Ketone Ester

 • Categorie: Ketogeen & Sportsupplementen
 • R,S Butaandiool Diacetoacetaat
 • Ontwikkeld door Patrick Arnold
 • 1 gram ketonen per milliliter
 • Bevat geen zout
 • 15 doseringen
 • 150 ml
Niet op voorraad
SKU
KF-12
EUR  172,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Ketone Ester van Prototype Nutrition

Ketone Ester van Prototype Nutrition is een pure formulering zonder zout met maar liefst 1 gram ketonen per milliliter. Het supplement bestaat uit een concentraat van R, S Butanediol Diacetoacetaat Ester (AcAc Ketone Ester) en is speciaal ontwikkeld voor duursporters door organisch chemicus Patrick Arnold. Het supplement is op geen enkele wijze verdund en het is dan ook belangrijk om de dosering langzaam op te bouwen. Begin met het mengen van 1 ml Ketone Ester in ongeveer 50 ml vloeistof en verhoog de dosering langzaam totdat je op maximaal 10 ml per dosering uitkomt.

Twee vormen exogene ketonen

Exogene supplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van vloeibare esters of in de vorm van poeders, ook wel ketonzouten genoemd. De ketonzouten worden gemaakt van bèta-hydroxybutyraat (BHB) dat wordt gebonden aan een mineraal. De vloeibare esters bestaan uit bèta-hydroxybutyraat (BHB), acetoacetaat (AcAc) of een combinatie van beide en zijn het meest krachtig. Ze komen voor in een mono-ester, di-ester of tri-ester en worden via een ester-verbinding gekoppeld aan butaandiool of glycerol. Hoewel esters geconcentreerder zijn, is het nadeel ervan dat ze vaak duurder zijn en een erg zure of bittere smaak hebben. Exogene ketonen worden vaak gebruikt door mensen die een ketogeen dieet of een ander gezondheidsdieet volgen of door topsporters, met als doel om het aantal ketonen in het bloed te laten stijgen, waardoor men (sneller) in een staat van ketose geraakt en ketonen als primaire brandstof te begint te verbranden.

Wat zijn ketonen?

Scheikundig gezien zijn ketonen in water oplosbare moleculen die in de lever worden aangemaakt op het moment dat er geen glucose in het lichaam voorhanden is. Bij een voedingspatroon dat hoofdzakelijk uit koolhydraten en minder uit eiwitten en vetten bestaat, zet het lichaam koolhydraten om in glucose als brandstof voor het lichaam. Wanneer er echter weinig glucose in het lichaam voorradig is, bijvoorbeeld als er sprake is van voedselschaarste, je een tijdlang koolhydraatarm eet, een periode vast of een langdurige en zware fysieke inspanning levert, gaat je lichaam over op de verbranding van vetten om energie te kunnen blijven leveren. De lever breekt hierbij vetten af in vetzuren en glycerol, die kunnen worden omgezet in respectievelijk ketonen en glucose. Zo kom je op den duur in een staat van ‘ketose’, een welbekend fenomeen voor diegenen die wel eens een ketogeen dieet hebben gevolgd. Wist je dat je als baby in een staat van ketose geboren wordt? Het is ook de staat waarin de lichamen van onze vroege voorouders vaak verkeerden. Pas sinds de komst van de moderne voedselindustrie krijgt ons lichaam immers te maken een hogere inname van koolhydraten en gebruikt het voornamelijk koolhydraten omgezet in glucose als primaire brandstof.

Voordelen

 • Onverdund concentraat van R, S Butanediol Diacetoacetaat Ester (AcAc Ketone Ester)
 • Optimaal ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten door organisch chemicus Patrick Arnold
 • Bevat geen zout en bevat slechts 5 calorieën per dosering van 10 ml
 • Ketonen zijn een goede bron van energie voor het lichaam, die van nature gevormd worden wanneer er geen koolhydraten voorhanden zijn
 • Populair bij en speciaal ontwikkeld voor duursporters
 • Lost gemakkelijk op in vloeistoffen

De functie van een ketogene stofwisseling

Het proces van ketogenese is feitelijk een overlevingsmechanisme van het lichaam om ten alle tijden de hersenfunctie optimaal te kunnen te behouden, ook wanneer koolhydraten niet verkrijgbaar zijn als energiebron. Wanneer je lichaam moet overschakelen op een ketogene stofwisseling, worden er ketonen aangemaakt uit het opgeslagen lichaamsvet dat in de lever eerst wordt afgebroken tot vetzuurmoleculen en glycerol. Vetzuren en glycerol zijn een uitstekende brandstof voor de meeste lichaamscellen, maar kunnen de bloed-hersenbarrière niet passeren. Daarom breekt het lichaam de vetzuren verder af tot ketonen, die deze barrière wel kunnen passeren. Het over kunnen schakelen op een ketogene stofwisseling is een indrukwekkend vermogen van het lichaam om zich te kunnen aanpassen aan het voedsel dat voorradig is. Het mechanisme zorgt ervoor dat het lichaam in tijden van schaarste eerst de vetreserves aanspreekt, in plaats van dat het de waardevolle spieren gaat verteren en het zorgt dat de hersenen verzekerd zijn van voldoende energie. Zonder deze mogelijkheid hadden onze voorouders periodes van voedselschaarste waarschijnlijk niet kunnen overleven.

Het ontstaan van exogene ketonen

Het feit dat ketonen per saldo meer energie leveren dan koolhydraten, vetten of eiwitten, heeft de interesse gewekt van menig onderzoeker. Het heeft ertoe geleid dat men producten is gaan ontwikkelen met ketonen, waardoor nu ook, naast via vasten en diëten, via het innemen van ketonen een staat van ketose kan worden bereikt. Het lichaam kan zo ketonen gebruiken wanneer de voorraad glycogeen is uitgeput, of juist de glycogeenvoorraad bewaren voor later, zoals in het geval van topsport. De externe ketonen worden, in tegenstelling tot de door het lichaam zelf aangemaakte ‘endogene’ ketonen, ‘exogene’ ketonen genoemd. Met name doordat exogene ketonen populair zijn bij topsporters, krijgen ze steeds meer bekendheid en wordt er meer en meer gepionierd op dit gebied.

Over KetoSports

De Amerikaanse organisch chemicus Patrick Arnold - door zijn eerdere ontdekkingen ook wel bekend als ‘vader van de prohormonen’ - kreeg eind 2010 een aanvraag van de University of Florida om bèta-hydroxybutyraat (BHB) chemisch te produceren voor gebruik in onderzoek. Toen de chemicus hierin slaagde, konden er zeer interessante experimenten worden gedaan met de stof. Ook Patrick Arnold was onder de indruk van de experimenten en zag ineens nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van deze stof. Hij ging ermee aan de slag en het resultaat van zijn onderzoeksproces was een nieuw product: een verbinding van BHB met natrium en calcium. In de jaren die volgde ontwikkelde hij onder de naam KetoSports een hoogwaardige lijn van verschillende producten met exogene ketonen in de vorm van BHB verbonden aan mineralen, waaronder KetoCaNa, KetoForce en KetoBlitz.

Meer informatie
Product Naam
Ketone Ester
Art.nr.
KF-12
Merk
Prototype Nutrition
Inhoud
150 ml
Gebruiksaanwijzing

Om het risico op maagklachten te verkleinen, begin met een hoeveelheid van 1 milliliter, gemengd in 100-150 ml van een vloeistof naar keuze.

Verhoog geleidelijk de dosis totdat u een hoeveelheid van 10 ml hebt bereikt.

Raadpleeg altijd een arts of therapeut voordat u met een nieuw supplement begint.

Ingrediënten per dosering

R, S Butaandiol Diacetoacetaat Concentraat

RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ketone Ester
Uw waardering