Vitamine D3 liposomaal
EUR  14,95

Vitamine D3 liposomaal

Van: Ergomax

 Vitamine D3 Liposomaal

 • Afkomstig uit lanoline (cholecalciferol)
 • Best opneembare en werkzame vorm
 • Identiek aan lichaamseigen vitamine D
 • Goed voor tanden, botten en spieren
 • Gepatenteerde liposomale techniek
 • Geschikt voor vegetariërs
 • 2000 IE / 50 mcg per capsule
 • 90 capsules
Op voorraad
SKU
ERG-45
EUR  14,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Vitamine D3 Liposomaal van Ergomax

Vitamine D3 Liposomaal van Ergomax is een vitamine D-supplement van de hoogste kwaliteit. Het bevat de meest werkzame vorm van vitamine D in een hoge, veilige dosering van 50 microgram per capsule. Door de liposomale vorm ervan is de vitamine D nog beter en vollediger opneembaar voor het lichaam. Vitamine D is met name belangrijk ter ondersteuning van onze botten, tanden en spieren. Vitamine D3 Liposomaal van Ergomax is afkomstig uit lanoline, bevat geen gluten, ei, noten, vis of lactose en is geschikt voor vegetariërs.

Voordelen

 • Goed opneembaar door liposomale vorm
 • Directe afgifte in de bloedbaan
 • Voor het behoud van sterke botten
 • Goed voor de spieren
 • Belangrijk voor sterke tanden
 • Helpt het immuunsysteem
 • Goed voor het celdelingsproces
 • Vrij van gluten, ei, noten, vis en lactose
 • Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

Het belang van vitamine D

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die essentieel is voor onze gezondheid. Het is van belang voor sterke botten, spieren en tanden en het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Ons lichaam kan het zelf aanmaken uit zonlicht, echter daarvoor moet je wel iedere dag tussen 11 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags een kwartier tot een half uur buiten zijn. Bovendien is in Nederland de zon enkel in de maanden mei tot oktober krachtig genoeg voor de aanmaak van vitamine D. Met name baby’s, kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een donkere huid hebben een grotere kans om zelf niet voldoende vitamine D aan te maken. Een vitamine D supplement kan dan uitkomst bieden

Hoe werken liposomale supplementen?

Bij liposomale supplementen zijn de werkzame stoffen verpakt in hele kleine, vetachtige bolletjes, liposomen genaamd. Deze geavanceerde, gepatenteerde techniek heeft diverse voordelen:

 • Liposomen beschermen de werkzame stoffen tegen afbraak door onder andere het maagzuur
 • De werkzame stoffen worden pas verderop in het maagdarmkanaal direct afgegeven in de bloedbaan
 • Liposomen zorgen voor een betere opname van vetoplosbare vitaminen in het lichaam

Door vitamine D te verpakken in liposomen, wordt de vitamine beschermd tegen afbraak en pas later in het maagdarmkanaal afgegeven via de bloedbaan. Omdat het lichaam liposomen als lichaamseigen cellen ziet, komt de vitamine D rechtstreeks in onze lichaamscellen terecht. De liposomale vorm zorgt dus voor bescherming en voor een betere, directere en volledige opname van vitamine D.

Wat is het verschil tussen vitamine D2 en D3?

Vitamine D3 (cholecalciferol) wordt in de natuur enkel aangetroffen in dierlijke bronnen, zoals visolie, boter en eigeel, al kan men tegenwoordig via kostbare, geavanceerde technieken ook uit algen en korstmos vitamine D3 winnen. Vitamine D2 (ergocalciferol) is enkel te vinden in plantaardige bronnen als paddenstoelen en schimmels die aan zonlicht zijn blootgesteld. Onze eigen huid maakt ook vitamine D3 aan uit zonlicht. Het verschil tussen beide vormen van vitamine D zit vooral in de opneembaarheid. Diverse studies tonen aan dat vitamine D3 veel effectiever is in het verhogen van de vitamine D-status in het lichaam. Vitamine D3 wordt bovendien sneller omgezet dan vitamine D2. Vitamine D3 is dan ook de meest fysiologisch werkzame vorm die volledig identiek is aan de lichaamseigen vitamine D.

Is vitamine D3 vegetarisch?

De meeste D3 supplementen wordt vervaardigd uit schapenwolvet, ofwel lanoline. Nadat een schaap geschoren is, wordt de wol gekookt, om ervoor te zorgen dat het wolvet smelt en loskomt van de wol. De wol kan nu verder verwerkt worden voor andere doeleinden. Voor de productie van vitamine D wordt het wolvet blootgesteld aan zonlicht of Uv-licht. Wolvet is geschikt voor vegetariërs omdat het een bijproduct is van de wolproductie. Bovendien is slechts weinig schapenwol nodig voor de productie van vitamine D3. Het is daarmee een efficiënt en duurzaam proces. Veganisten kunnen kiezen voor de plantaardige, maar minder goed werkzame vorm, vitamine D2. Er bestaat ook veganistische vitamine D3 die wordt gewonnen uit korstmos of algen. Dit is echter een kostbaar proces in vergelijking met de productie van vitamine D3 uit schapenwolvet.

Optimale kwaliteit en opneembaarheid

Wanneer je kiest voor een vitamine D supplement, is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit, dosering en opneembaarheid. Niet alle vitamine D wordt immers goed opgenomen door het lichaam. Met Vitamine D3 Liposomaal van Ergomax weet je zeker dat je goed zit. Het bevat vitamine D in de lichaamsidentieke vorm, namelijk vitamine D3 (cholecalciferol). In vergelijking met vitamine D2 is vitamine D3 beter in het verhogen en vasthouden van vitamine D in het lichaam.

Het supplement heeft bovendien een liposomale vorm, waardoor de vitamine direct in de bloedbaan wordt afgegeven. Qua dosering is gekozen voor een hoge, maar veilige dosering van 2000 IE, ofwel 50 microgram per capsule. De maximale dosering in supplementen in 75 microgram per dag, dus daarmee zit je ruim onder deze bovengrens, maar hoog genoeg om een optimale hoeveelheid vitamine D in het lichaam te behouden.

Over Ergomax

Ergomax staat voor natuurlijke kwaliteit, vakkundig advies en bewezen effect. Sinds onze oprichting in 2007 is het onze missie dat iedereen een optimale gezondheid moet kunnen nastreven. Vanuit onze passie voor vitaliteit en gezondheid zijn we altijd op zoek naar nieuwe en unieke stoffen en producten met een bewezen effect. Ons assortiment bevat dan ook veel unieke nicheproducten. We zijn inmiddels 15 jaar actief als producten, verkoper en distributeur van voedingssupplementen. Al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd, gedoseerd, beoordeeld en getoetst, zo ook onze eigen productenlijn van Ergomax. Producten zijn zo min mogelijk bewerkt en zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter.

Meer informatie
Product Naam
Vitamine D3 liposomaal
Art.nr.
ERG-45
Merk
Ergomax
Hoeveelheid
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 capsule per dag op een lege maag of bij de maaltijd, of zoals geadviseerd.

Ingrediënten per dosering

Per capsule:

Vitamine D3 2000 IE (cholecalciferol)  50 mcg †

Overige ingrediënten: (soya) Lecithine, Tocoferol, Kaliumascorbaat (conserveermiddel), Vegetarische hydroxypropylmethylcellulose (capsule). 

† 1000% Referentie Inname (RI) vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Soja
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vitamine D3 liposomaal
Uw waardering