Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - Naturel & Kruidenvrij

Waardering:
100% of 100
 • Categorieën: Gelatine & Oerdieet
 • 100% weiderunderen
 • Hoogwaardige eiwitten
 • Essentiële aminozuren
 • Met glycine, arginine, glutamine en proline
 • Geschikt voor Paleo en Keto
 • Geen kunstmatige additieven
 • 90 gram voor 30 dagen
Niet op voorraad
SKU
ERG-07-A
EUR  43,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Bottenbouillon - Naturel & Kruidenvrij van Broth of Life

Al eeuwenlang brouwen mensen bottenbouillon vanwege het geloof in de weldadige uitwerking ervan op het menselijk lichaam. Het is een efficiënte en natuurlijke manier om je lichaam te voorzien van gelatine. De natuurlijke bottenbouillon van Broth of Life is gemaakt van het vlees en de botten van 100% weiderunderen en heeft uren staan sudderen om ervoor te zorgen dat de voedingsstoffen langzaam vrij kunnen komen. Deze bottenbouillon van Broth of Life is bovendien kruidenvrij en naturel van smaak. De variant is dus uitermate geschikt voor mensen die veel last hebben van allergieën of die een specifiek dieet volgen.

Wat maakt bottenbouillon van Broth of Life zo speciaal?

De ene bottenbouillon is de andere niet, zo wordt duidelijk wanneer je begrijpt wat er nodig is om een goede bottenbouillon te maken. Broth of Life heeft een aantal mooie bottenbouillons samengesteld die om meerdere redenen heel bijzonder te noemen zijn. Ten eerste wordt het water dat voor de bottenbouillon gebruikt wordt driemaal gefilterd via een speciaal systeem, om er zeker van te zijn dat er geen chlorine of fluoride meer in het water aanwezig is. Via een handmatig en uiterst zorgvuldig productieproces wordt de soep vervolgens met veel tijd en aandacht gemaakt. Onderdeel van dit proces is het minimaal 24 uur laten sudderen ervan, zodat collageen en andere voedzame componenten waar dierlijke botten en bindweefsels van nature rijk aan zijn, de tijd hebben om vrij te komen.

Door haar jarenlange onderzoek en productontwikkeling heeft Broth of Life een voorsprong op anderen in deze sector. Zo was Broth of Life wereldwijd de eerste die haar producten dehydrateerde, om ze te kunnen verpakken in een handige poedervorm die lang houdbaar en eenvoudig in gebruik is. Bovendien is de bouillon van Broth of Life de eerste 100% gecertificeerde bottenbouillon ter wereld! Broth of Life vindt het erg belangrijk om transparant te zijn over de ingrediënten die gebruikt worden. Zo weet je dan ook zeker dat je een hoogwaardig kwaliteitsproduct in huis haalt wanneer je kiest voor Broth of Life’s voedzame ‘gouden elixers’, zoals ze hun bouillons zelf met recht graag noemen.

Voordelen:

 • Zonder moeite een hoogwaardige bottenbouillon op tafel
 • Gemakkelijk te gebruiken door de handige poedervorm
 • Geschikt voor jong en oud
 • Rijk aan gelatine en glycosaminoglycanen
 • Rijk aan glycine, arginineglutamine en proline
 • Gemaakt van 100% weiderunderen
 • Zonder pesticiden, antibiotica, hormonen of GMO’s

Bottenbouillon als eeuwenoude traditie

Al voordat potten en pannen waren uitgevonden, dronken onze voorouders botten bouillon om zichzelf te voeden en omdat ze vertuigd waren van de helende werking ervan. Deze traditionele drank stamt al uit het stenen tijdperk, toen men het maakte door hete stenen toe te voegen aan van dierenhuid gemaakte buidels waar vervolgens water, dierenvlees, vet en botten aan toe werden gevoegd. In ‘modernere’ tijden, zo’n 22.000 jaar geleden, gebruikte men in China potten gevuld met dierlijke botten, vlees en water. Zo’n pot werd op het vuur gezet, waar het brouwsel al sudderend veranderde in een heerlijke bottenbouillon. Nog altijd worden dezelfde eeuwenoude technieken gebruikt om tot deze voedzame soep te komen. Een goede bottenbouillon, gemaakt van biologische, dierlijke voedingsbronnen, is rijk aan vitaminen, mineralen, aminozuren en biologisch beschikbaar collageen, wat de vloeistof niet alleen tot een heerlijke drank, maar ook tot een traditionele superfood maakt. Het wordt niet voor niets wereldwijd gezien als één van de meest krachtige en voedzame natuurlijke voedingsbronnen die er bestaan.

Het geheim van bottenbouillon

Bottenbouillon (‘bone broth’ in het Engels) bevat veel mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor en zwavel in een vorm die het lichaam goed kan opnemen (electrolyten). Bottenbouillon bevat bovendien de belangrijke aminozuren glycine en proline. Ten slotte is biologisch beschikbaar collageen één van de belangrijkste bestanddelen van een goede botten bouillon. Door het lange sudderen wordt collageen omgezet in het goed opneembare gelatine, een gelachtige substantie die bijzonder weldadig is voor het lichaam. Naast gelatine bevat botten bouillon ook specifieke koolhydraten, die van nature in de getrokken weefsels voorkomen.

Het belang van collageen voor ons lichaam

Collageen vormt 25% tot 35% van het totale eiwitgehalte in ons lichaam. Het belangrijke eiwit bestaat uit aminozuren en peptiden, die onze cellen gebruiken als bouwstenen voor het produceren van de grote collageen triple helix structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat weefsels en vezels in ons lichaam hun kracht, cohesie en flexibiliteit behouden. Vanaf het 25e levensjaar neemt de lichaamseigen productie van collageen af en is het van belang om ons lichaam via bijvoorbeeld voeding van voldoende collageen te voorzien. Er zijn verschillende soorten collageen: type I, II en III zijn daarvan de belangrijkste. Meer dan 90% van het collageen in ons lichaam bestaat uit collageen type I. Collageen type II is terug te vinden in gewrichten, ribben, neus, strottenhoofd en tussenwervelschijven en type III komt veel voor in de huid en bloedvaten. Rundercollageen is de meest gebruikte bron voor collageensupplementen en bestaat met name uit collageen type I en type III.

Gelatine versus collageen hydrolysaat

Collageen wordt in bottenbouillon omgezet in gelatine, dat gemakkelijk door het lichaam op te nemen is. Er zijn echter ook supplementen beschikbaar met collageen hydrolysaat, waarbij de gelatine verder is verwerkt en de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Waar collageen hydrolysaat echter alleen collageen type I bevat, bestaat gelatine in bottenbouillon uit meerdere type collageen en bevat het meer voedingsstoffen, zoals essentiële mineralen, vetten en speciale koolhydraten (glycosaminoglycanen, ook wel GAG’s genoemd). Hoewel gelatine in botten bouillon dus rijker is, bevatten beide vormen essentiële aminozuren die gemakkelijk opneembaar zijn en dezelfde lichaamsverzorgende eigenschappen hebben.

Bron van schaarse aminozuren

Eiwitten bestaan uit bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Deze aminozuren, in totaal 22, worden verdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het lichaam kan zelf niet-essentiële aminozuren aanmaken. Dit is niet het geval voor de essentiële aminozuren en dat maakt het essentieel dat je deze aminozuren via je voeding of via supplementen binnenkrijgt. Bottenbouillon heeft een bijzonder aminozuurprofiel omdat het hoge concentraties bevat van de zeldzame aminozuren glycine, arginine, proline en glutamine. Het zijn allemaal essentiële aminozuren.

Eten van kop tot staart

Al eeuwenlang worden er in traditionele beschavingen, zoals de Indiaanse of de Oud-Chinese cultuur, dierlijke organen gegeten. Traditionele volken geloofden namelijk dat het eten van gezonde, dierlijke organen een verzorgend effect heeft op diezelfde organen in het menselijk lichaam. Tegenwoordig zijn we het eten volgens het kop-tot-staart-principe grotendeels vergeten en schrikt het sommigen zelfs af om dierlijke organen te consumeren. Er vindt de  laatste tijd gelukkig een opleving plaats van deze voorouderlijke levenswijze en van het evolutionair eten: orgaantherapie is terug van weggeweest. Het past immers in een ethische, duurzame en gezonde levenswijze om dieren in hun geheel te gebruiken voor consumptie. Orgaanvlees bevat zelfs hoge concentraties aan voedingsstoffen, zoals de vitamines A, B12, D, E, K en folaat en het is een uitstekende bron van ijzer en eiwitten. Bovendien zitten in organen ook voedingsstoffen die onze ermee corresponderende menselijke organen kunnen gebruiken. Orgaanvlees past dus in het dieet van iedereen die gezond, duurzaam en met respect voor dier en milieu wil leven.

Over Broth of Life

Zelf bottenbouillon maken is voor velen vaak net een stap te ver. Het is immers een langdurig proces en het vinden van de juiste ingrediënten is niet gemakkelijk. De pure bottenbouillon van het Australische familiebedrijf Broth of Life is een uitkomst voor eenieder die toch wil kunnen genieten van de smaak van een authentieke, hoogwaardige botten bouillon. De bouillon in poedervorm wordt gemaakt van weidekippen en grasgevoerde runderen die op natuurlijke wijze worden gehouden. De botten worden langzaam getrokken met zuiver water, groenten en appelazijn, waardoor de smaak en voedingswaarde ervan optimaal behouden blijft. Niet voor niets is dit brouwsel van Broth of Life de enige gecertificeerde bottenbouillon in poedervorm ter wereld! Het poeder kan worden opgelost in kokend water, maar kan ook over sauzen, stoofpotten en maaltijden worden gestrooid, precies zoals je ook kruiden gebruikt in je voeding.

Meer informatie
Product Naam
Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - Naturel & Kruidenvrij
Art.nr.
ERG-07-A
Merk
Broth of Life
Inhoud
90 gram
Gebruiksaanwijzing

Voeg 1 theelepel toe aan 100 ml kokend water of consumeer als poedervorm door op de maaltijden te strooien zoals je zou doen met kruiden.

Het poeder lost moeilijk op, dus we raden aan om het als specerij te gebruiken of in een shake te verwerken.

Ingrediënten per dosering
Ingrediënten% DV 
Gefilterd water **  
Grasgevoerde runderbeenderen **  
Appelazijn **  
Voedingswaardeper 3gper 100g
Energie 54.42 kJ 1814 kJ
Eiwit 2.01 g 67.2g
Vet, totaal 0.56 g 18.3 g
-verzadigd 0.29 g 9.5 g
-enkelvoudig onverzadigd 0.29 g 8.3 g
Koolhydraten 0.00 g 0.0 g
-Suikers 0.00 g 0.0 g
Natrium 0.03 g 0.9 g
Minerale inhoud per 100g
Calcium   299 mg
Ijzer   3 mg
Kalium   588 mg
Magnesium   23 mg
Fosfor   217 mg
Zink   3 mg

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bottenbouillon - Grasgevoerd Rund - Naturel & Kruidenvrij
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Lekker en gezond !
  Algehele beoordeling
  100%
  Als je het gebruikt zoals geadviseerd op de website, knarst het tussen je tanden. Maar als je het in een beetje water kookt, is het een heerlijke jus! Bovendien ontzettend gezond!

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: