Shilajit - Primavie®
EUR  22,50

Shilajit - Primavie®

Van: Ergomax
Waardering:
80% of 100
 • Gezuiverde Primavie® Shilajit
 • Fulvinezuur complex uit de Himalaya
 • Categorie: Immuunsysteem, Mitochondriën & Energie
 • Ultieme synergie met Elastine en Collageen Hydrolysaat
 • 60 capsules van 250 mg
Op voorraad
SKU
ERG-26
EUR  22,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Hoogwaardige Shilajit PrimaVie® van Ergomax

Shilajit van Ergomax bevat gepatenteerd PrimaVie® shilajit. Shilajit is een natuurlijke en voedingsrijke biomassa die wordt gewonnen uit rotsen in ongerepte gebieden in het Himalayagebergte. Shilajit bevat een breed scala aan unieke en bioactieve componenten die verschillende lichaamsfuncties ondersteunen. PrimaVie® shilajit is een gepatenteerd, gestandaardiseerd en een in hoge mate zuiver shilajit-concentraat. Het is gestandaardiseerd op minimaal 60% fulvinezuur.

Voordelen:

 • Met gepatenteerd Primavie® shilajit
 • Zuiver shilajit-concentraat
 • Gestandaardiseerd op minimaal 60% fulvinezuur
 • Van natuurlijke oorsprong
 • Bevat geen gluten, soja en kunstmatige toevoegingen

Gunstige mineraalsubstantie

Shilajit is een organische multi-component mineraalsubstantie die in de loop van miljoenen jaren door de natuur is gemaakt. Shilajit wordt traditioneel gebruikt binnen de Ayurveda en Siddha. Het eerste gebruik kan worden herleid tot bergachtige gebieden in India waar stammen duizenden jaren geleden shilajit tot zich namen. Shilajit wordt in Indiaanse Ayurveda- en Siddhateksten treffend aangeduid als 'rasayana', wat 'verjongen' betekent.

Vernietiger van zwakheid

Shilajit staat in India ook bekend als de ‘Destroyer of Weakness’ en behoort tevens tot de categorie van adaptogenen. Omdat shilajit uit tientallen fysiologisch actieve componenten bestaat, heeft het een krachtige synergie zoals deze alleen in de natuur wordt gecreëerd. Shilajit kent een breed werkingsspectrum binnen het lichaam, en derhalve diverse gebruiksindicaties en doelgroepen, van atleten tot ouderen.

Voortschrijdend inzicht

Wat mensen in India al eeuwen weten over shilajit wordt langzaam maar zeker ook bekend in de rest van de wereld. Zo gebruikten Olympische atleten en speciale strijdkrachten uit de voormalige USSR shilajit om robuuster en veerkrachtiger te worden. In de westerse wereld, waar shilajit nu aan bekendheid wint, hebben wetenschappers de samenstelling van shilajit in kaart gebracht. Shilajit bevat onder andere dibenzo-α-pyronen, chromo-eiwitten, fulvinezuur, humuszuur, en meer dan 40 verschillende mineralen.

Het ontstaan van shilajit

Ongeveer 50 miljoen jaar geleden kwam het Indiase continent in botsing met Azië, waardoor het Himalayagebergte werd gevormd. Tijdens de formatie van de bergen werden tropische bossen geplet en samengedrukt tussen de rotsblokken. Shilajit is het organische materiaal dat in deze rhizosfeer werd gevormd: de dunne laag waar levende wortels en micro-organismen op elkaar inwerken. Micro-organismen in de bodem (‘soil-based microorganisms’) consumeren het vergane plantmateriaal en creëerden in de loop van miljoenen jaren shilajit, met belangrijke componenten als fulvinezuren en mineralen. De samengeperste biomassa, shilajit, sijpelt in de warme zomermaanden als teerachtige substantie uit de rotsen, als een vloeibaar oersupplement met een buitengewone potentie.

Fulvinezuur, mitochondriën en dibenzo-α-pyronen (DBP’s)

Net zoals shilajit worden specifieke componenten uit shilajit ook steeds bekender. Fulvinezuur is een natuurlijk elektrolyt dat diverse biologische reacties faciliteert. Elektrolyten kunnen elektrische impulsen binnen cellen geleiden en daarmee het elektronische potentieel van cellen optimaliseren. Andere primaire componenten van shilajit zijn zogenoemde dibenzo-α-pyronen en dibenzo-α-pyrone chromo-eiwitten (DBP’s). DBP’s komen voor in onze mitochondriën en bloed, waar ze samen met CoQ10/ubiquinol in de elektronentransportketen actief zijn.

Het bindende vermogen van shilajit

Shilajit werd van origine ook beschreven als yoga vahi (mede-vervoerder). Vrij vertaald betekent dit dat alles wat tegelijk met shilajit wordt ingenomen goed wordt opgenomen. Shilajit bindt zich namelijk aan andere bioactieve moleculen en transporteert ze door het lichaam. Dit geldt voor voedingsstoffen en voedingssupplementen maar bijvoorbeeld ook voor zuurstof. Een bekende combinatie is shilajit met ubiquinol of CoQ10.

Variabiliteit in kwaliteit van shilajit

Voor een betrouwbare en veilige werking is standaardisatie en opzuiveren van shilajit noodzakelijk. Hierdoor ontstaat een optimaal en gestandaardiseerd product, vrij van onwenselijke onzuiverheden. Ergomax gebruikt uitsluitend opgezuiverd PrimaVie® shilajit. Dat is gestandaardiseerd op minimaal 60% fulvinezuur.

Let op

Gebruik geen shilajit als je sikkelcelanemie of hemochromatose hebt, of als je zwanger bent. Stop het gebruik als er een allergie tegen fulvinezuur optreedt, bijvoorbeeld bij huiduitslag of duizeligheid.

Over Ergomax

Bij Ergomax vinden wij dat iedereen een optimale gezondheid moet kunnen nastreven. Wij helpen daarbij door natuurlijke voedingssupplementen aan te bieden in combinatie met professioneel advies. Veel tijd en zorg besteden wij aan onderzoek naar nieuwe en unieke stoffen en producten met een bewezen effect. Zodat we voldoen aan de hoge verwachtingen van onze klanten. Alle producten uit de productenlijn van Ergomax zijn zorgvuldig geselecteerd en getoetst. Producten en stoffen zijn zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter.

Meer informatie
Product Naam
Shilajit - Primavie®
Art.nr.
ERG-26
Merk
Ergomax
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1-2 capsules per dag bij een maaltijd.

Ingrediënten per dosering

250 mg Shilajit (PrimaVie®)†, † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

biologisch rijstconcentraat (smeermiddel), plantaardig magnesiumstearaat (antiklontermiddel), cellulose (capsule)

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Shilajit - Primavie®
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Mijn zwakheden gaan niet weg
  Algehele beoordeling
  40%
  Ik merk helemaal niets van dat mijn zwakheden afnemen.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. super product
  Algehele beoordeling
  100%
  Gebruik dit product samen met collageen en elastine. Huid, haar, conditie ... alles heeft er baat bij. Een aanrader voor iedereen die zijn conditie lief heeft.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. oplossing gevonden
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik ben al tijdje opzoek naar een suplement die zou helpen mijn energie verhogen.Na het lezen de omschrijving van Shilajit zag ik dat zal ook meer dan energie kan behalen.
  Als gebruikelijk heb ik een klanteservice van Ergomax opgebelt,met vraag of het voor mij geschikt supplement kan zijn. En er zijn veel meer eigeschppen aan de Shilajit aangebonden. Detox,energie&collagen, helpt beter mineralen op te nemen, etc.
  Gelijk 2x potjes besteld..

  Gereviewd door

  Gepost op