een groep van chemische verbindingen, die veelvuldig in planten voorkomen. Bioflavonoïden voorkomen de afbraak van vitamine C en zorgen voor een nog betere opname. In dit vitamine C complex van New Chapter komen onder andere bioflavonoïden van de vlierbes voor.

Aanbevolen hoeveelheid vitamine C

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C voor gezonde volwassenen is 75 mg. Dat is een minimale hoeveelheid. In geval van zwangerschap, roken, stress of (herstel na) ziekte heb je meer behoefte aan vitamine C. Een tekort aan vitamine C zorgt voor een verminderde weerstand, wondgenezing en opbouw van bindweefsel. Als het tekort fors oploopt, zoals vroeger bij de bemanning van schepen die lang onderweg waren, ontstaat scheurbuik. Er is geen officiële bovengrens voor vitamine C vastgesteld. Deze wateroplosbare vitamine is namelijk onschadelijk; een teveel verlaat het lichaam via de urine. Een dagelijkse hoeveelheid van meer dan 1000 milligram kan wel licht laxerend werken. Een deel van de niet opgenomen vitamine C verdwijnt namelijk naar de dikke darm waar het water aantrekt en diarree kan veroorzaken.

Meer energie door gefermenteerde schisandra, kamille en maca

Activated C Complex van New Chapter bevat gefermenteerde schisandra, kamille en maca. Schisandra Chinensis is een van de meest weldadige ingrediënten uit de keuken van New Chapter. De vruchten bevatten schisandrine, vitamine E en mineralen zoals ijzer, koper, mangaan, nikkel, titanium, zink en magnesium, kalium en fosfor. 

Kamille staat al jaren bekend als een rustgever die anti-stress en kalmerende eigenschappen heeft. De actieve verbinding in kamille, verantwoordelijk voor de gezondheidsvoordelen, heet bisabolol. Kamille ondersteunt zorgt dat je evenwichtiger bent in stresssituaties, ondersteunt een gezonde spijsvertering en de vetstofwisseling, ondersteunt het immuunsysteem en beschermt als antioxidant het behoud van gezonde cellen en weefsels.*

Maca oftewel Peruaanse ginseng is rijk aan mineralen, spoorelementen, aminozuren en voedingsvezels. Maca wordt hoog in het Andes gebergte geteeld en bevat micronutriënten uit de voedzame berggrond. Maca ondersteunt de vrouwelijke hormoonbalans tijdens de menopauze en draagt zo bij aan behoud van sterke botten. Bovendien draagt maca aan een goede geestelijke en fysieke gezondheid.*

Met vlierbes en kurkuma

Een kruidenmix van gecultiveerde, organische vlierbessen en kurkuma ondersteunt de werking van New Chaper’s Activated C Complex. Kurkuma, ook wel geelwortel, turmeric of koenjit genoemd, is de krachtige bondgenoot uit de natuur die talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. Kurkuma is goed de leverfunctie en spijsvertering, draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten, ondersteunt het de mentale balans en is het gunstig voor de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel*.

Hoe werkt fermenteren?

New Chapter maakt bij het fermenteren gebruik van een unieke twee-staps-methode. Eerst wordt een organische gistsoort (het probioticum saccharomyces cerevisiae) gemixt met natuurlijke koolhydraten van planten. Vervolgens worden er de juiste vitamines en mineralen aan toegevoegd. Om de fermentatie verder op gang te brengen, worden organische, non-GMO soja en onbewerkte whole foods toegevoegd zoals alfalfa, wortel en sinaasappelschil.

Het gist ondergaat een biotransformatie doordat het de vitamines en mineralen in zijn structuur absorbeert. Daarna wordt er tropisch fruit aan het fermentaat toegevoegd om het fermentatieproces wat af te remmen. Om het proces compleet te maken, worden als laatste de probiotica bacteriestammen L. acidophilus, B. bifidum en L. rhamnosus onder zachte verhitting toegevoegd.

Het voordeel van fermentatie

Supplementen van New Chapter zijn gefermenteerd met whole foods. Met een unieke twee-staps-methode brengt New Chapter meer vitaliteit in haar vitamines, mineralen en kruiden. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat de supplementen van New Chapter gemakkelijker te verteren zijn en geschikt om op elk moment van de dag te gebruiken, zelfs op een lege maag. En je krijgt direct een met voedingsstoffen gevuld fermentaat binnen met vele gunstige eigenschappen, zoals bètaglucanen die een gezond cholesterolgehalte ondersteunen.

Wat zijn bèta glucanen?

Glucanen zijn ketens van glucose die voorkomen in de celwanden van planten en behoren tot de koolhydraten. Er zijn verschillende soorten glucanen; bekend zijn bijvoorbeeld zetmeel en cellulose. Glucanen komen voor in gisten en paddenstoelen en in granen, zoals haver. Wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat de bètaglucanen uit haver het cholesterolgehalte verlagen.

Over New Chapter – goed voor lichaam geest én de aarde

New Chapter zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde. New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg.

Dit supplement van New Chapter is gefermenteerd met whole foods en probiotica – bacteriën die de darmen levend bereiken. Met een unieke twee-staps-methode brengt het merk meer vitaliteit in haar vitamines, mineralen en kruiden. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat de supplementen van New Chapter gemakkelijker te verteren zijn. De gefermenteerde multivitamines van New Chapter zijn geschikt om op elk moment van de dag te gebruiken, zelfs op een lege maag.

* Deze gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europeese Commissie.

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Activated C Complex
Art.nr.
NC-629-config
Merk
New Chapter
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 tablet of zoals aanbevolen door een arts of therapeut. Kan altijd worden ingenomen, zelfs op een lege maag.

Ingrediënten per dosering

250 mg vitamine C (als ascorbinezuur uit fermentatiemedia) 313% *, 37,5 Stress- en energieondersteuningsmengsel (uit fermentatiemedia): biologische schizandra (bes), biologische maca (wortel), biologische kamille (bloem), 30 mg immuunondersteuningsmengsel (uit kweekmedia): Europese vlier (bes), biologische eleuthero (wortel), organische astragalus (wortel), 1 mg gember (wortelstok) 0,8 mg waterextract en 0,2 mg organisch superkritisch extract, 0,8 mg biologische kurkuma (wortelstok) 0,6 mg uit fermentiemedia en 0,2 mg superkritisch extract.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Fermentatiemedia (biologisch sojameel, biologisch sinaasappelschilpoeder, biologisch Saccharomyces cerevisiae, melkzuurbacteriën (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum en Lactobacillus rhamnosus), papaïne (gedeactiveerd) en bromelaïne (gedeactiveerd)), organische gomacacia, silica, lac resin en carnaubawas.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Soja
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Activated C Complex
Uw waardering