Golden Black Seed

 • Zwarte komijnzaad (nigella)
 • Met kurkuma voor soepele gewrichten en mentale balans*
 • Voor een stabiel metabolisme*
 • Glutenvrij en 100% vegetarisch
 • 150 mg nigella en 140 mg kurkuma per dag
 • 30 capsules
Niet op voorraad
SKU
NC-6017
EUR  50,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Golden Black Seed van New Chapter

Golden Black Seed is een hoog geconcentreerde kruidenmix van zwarte komijnzaad en kurkuma en de eerste botanical formule die gericht is op de vier pijlers van een gezond metabolisme. Je metabolisme beïnvloedt het behoud van een gezond gewicht. Golden Black Seed ondersteunt met kurkuma de spijsvertering en de lever en het behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel*. Zo past New Chapter eeuwenoud, traditioneel gebruik toe voor de moderne, 21-eeuwse leefstijl.

Voordelen:

 • Hoog geconcentreerde zwarte komijnzaad en kurkuma
 • Voor een gezonde stofwisseling*, van invloed op een gezond gewicht
 • Ondersteunt de spijsvertering*
 • Voor het behoud van soepele gewrichten*
 • Ondersteunt het immuunsysteem en een goed humeur
 • Sterk antioxidant, beschermt gezonde cellen en weefsels
 • Hormetisch effect
 • Minder schadelijke gevolgen van stress
 • Glutenvrij, bevat geen kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Dagelijks 150 mg nigella sativa en 140 mg kurkuma met één capsule per dag

Gebundelde kracht van kurkuma en komijn

In Golden Black Seed bundelen kurkuma en nigella sativa (zwarte komijnzaad) hun krachten. Met één capsule per dag krijg je het concentraat van 150 mg nigella en 140 mg kurkuma binnen. Golden Black Seed ondersteunt jouw metabolisme, wat een grote invloed heeft op jouw lichaamsgewicht, en activeert op celniveau de belangrijkste elementen van gezondheid. Het is rijk aan antioxidanten, bestrijdt de schadelijke, vrije radicalen, stimuleert de celvernieuwing en ondersteunt het gezond ouder worden.

Meer over metabolisme

Golden Black Seed verbetert je metabolisme. Jouw metabolisme of stofwisseling zorgt voor de omzetting van voedingsstoffen naar energie. En dat deze energie gebruikt kan worden om te bewegen en sporten. Ook zorgt je metabolisme voor het afvoeren van de afvalstoffen in het lichaam. Een hoger metabolisme, dus een betere stofwisseling, zorgt ervoor dat jij makkelijker op gewicht blijft of juist afvalt.

Nigella sativa: het geheim van de Egyptenaren

Zwarte komijn staat door de eeuwen heen bekend onder vele namen zoals nigella sativa, nootmuskaatbloem, schwarzkümmel of thymoquinone. Het wordt al eeuwenlang ingezet voor allerlei verschillende klachten en persoonlijke verzorging. Het zaad van zwarte komijn werd al gebruikt door de oude Egyptenaren; er is zelfs blackseed-olie gevonden in de graftombe van farao Toetanchamon. De komijnzaadolie was ook het geheim achter de koninklijke teint van de mythische Egyptische vorstin Nefertiti. Zwart komijnzaad bevat veel gezonde stoffen zoals linolzuur, etherische oliën, alkaloïden, vette olie en tannine.

Zwarte komijn als antioxidant

Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C, spoorelementen zoals seleen en bioactieve stoffen. Zij neutraliseren de schade van vrije radicalen, de slopers van onze weefsels en cellen. Komijn heeft een sterk antioxiderende werking; onderzoek wijst uit dat het een effectievere antioxidant dan vitamine C.

De kracht van kurkuma

Kurkuma of curcuma is verkozen tot het meest populaire supplement van 2019 en kent talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het wordt ook wel geelwortel, turmeric of koenjit genoemd. Kurkuma is een Aziatisch specerij met een lange geschiedenis. Kurkuma is goed voor de leverfunctie en spijsvertering, draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten, ondersteunt de mentale balans en is gunstig voor de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel*.

Hormetische prikkels

Vaak wordt gedacht dat de curcuminoïden van kurkuma krachtige antioxidanten zijn die cellen en gezond houden en beschermen tegen vrije radicalen, maar het tegendeel is waar. Curcuminoïden zijn juist gezondheidsbevorderende stressoren (hormetische stoffen). Door hormetische prikkels wordt het lichaam gezonder en weerbaarder.

Over New Chapter

De supplementen van het Amerikaanse merk New Chapter zijn uitgebreid getest en gevalideerd door wetenschappelijke experts. Ze voeden lichaam en geest met kruiden en pure, onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). New Chapter vindt het belangrijk om alleen ingrediënten te gebruiken die jij kunt vertrouwen, zoals fruit, groenten, kruiden en paddenstoelen. Deze schatten van de natuur worden zo duurzaam mogelijk gewonnen.

New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg. Het merk zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde.

* Deze gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europeese Commissie.

Meer informatie
Product Naam
Golden Black Seed
Art.nr.
NC-6017
Merk
New Chapter
Inhoud
30 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule met voedsel of zoals aanbevolen door een arts of therapeut. Niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen.

Ingrediënten per dosering

150 mg biologische nigella (Nigella sativa) w.v. 100 mg superkritisch extract en 50 mg waterextract, 140 mg kurkuma (Curcuma longa) (wortelstok) w.v. 92 mg waterextract, 25 mg biologische poeder (uit fermentatiemedia) en 23 mg organisch superkritisch extract.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Extra vierge olijfolie, hypromellose (capsule), biologische gele bijenwas, candelillawas, fermentatiemedia (biologische melasse, biologische Saccharomyces cerevisiae, melkzuurbacteriën (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum en Lactobacillus rhamnosus)) en maltodextrine.

Dieet
Vegetarisch
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Golden Black Seed
Uw waardering