Shilajit - Primavie®

Van: Ergomax
Waardering:
100% of 100
 • Gezuiverde Primavie® Shilajit
 • Fulvinezuur complex uit de Himalaya
 • Ultieme synergie met Elastine en Collageen Hydrolysaat
 • 250 mg per capsule
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
Erg-26
EUR  20,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Hoogwaardige Shilajit (PrimaVie®)

Shilajit is een natuurlijke en voedingsrijke biomassa die wordt gewonnen uit rotsen in ongerepte gebieden in het Himalayagebergte. Shilajit bevat een breed scala aan unieke en bioactieve componenten die verschillende lichaamsfuncties ondersteunen. PrimaVie® shilajit is een gepatenteerd, gestandaardiseerd en een in hoge mate zuiver shilajit-concentraat. Omdat ongezuiverde Shilajit hoge concentraties aan zware metalen kan bevatten gebruiken wij enkel PrimaVie®.

Voordelen van Shilajit - PrimaVie®

 • Goed voor het bindweefsel in de huid
 • Gunstige invloed op ouderdomsverschijnselen
 • Verhoogt de vitaliteit
 • Geeft meer energie
 • Draagt bij aan het libido

Shilajit is een organische multi-component mineraalsubstantie dat in de loop van miljoenen jaren door de natuur is gemaakt. Shilajit wordt traditioneel gebruikt binnen de Ayurveda en Siddha—aloude  geneeswijzen. Het eerste gebruik kan worden herleid tot bergachtige gebieden in India waar stammen duizenden jaren geleden shilajit tot zich namen. Shilajit wordt in Indiaanse Ayurveda- en Siddhateksten treffend aangeduid als 'rasayana', wat 'verjongen' betekent.

Vernietiger van zwakheid

Shilajit staat in India ook bekend als de “Destroyer of Weakness” en behoort tevens tot de categorie van adaptogenen. Omdat shilajit uit tientallen fysiologisch actieve componenten bestaat wordt er een krachtige synergie gecreëerd zoals alleen de natuur dat kan doen. Shilajit heeft een breed werkingsspectrum binnen het lichaam, en derhalve diverse gebruiksindicaties en doelgroepen, van atleten tot ouderen.

Voortschrijdend inzicht

Wat mensen in India al eeuwen weten over shilajit wordt langzaam maar zeker ook bekend in de rest van de wereld. Zo gebruikten Olympische atleten en speciale strijdkrachten uit de voormalige USSR shilajit om robuuster en veerkrachtiger te worden. In de westerse wereld, waar shilajit nu aan bekendheid wint, hebben wetenschappers de samenstelling van shilajit in kaart gebracht. Er zijn verschillende bestanddelen geïdentificeerd, en meerdere werkingsmechanismen zijn vastgesteld. Shilajit bevat onder andere dibenzo-α-pyronen, chromo-eiwitten, fulvinezuur, humuszuur, en meer dan 40 verschillende mineralen.

Het ontstaan van Shilajit

Ongeveer 50 miljoen jaar geleden kwam het Indiase continent in botsing met Azië, waardoor het Himalayagebergte werd gevormd. Tijdens de formatie van de bergen werden tropische bossen geplet en samengedrukt tussen de rotsblokken. Shilajit is het organische materiaal dat in deze rhizosfeer werd gevormd: de dunne laag waar levende wortels en micro-organismen op elkaar inwerken. Bodemmicroorganismen (soil-based microorganisms) consumeren het vergaande plantmateriaal en creëerden in de loop van miljoenen jaren shilajit, met belangrijke componenten als fulvinezuren en mineralen. De samengeperste biomassa, shilajit, sijpelt in de warme zomermaanden als teerachtige substantie uit de rotsen als een vloeibaar oersupplement met een buitengewone potentie.

Fulvinezuur uitgelicht

Net zoals Shilajit worden specifieke componenten uit Shilajit ook steeds bekender. Wetenschappers en artsen erkennen steeds meer het buitengewone vermogen van fulvinezuur om de biochemie van de mens positief te beïnvloeden. Fulvinezuur is een natuurlijk elektrolyt en faciliteert talrijke biologische reacties. Elektrolyten kunnen elektrische impulsen binnen cellen geleiden en daarmee het elektronische potentieel van cellen optimaliseren. Dit inzicht sluit naadloos aan bij de toenemende erkenning van het belang van mitochondriën en de beschikbaarheid van energie in het lichaam.

Mitochondriën, shilajit en dibenzo-α-pyronen (DBP’s)

Andere primaire componenten van shilajit zijn zogenoemde dibenzo-α-pyronen en dibenzo-α-pyrone chromo-eiwitten (DBP’s). DBP’s komen voor in onze mitochondriën en bloed, waar ze samen met CoQ10/ubiquinol in de elektronentransportketen actief zijn. De elektronentransportketen is het laatste traject in de keten van energieproductie van het lichaam, waar verbruikte calorieën worden omgezet in elektronen. Des te beter dit proces verloopt, des te meer energie het lichaam kan produceren.

Boost de opname met Shilajit

Shilajit werd van origine ook beschreven als yoga vahi (mede-vervoerder). Vrij vertaald betekent dit dat van alles wat tegelijk met shilajit wordt ingenomen de opname verbeterd. Shilajit vormt namelijk complexen met andere bioactieve moleculen en transporteert ze door het lichaam. Dit geld voor voedingsstoffen en voedingssupplementen maar bijvoorbeeld ook zuurstof. Een bekende combinatie is shilajit met ubiquinol of CoQ10. Het blijkt dat de opname van deze stoffen met bijna een derde verbetert met de toevoeging van shilajit.

Variabiliteit in kwaliteit van shilajit

Voor een betrouwbare en veilige werking is standaardisatie en opzuiveren van Shilajit noodzakelijk. Als dit niet gebeurt dan kan het zo zijn dat door de zeer variabele chemische profielen van verschillende shilajit-bronnen de werking niet optimaal is. Daarnaast kunnen andere shilajit bronnen ook onzuiverheden bevatten die niet wenselijk zijn. PrimaVie® is daarom gestandaardiseerd op minimaal 60% fulvinezuur en opgezuiverd. Dit betekent dat je veilig en met gelijk resultaat de voordelen kunt ervaren.

Meer informatie
Product Naam
Shilajit - Primavie®
Merk
Ergomax
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing
Neem 1-2 capsules per dag bij een maaltijd.
Ingrediënten per dosering
250 mg Shilajit (PrimaVie®)†, † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
Overige Ingrediënten
biologisch rijstconcentraat (smeermiddel), plantaardig magnesiumstearaat (antiklontermiddel), cellulose (capsule)
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Shilajit - Primavie®
Uw waardering
Klantenreviews
 1. super product
  Algehele beoordeling
  100%
  Gebruik dit product samen met collageen en elastine. Huid, haar, conditie ... alles heeft er baat bij. Een aanrader voor iedereen die zijn conditie lief heeft.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. oplossing gevonden
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik ben al tijdje opzoek naar een suplement die zou helpen mijn energie verhogen.Na het lezen de omschrijving van Shilajit zag ik dat zal ook meer dan energie kan behalen.
  Als gebruikelijk heb ik een klanteservice van Ergomax opgebelt,met vraag of het voor mij geschikt supplement kan zijn. En er zijn veel meer eigeschppen aan de Shilajit aangebonden. Detox,energie&collagen, helpt beter mineralen op te nemen, etc.
  Gelijk 2x potjes besteld..

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: