Probiotica - MegaFlora® met Curcumine - 50 miljard units - 60 capsules
EUR  57,50

Probiotica - MegaFlora® met Curcumine - 50 miljard units - 60 capsules

 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • Voorheen: Probiotica 50-plussers
 • 50 miljard CFU organismen
 • 14 verschillende stammen
 • Met kurkuma & prebiotische vezels
 • 60 capsules
Op voorraad
SKU
MF-20-F
EUR  57,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Probiotica MegaFlora® met Curcumine van MegaFood

Probiotica MegaFlora® met Curcumine van MegaFood (voorheen Probiotica MegaFlora® voor 50-plussers) is opgebouwd met bacteriën uit 14 verschillende bacteriestammen. De formule is aangevuld MegaFood's Prebiotic Blend met extracten van rode biet, kliswortel en paardenbloem en met de Healthy Microbiome* Blend, bestaande uit Lactobacillus plantarum (LP115) en Bifidobacterium lactis (HN019). Ook is kurkuma toegevoegd, dat goed is voor de spijsvertering*1. De capsules zijn opgebouwd uit unieke zuurbestendige probiotische stammen en bevatten 50 miljard CFU levende bacteriën. Net als de andere producten van MegaFood is deze probiotica vrij van gluten, zuivel en soja en gecertificeerd glyfosaatvrij, daar kun je je onderbuikgevoel op vertrouwen!

Levende bacteriën

De bacteriën in probiotica komen via de maag in de darmen terecht. Om ervoor te zorgen dat de bacteriën in dit supplement het bijtend maagzuur in de maag of de gal vanuit de galblaas in voldoende mate overleven, zijn de capsules van MegaFood's MegaFlora® Probiotica zo gemaakt dat ze bestand zijn tegen de lichaamszuren die aanwezig zijn in de maag. Hierdoor is er sprake van een optimale opneembaarheid. Zo zijn de bacteriën in staat om vanuit de maag de dunne darm en uiteindelijk de dikke darm te bereiken.

Onze darmflora

De darmflora, ook wel microbioom genoemd, is een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Wist je dat ons darmstelsel heel persoonlijk is en net zo uniek is als onze vingerafdruk? Er worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Het microbioom speelt bovendien een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij de daaropvolgende opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Voor deze processen werkt het lichaam samen met de aanwezige darmbacteriën. Het lichaam fungeert als het ware als gastheer voor deze microben. Deze microben kunnen onderverdeeld worden in verschillende bacteriën en schimmels, gewenste en minder gewenste soorten en passerende of permanente verblijvers. Zoals bij al het leven, draait het ook hier om balans.

Voordelen:

 • Het supplement bevat per capsule ruim 50 miljard CFU levensvatbare organismen
 • De probiotica is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen, waaronder Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactisBifidobacterium bifidum en Lactobacillus salivarius
 • De probiotica is aangevuld met kurkuma, met MegaFood's Prebiotic Blend met extracten van rode biet, kliswortel en paardenbloem en met de Healthy Microbiome* Blend, bestaande uit de bacteriestammen Lactobacillus plantarum (LP115) en Bifidobacterium lactis (HN019)
 • Kurkuma is goed voor de spijsvertering
 • Het product is vrij van kunstmatige ingrediënten en van gluten, zuivel, soja of glyfosaat en is geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • De capsules zijn bestand tegen de lichaamszuren in de maag, waardoor er sprake is van een hoge opneembaarheid

De geschiedenis van probiotica

De term ‘probiotica’ wordt voor het eerst gebruikt door de Duitse arts Werner Kollath, die probiotica omschrijft als ‘werkzame stoffen die essentieel zijn voor een gezond leven’. De ontwikkeling en het gebruik van probiotica zijn echter al veel ouder. Zo stamt het eerste gebruik al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Omdat veehoeders in het Midden-Oosten destijds hun melk bewaarden in geitenvellen zakken, waar gedurende de dag de brandende zon op scheen, begon de melk te fermenteren. In deze tijd ontstond ook het gebruik van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn. Pas veel later, in de 19e eeuw, ontdekte men welke processen hieraan ten grondslag lagen en wat het belang hiervan was. Met name de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur was van betekenis met zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze belangrijke ontdekking in de medische wetenschap leidde uiteindelijk tot vele andere inzichten, zoals de ontwikkeling van vaccins, de sterilisatie van instrumenten en wondverbanden en de pasteurisatie van voedingsmiddelen.

Over MegaFood - Fresh from farm to tablet

Het Amerikaanse supplementenbedrijf MegaFood maakt al sinds 1973 met veel passie producten die zo dicht mogelijk bij de natuur staan. Alle supplementen worden gemaakt met pure, hoogwaardige ingrediënten en zijn niet alleen vrij van GMO, maar ook vrij van de omstreden herbicide glyfosaat. Zo werkt MegaFood al bijna vijftig jaar aan haar belangrijkste ambitie: het leven van mensen verbeteren door ze de meest optimale ondersteuning te bieden! De superieure producten zijn uitermate geschikt voor mensen die een gezonde levensstijl nastreven en alle supplementen zijn ook geschikt voor vegetariërs.

*1 Gezondheidsclaim is in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Probiotica - MegaFlora® met Curcumine - 50 miljard units - 60 capsules
Art.nr.
MF-20-F
Merk
MegaFood
Inhoud
60 capsules
Hoeveelheid
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 of meerdere capsules per dag bij een maaltijd

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

500 mg † FoodState ® kurkumawortel; 300 mg FoodState ® prebiotisch mix † (100 mg bietenwortel, 100 mg burdockwortel, 100 mg paardebloemwortel); 50+ miljard microorganismen voor een gezonde microbioom 30 †, waaronder Lactobacillus plantarum (LP115) en bifidobacterium lactis (HN019). Originele MegaFlora ® Mix 20 Miljard † / * Bifidobacterium lactis, lactobacillus acidophilus, lactobacillus casei, lactobacillus plantarum, lactobacillus rhamnosus, lactobacillus salivarius, lactobacillus brevis, lactobacillus bulgaricus, lactobacillus gasseri, lactobacillus lactis, bifidobacterium longum, bifidobacterium bifidum, bifidobacterium infantis, streptococcus thermophilus. * Gegarandeerd 50 miljard organismen ten tijde van productie. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Silica, Plant Cellulose, Calciumlauraat.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Probiotica - MegaFlora® met Curcumine - 50 miljard units - 60 capsules
Uw waardering