Candid-X - Kruidenformulering

 • Krachtige kruidenformule
 • 11 actieve ingrediënten
 • Met Pau d’Arco, Caprylzuur en Oregano
 • Categorie: Darmflora & Candida
 • 90 capsules
Niet op voorraad
SKU
MA-211
EUR  51,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Candid-X Kruidenformule van BioMatrix

Candid-X is een natuurlijke formule op basis van verschillende krachtige kruiden zoals berberine HCL, oregano, kaneel, kamille, gemberwortel, Pau d’Arco en rozemarijn. De formule bevat tevens biotine ofwel vitamine B8, en natriumcaprylaat ofwel caprylzuur. De ingrediënten vormen een krachtige synergie en ondersteunen een gunstige werking van het gastro-intestinale systeem, zoals de spijsvertering en de darmflora.

Voordelen

 • Voor de spijsvertering en darmflora
 • Krachtige kruidenformule van 11 actieve ingrediënten
 • Biotine bevordert de energiestofwisseling
 • Biotine is goed voor haar en huid
 • Biotine draagt bij aan een normaal eiwitmetabolisme
 • Biotine draagt bij aan een normaal koolhydraatmetabolisme
 • Biotine draagt bij aan een normaal vetmetabolisme
 • Biotine is gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Biotine is goed voor de slijmvliezen
 • Biotine ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel
 • Gember ondersteunt de spijsvertering*
 • Gember helpt bij een goede maagfunctie*
 • Gember ondersteunt een goede darmflora*
 • Gember zorgt voor energie bij vermoeidheid*
 • Gember ondersteunt het immuunsysteem en heeft een antioxidant werking*
 • Gember draagt bij aan de gezondheid van het hart*
 • Gember draagt bij aan een normale bloedsuikerspiegel*
 • Kamille ondersteunt een gezonde spijsvertering*
 • Kamille werkt rustgevend en ontspannend*
 • Kamille ondersteunt de vetstofwisseling*
 • Kamille ondersteunt de luchtwegen*
 • Kamille ondersteunt het immuunsysteem*
 • Kamille werkt als antioxidant*

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Volwaardige formule

De kracht van BioMatrix is het ontwerp van volwaardige formules die alle ingrediënten en cofactoren bevatten voor de ondersteuning van een specifiek werkingsmechanisme in het lichaam. In dit geval de gastro-intestinale gezondheid. Middels diverse specifieke en in dit geval hoofdzakelijk kruideningrediënten is een goed gedocumenteerde en effectieve formule ontstaan. We lichten een aantal ingrediënten verder toe.

Pau d’Arco

Pau d'Arco is een stof afkomstig van de verouderde binnenbast van de schors van een grote tropische boom, de Pink Lapacho genaamd die voorkomt in de regenwouden van de Amazone, Zuid-Amerika en Latijns-Amerika. Vooral de bestanddelen beta-lapachon en lapachol zijn effectief. Pau d’Arco wordt al eeuwenlang gebruikt door Zuid- en Midden-Amerikaanse Indianen voor talrijke lichamelijke aspecten. De Lapacho boom staat bekend om zijn stevige hout dat bestendig is tegen schimmel en insecten. De aanwezigheid van quinonen (beta-lapachon en lapacho), ontdekt in de bast van de boom, speelt hierin een belangrijke rol. Ook is Pau d’Arco rijk aan quercetine, een krachtig antioxidant en senolithicum.

Berberine hydrochloride

Berberine HCl is een alkaloïde die wordt gewonnen uit plantenwortels. Het wordt vaak aangetroffen in de Berberisfamilie, kurkuma en de oregondruif. Het is een veelzijdig fytonutriënt met een breed werkingsgebied. 

Rozemarijn, oregano en kaneel

Rozemarijn, oregano en kaneel zijn veel voorkomende kruiden die wereldwijd worden gebruikt. De meeste actieve eigenschappen van deze kruiden zitten in de etherische oliën. In dit product van BioMatrix zijn oreganobladextract, kaneelschorsextract en rozemarijnbladextract gebruikt.

Gemberwortel

Gember kent een aantal gezondheidsclaims die nog in afwachting zijn van goedkeuring door de Europese commissie, zoals de gunstige effecten op de spijsvertering, het immuunsysteem en het hart en de bloedvaten. Gemberwortel speelt in oosterse, maar inmiddels ook westerse tradities al sinds langere tijd een belangrijke rol bij diverse aandoeningen. En dat is niet voor niets; de heilzame effecten van gember zijn goed gedocumenteerd.

Kamille

Kamille is het meest bekend als thee die wordt gebruikt om te ontspannen. In deze formule is kamille (samen met gember) toegevoegd vanwege het gunstige effect op de maag.

Natriumcaprylaat of caprylzuur

Caprylzuur is een verzadigd vetzuur met acht koolstofatomen ofwel een middellangeketenvetzuur. Caprylzuur wordt door de FDA als veilig beschouwd en heeft het GRAS-label gekregen (Generally Recognized As Safe). Caprylzuur speelt een gunstige rol in de ondersteuning van een gezonde darmflora.

Biotine; essentieel co-enzym

Biotine is een wateroplosbare B-vitamine, ook wel vitamine B8 genoemd. Biotine kent veel gezondheidsclaims. Het is gunstig voor de stofwisseling, de energiehuishouding, voor huid, haar en nagels, voor de geest en het zenuwstelsel, en voor de slijmvliezen. Biotine speelt een vitale rol in diverse biologische processen in elke cel. Het is een co-enzym en maakt deel uit van de moleculaire structuur van bepaalde enzymen in ons lichaam, waardoor deze enzymen kunnen functioneren. Biotine co-enzymen zijn betrokken bij de gluconeogenese, de vetzuursynthese, het propionaat metabolisme, de stofwisseling van aminozuren en het katabolisme van leucine.

Waarom Candid-X van BioMatrix?

BioMatrix onderwerpt alle door hen ontwikkelde producten in hun laboratorium aan pre- en postinname testen en valideert zo de effectiviteit. De voedingsstoffen die worden gebruikt zijn van therapeutische, farmaceutische en / of bio-identieke kwaliteit, zo ook de formule Candid-X van BioMatrix. De voedingsstoffen kennen een hoge biologische beschikbaarheid. Alle producten van BioMatrix, ook Candid-X, worden vervaardigd volgens de richtlijnen van de FDA en de Good Manufacturing Practices.

Over BioMatrix

Door de unieke visie en aanpak van BioMatrix maken hun producten waar wat ze beloven. BioMatrix ontwerpt sinds 1998 speciale complete formules met voedingssupplementen specifiek gericht op diverse werkingsmechanismen in het lichaam. Het bedrijf ondersteunt artsen en therapeuten die de oorzaak van lichamelijke problemen wensen te achterhalen, zoals chronische stress, en die het lichaam op een natuurlijke manier willen ondersteunen. Dankzij deze gebalanceerde formules bevat één product alles wat klanten van BioMatrix op dat moment nodig hebben. De ingrediënten zijn van de hoogste beschikbare kwaliteit, worden goed opgenomen en productie vindt plaats volgens strikte FDA en cGMP richtlijnen. Alle formules zijn zorgvuldig getest en gedocumenteerd.

Meer informatie
Product Naam
Candid-X - Kruidenformulering
Art.nr.
MA-211
Merk
Biomatrix
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 capsules drie keer per dag of zoals aanbevolen door uw arts of therapeut

Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Natrium 20 mg <2%
Biotine 200 µg 667%
Natrium caprylaat 150 mg **
Berberine hydrochloride 150 mg **
Oregano (blad extract) 150 mg **
Kaneel (schors extract) 100 mg **
Kamille bloem 100 mg **
Gemberwortel 100 mg **
Pau D' Arco (schors extract) 100 mg **
Rosemarijn (blad extract) 100 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige capsule, microkristallijne cellulose, magnesium stearate, calcium silicaat.

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Candid-X - Kruidenformulering
Uw waardering