Gefermenteerd Vitamine B Complex

 • Acht gefermenteerde B-vitamines in één tablet
 • Goed voor de energiestofwisseling
 • Goed voor het zenuwstelsel en het immuunsysteem
 • Gefermenteerd voor een betere opname
 • Met onder andere kardemom, schisandra en maca
 • Non-GMO, 100% vegetarisch
 • 30 of 60 tabletten
Niet op voorraad
SKU
NC-357-358-config
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerd vitamine B-complex van New Chapter

Het gefermenteerde vitamine B-Complex van New Chapter bevat acht B-vitamines die zijn gefermenteerd met whole foods en aangevuld met een organische kruidenmix. Het ondersteunt het zenuwstelsel en zorgt ervoor dat je meer energie uit je voeding kan halen. Omdat de vitamines gefermenteerd zijn, kun je ze extra goed opnemen en is dit supplement zacht voor de maag. De B-vitamines leveren energie voor jouw dagelijkse drukke werkzaamheden of sporttrainingen.

Dit energiesupplement van New Chapter is rijk aan acht B-vitamines, inclusief B12, en levert 100% dagelijkse waarde van biotine (B7). Met één tablet per dag ondersteun je je zenuwstelsel en energiehuishouden. Omdat de vitamines gefermenteerd zijn, kun je ze extra goed opnemen en is dit supplement zacht voor de maag. Dit supplement kan op elk moment van de dag genomen worden, zelfs op een lege maag.

Voordelen

 • Ondersteunt het zenuwstelsel
 • Zorgt voor meer energie
 • Met acht B-vitamines
 • Met complementaire kruiden: maca, schisandra en kardemom
 • Gefermenteerd met probiotica
 • Dankzij fermentatie zacht voor de maag, beter te verteren en goede absorptie
 • Uitsluitend onbewerkte voedingsstoffen en traditionele kruiden (whole foods)
 • Bevat geen suiker, zuivel en gluten
 • Vrij van kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen
 • Non- GMO, 100% vegetarisch
 • Kan op elk moment van de dag worden genomen, ook op een lege maag
 • Compleet vitamine B-complex met één tablet per dag

Het belang van B-vitamines

B-vitamines spelen een belangrijke rol in de stofwisseling omdat ze de natuurlijke energie in je lichaam activeren. Ze dragen bij aan de verbranding van koolhydraten, vetten en eiwitten en maken energie vrij uit jouw voeding. B-vitamines ondersteunen de aanmaak van adenosinetrifosfaat (ATP) dat een sleutelrol speelt als drager van chemische energie. Deze energieproductie vindt plaats in de mitochondriën, de krachtpatsers of energiecentrales in elke menselijke cel. B-vitamines fungeren tijdens dit proces als helper of co-enzym.

Beschikbaarheid en absorptie

Voor een optimale opname van B-vitamines is van belang dat er voldoende hoeveelheden worden aangeboden, dat er een mogelijkheid is tot onderlinge synergie en dat er sprake is van een goed verlopend biochemisch omzettingsproces. Inactieve B-vitamines zoals B2, B6, B11 en B12 moeten door het lichaam eerst worden omgezet naar de biologisch actieve vorm.

Voordeel van fermentatie

In dit ‘complex’ zijn de wateroplosbare B-vitamines gecombineerd meerdere, speciaal geselecteerde ingrediënten zoals traditionele botanicals. Gefermenteerd vitamine B-complex is een compleet vitamine-B supplement met een groot voordeel: het is gefermenteerd met probiotica en whole foods (ongeraffineerde, onbewerkte voeding). De gepatenteerde, unieke fermentatie methode New Chapter zorgt ervoor dat elk nutriënt beter door het lichaam wordt herkend en geabsorbeerd. De probiotica zorgen er tijdens het fermenteren voor dat de biologische groenten en kruiden worden geactiveerd. Het resultaat is een gemakkelijk te verteren supplement dat zelfs op een lege maag gebruikt kan worden.

New Chapters gefermenteerde B-vitamines

Elke B-vitamine in dit supplement heeft zijn eigen specifieke werking in het lichaam:

 • B1, thiamine functioneert als co-enzym in de afbraak en het metabolisme van koolhydraten. Zo draagt het bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Ook ondersteunt B1 een gezonde hartfunctie en draagt het bij aan een heldere geest.
 • B2, riboflavine activeert de natuurlijke energie in je lichaam, draagt bij aan een normaal ijzermetabolisme en is betrokken bij de stofwisseling van eiwitten, vetten en koolhydraten. Het draagt bij tot de instandhouding van rode bloedcellen, helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit, is goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt de zenuwen. B2 is tevens van belang bij de synthese van glutathion, een van de belangrijkste antioxidanten die schadelijke vrije radicalen in het lichaam bestrijden.
 • B3, niacine is belangrijk voor het functioneren van meer dan 200 enzymen, onder andere in de energiestofwisseling. B3 is nodig om vetten en suikers goed te verwerken en relevant voor hersenen en zenuwstelsel, voor het verlagen van het LDL-cholesterol, de bloedcirculatie, de hormoonsynthese en de glucosehuishouding.
 • B5, pantotheenzuur bevordert de energiestofwisseling, de afbraak van vetten, vermindert vermoeidheid, helpt bij geestelijke inspanning en vermindert vermoeidheid.
 • B6, pyridoxine hydrochloride is als cofactor van meer dan 140 enzymen betrokken bij diverse biochemische reacties, waaronder de stofwisseling van eiwitten, vetten en koolhydraten. Het is goed voor eiwitstofwisseling, draagt bij aan hormonale balans, is goed bij vermoeidheid en ondersteunt een gezonde hartfunctie.
 • B7, inositol helpt bij de verbranding van vetten en koolhydraten, het behoud van een normale huid en gezond haar, het draagt bij aan de werking van het zenuwstelsel en de werking van het bloedsuiker hormoon insuline.
 • B9, methylfolaat wordt zowel als vitamine B9 als B11 beschouwd. Het heeft belangrijke functies in het lichaam zoals ondersteuning bij de aanmaak van rode en witte bloedcellen, de eiwitstofwisseling, de celdeling en de functie van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Bij zwangerschap is foliumzuur onontbeerlijk om aangeboren afwijkingen bij de ongeboren baby zoveel mogelijk te voorkomen.
 • B12, cyanocobalamine en methylcobalamine is essentieel voor hersenen en zenuwstelsel. B12 is zeer belangrijk omdat het een belangrijke rol speelt in het reguleren van DNA-activiteit. Zo belangrijk dat het als enige wateroplosbare vitamine een opslagplaats heeft in onze lever. Het draagt bij aan de aanmaak van rode bloedcellen, het geestelijk welzijn, de functie van het immuunsysteem en het zenuwstelsel en de werking van de hersenen. Een tekort aan B12 kan leiden tot allerlei (neurologische) gezondheidsklachten.

Meer energie door gefermenteerde schisandra, kardemom en maca

Gefermenteerd Vitamine B Complex bevat een aanvullende ondersteunende formule met heilzame kruiden die je energie en spijsvertering ondersteunen, zte weten gefermenteerde, biologische schisandra, kardemom en maca. Maca oftewel Peruaanse ginseng is rijk aan mineralen, spoorelementen, aminozuren en voedingsvezels. Maca wordt hoog in het Andes gebergte geteeld en bevat micronutriënten uit de voedzame berggrond. Maca ondersteunt de vrouwelijke hormoonbalans tijdens de menopauze en draagt zo bij aan behoud van sterke botten. Bovendien draagt maca aan een goede geestelijke en fysieke gezondheid.* Kardemom is familie van de gember en kent een zeer lange geschiedenis van gebruik. Het bevat veel ijzer, mangaan, zink, magnesium, calcium, fosfor, kalium, vitamine C, vitamine A en antioxidanten. Schisandra is een plantaardige adaptogene voedingsstof.

Hoe werkt fermenteren?

Fermenteren wordt al eeuwen gebruikt om het beste uit voeding te halen. New Chapter maakt bij het fermenteren gebruik van een unieke twee-staps-methode. Eerst wordt een organische gistsoort (het probioticum saccharomyces cerevisiae) gemixt met natuurlijke koolhydraten van planten. Vervolgens worden er de juiste vitamines en mineralen aan toegevoegd. Om de fermentatie verder op gang te brengen, worden organische, non-GMO soja en onbewerkte whole foods toegevoegd zoals alfalfa, wortel en sinaasappelschil. Het gist ondergaat een biotransformatie doordat het de vitamines en mineralen in zijn structuur absorbeert.

Daarna wordt er tropisch fruit aan het fermentaat toegevoegd om het fermentatieproces wat af te remmen. Om het proces compleet te maken, worden als laatste de probiotica bacteriestammen L. acidophilus, B. bifidum en L. rhamnosus onder zachte verhitting toegevoegd. Zo brengt New Chapter meer vitaliteit in haar vitamines, mineralen en kruiden. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat de supplementen van New Chapter gemakkelijker te verteren zijn en geschikt om op elk moment van de dag te gebruiken, zelfs op een lege maag. En je krijgt direct een met voedingsstoffen gevuld fermentaat binnen met vele gunstige eigenschappen, bèta glucanen die helpen om een gezond cholesterolgehalte te behouden.

Over New Chapter – goed voor lichaam geest én de aarde

New Chapter zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde. New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg.

New Chapter combineert eeuwenoud traditioneel gebruik van botanicals met moderne wetenschappelijke inzichten. Met een unieke twee-staps-methode brengt het merk meer vitaliteit in haar vitamines, mineralen en kruiden. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat de supplementen van New Chapter gemakkelijker te verteren zijn en geschikt zijn om op elk moment van de dag te gebruiken.

(*Deze gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.)

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerd Vitamine B Complex
Art.nr.
NC-357-358-config
Merk
New Chapter
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 tablet of zoals aanbevolen door een arts of therapeut. Kan altijd worden ingenomen, zelfs op een lege maag.

Ingrediënten per dosering

Zie afbeelding boven.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Acacia gom, zilvervliesrijst, fermentatiemedia (sojameel, Saccharomyces cerevisiae, sinaasappelschilpoeder, papaïne (gedeactiveerd), bromelaïne (gedeactiveerd) en melkzuurbacteriën (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum en Lactobacillus rhamnosus)), silica en coating (tapioca maltodextrine, zonnebloemlecithine, palmolie en guargom).

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Soja
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerd Vitamine B Complex
Uw waardering