Probiotica - Megaflora® - 20 miljard units - 60 capsules
EUR  52,95

Probiotica - Megaflora® - 20 miljard units - 60 capsules

 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • 20 miljard CFU organismen
 • 14 verschillende stammen
 • Geen gluten, zuivel en soja
 • Slechts één capsule per dag
 • 60 of 90 capsules
Op voorraad
SKU
MF-20
EUR  52,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Probiotica MegaFlora® 20 miljard units van MegaFood

De World Health Organisation heeft probiotica gedefinieerd als zijnde 'levende micro-organismen die een positief effect hebben op de gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd'. Meestal zijn probiotica bacteriën, maar het kan ook om gisten gaan. Probiotica worden meestal verkocht als gefermenteerde drankjes, yoghurtdrank of als voedingssupplement. Het is in ieder geval essentieel dat de bacterien in probiotica levend zijn en dat ze in voldoende hoge mate aanwezig zijn in het product. Probiotica - Megaflora® is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen en per capsule bevat dit supplement 20 miljard CFU levensvatbare organismen. 

Bereiken de darmen levend

Bacteriën zoals probiotica komen via de maag in de darmen terecht. Vaak worden bacteriën al in de maag door het maagzuur, of in dunne darm door de gal gedood. Om ervoor te zorgen dat de bacteriën in dit supplement de maag in voldoende mate overleven, zijn de capsules van MegaFood's Probiotica MegaFlora® zo gemaakt dat ze bestand zijn tegen de lichaamszuren die aldaar aanwezig zijn. Hierdoor is er sprake van een optimale opneembaarheid. Vanuit de maag bereiken de darmen vervolgens de dunne darm en uiteindelijk de dikke darm.

Onze darmflora

De darmflora, ook wel microbioom genoemd, is een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Wist je dat ons darmstelsel net zo uniek is als onze vingerafdruk? Er worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Het microbioom speelt bovendien een rol bij de vertering van voedsel en bij de daaropvolgende opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Voor deze processen werkt het lichaam samen met de aanwezige darmbacteriën. Een gezonde darmflora bevat immens veel bacteriën die goed zijn voor wel 1 tot 3 procent van ons totale lichaamsgewicht. Het lichaam fungeert als het ware als gastheer voor deze microben. Deze microben kunnen onderverdeeld worden in verschillende bacteriën en schimmels, gewenste en minder gewenste soorten en passerende of permanente verblijvers. Zoals het vaak gaat in het leven, draait het ook hier om de balans.

Voordelen:

 • Het product bevat per capsule ruim 20 miljard CFU levensvatbare organismen
 • De probiotica is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen
 • De capsules bevatten alle bekende bacteriën zoals Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus en Bifidobacterium infantis
 • Het product is vrij van kunstmatige ingrediënten en van gluten, zuivel, soja of glyfosaat en is geschikt voor vegetariërs 
 • De capsules zijn bestand tegen de lichaamszuren in de maag, waardoor er sprake is van een hoge opneembaarheid

De geschiedenis van probiotica

Hoewel de term ‘probiotica’ uit 1953 stamt, is het principe al veel ouder. De eerste sporen van het gebruik van probiotica stammen al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Veehoeders in het Midden-Oosten bewaarden in die tijd de melk in zakken gemaakt van geitenvellen. Doordat de zon erop scheen, begon de melk door een combinatie van melkzuurbacteriën en gisten te fermenteren. Ook het ontstaan van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn, gaat terug tot ongeveer 7.000 voor Christus. Het belang van deze, soms toevallige ontdekkingen kwam echter pas veel later, in de 19e eeuw aan het licht. In deze eeuw ontwikkelde de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur namelijk zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze microbe-theorie is één van de belangrijkste ontdekkingen in de medische geschiedenis die tot veel nieuwe inzichten heeft geleid op het gebied van de microbiologie. De echte probiotica-wetenschap komt in Europa echter pas in de jaren negentig van de vorige eeuw op gang en sindsdien zijn de mogelijke effecten van probiotica het onderwerp van talloze onderzoeken.

Over MegaFood - Fresh from farm to tablet

Al sinds haar oprichting is MegaFood een pionier in de supplementenindustrie: de FoodStateTM vitamines en mineralen van het merk behoren inmiddels dan ook tot de beste die er verkrijgbaar zijn. MegaFood onderscheidt zich door haar transparante manier van produceren en door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten zonder de toevoeging van chemische middelen. Hierdoor zijn alle producten vrij van GMO, soja, glyfosaat en allergenen. Het bedrijf is uniek, niet alleen doordat het haar eigen concentraten maakt, maar ook doordat het zelf haar producten inkoopt bij lokale boeren en familiebedrijven. De superieure producten zijn uitermate geschikt voor mensen die een gezonde levensstijl nastreven en alle supplementen zijn ook geschikt voor vegetariërs. 

Meer informatie
Product Naam
Probiotica - Megaflora® - 20 miljard units - 60 capsules
Art.nr.
MF-20
Merk
MegaFood
Inhoud
60 capsules
Hoeveelheid
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 of meerdere capsules per dag bij een maaltijd

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

20 miljard CFU's* (Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus brevis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus gasseri, Lactococcus lactis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Streptococcus thermophilus) †. * Gegarandeerd 20 miljard organismen ten tijde van productie. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige cellulose, L-leucine, silica.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Probiotica - Megaflora® - 20 miljard units - 60 capsules
Uw waardering