KetoShield

 • Categorie: Ketogeen & Bloedsuikerspiegel
 • Bevat antioxidant floridzine*1
 • Voor ketogeen dieet
 • Vetverbranding
 • 200 mg per capsule
 • 90 capsules
Niet op voorraad
SKU
KF-09
EUR  57,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

KetoShield van KetoSports

KetoSports heeft zich gespecialiseerd in supplementen die passen bij een ketogeen dieet en die als doel hebben het lichaam te helpen om (sneller) in een staat van ketose te komen. Het ketogeen dieet is met name populair bij mensen die de wens hebben om af te vallen, mensen die - bijvoorbeeld om medische redenen - hun koolhydraatinname willen beperken of bij topsporters die hun energie willen halen uit ‘vetverbranding’ in plaats van ‘suikerverbranding’. KetoShield bevat de antioxidant floridzine*2 en heeft een effect op de impact die koolhydraten hebben in het lichaam*3. KetoShield kan het beste driemaal daags worden ingenomen bij de hoofdmaaltijden.

KetoShield en koolhydraten

Wanneer je lichaam koolhydraten binnen binnenkrijgt, worden die door het spijsverteringsstelsel afgebroken tot glucose. Wanneer er veel glucose in het bloed aanwezig is, stijgt het insulineniveau en wordt overtollige energie opgeslagen in de vorm van lichaamsvet. KetoShield is ontwikkeld speciaal met het oog op de bloedsuikerspiegel. Wanneer namelijk de glucosewaarden in het bloed normaal zijn en het insulineniveau niet teveel stijgt, heeft dit een gunstig effect op de vetverbranding. Het supplement bestaat uit capsules van 200 mg die helpen de impact van koolhydraten op het lichaam in balans te houden*3. De werkzame stof in KetoShield is de antioxidant floridzine*2, een stof die valt onder een subgroep van de flavonoïden en die van nature ook voorkomt in onder meer appels. Raadpleeg voor het gebruik van dit supplement altijd een arts, met name wanneer er sprake is van een nieraandoening of medicijngebruik.

Wat zijn ketonen?

Wanneer het lichaam voornamelijk koolhydraten en minder vetten en eiwitten binnenkrijgt, gebruikt het lichaam koolhydraten omgezet in glucose als brandstof voor energie. Als er echter weinig glucose in het lichaam is, bijvoorbeeld in het geval van voedselschaarste, wanneer je een langdurige fysieke inspanning levert, aan het vasten bent of wanneer je een streng koolhydraatarm (ketogeen) dieet volgt, gaat je lichaam over van een ‘suikerverbranding’ op een ‘vetverbranding’. De lever breekt dan vetten af tot vetzuren en glycerol, die weer kunnen worden omgezet in respectievelijk ketonen en glucose. Je lichaam komt nu in een staat van ‘ketose’, voor mensen die wel eens een ketogeen dieet hebben gevolgd een welbekend fenomeen. Het is ook de staat waarin je geboren wordt als baby en de staat waarin onze vroege voorouders vaak verkeerden, aangezien zij van nature te maken hadden met langere periodes zonder eten en hun dieet vaak bestond uit voornamelijk vetten en eiwitten. Ketonen zijn dus in principe in water oplosbare moleculen die in de lever worden geproduceerd en in de bloedbaan terechtkomen op het moment dat het lichaam overgaat op vetverbranding.

Voordelen

 • Geschikt voor gebruikers die een paleo of ketogeen dieet volgen
 • Bevat floridzine als werkzame stof en is vervaardigd zonder calorieën
 • Floridzine valt onder de flavonoïden en is een antioxidant*2 die cellen en weefsels beschermt tegen beschadiging*2
 • Heeft een effect op de impact van koolhydraten in het lichaam*3
 • Ontwikkeld voor gebruik bij het bereiken van een staat van ketose
 • Neem tot drie capsules per dag bij een maaltijd

De functie van een ketogene stofwisseling

Het vermogen van het lichaam om te kunnen overstappen op een ketogene stofwisseling is feitelijk een overlevingsmechanisme. Zo gaat het lichaam op het moment dat er geen glucose voorhanden is geen waardevolle spieren verteren, maar spreekt het eerst de vetreserves van het lichaam aan. Bovendien krijgen op deze manier de hersenen altijd voldoende energie en daarbij spelen de ketonen die vrijkomen tijdens het proces van ketogenese een belangrijke rol. Want, hoewel de uit vet gewonnen vetzuren en glycerol goede alternatieve energiebronnen zijn voor de meeste organen, kunnen ze de bloed-hersenbarrière niet passeren. Daarom breekt het lichaam de vetzuren nog verder af tot ketonen, die deze barrière wel kunnen passeren. Deze flexibiliteit in het stofwisselingsproces van de mens is een knap staaltje werk van Moeder Natuur! Zonder deze mogelijkheid hadden onze voorouders periodes van voedselschaarste waarschijnlijk niet kunnen overleven.

Het proces van ketogenese

Bij het proces van ketogenese zet het lichaam uit vet gewonnen vetzuren dus om in ketonen, een proces wat voornamelijk in de mitochondriën van de levercellen plaatsvindt. De lever kan drie soorten ketolichamen produceren: acetoazijnzuur, aceton en hydroxybutyraat (BHB). In eerste instantie wordt acetoazijnzuur aangemaakt, wat vervolgens verder wordt verwerkt tot aceton en BHB. De ketolichamen worden door de bloedstroom naar verschillende weefsels getransporteerd. Aceton verlaat het lichaam als restproduct via de adem en de urine. Vandaar ook dat je adem, wanneer je in ketose verkeert, tijdelijk de geur van aceton kan hebben. BHB daarentegen is een energiebron die door lichaamscellen efficiënt kan worden ingezet. Langzaam maar zeker leren we meer over deze ‘superbrandstof’ van het lichaam, maar er valt nog genoeg over te ontdekken!

Ketonen als premium brandstof

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van een ketogene stofwisseling voor het lichaam. Sommige onderzoekers vermoeden dat het lichaam de voorkeur geeft aan de verbranding van ketonen, maar omdat glucose sneller en gemakkelijker dan andere energiebronnen door het lichaam wordt omgezet, is het toch de primaire bron van energie wanneer het in ons lichaam aanwezig is. Onder de streep is een ketogene ‘vetverbranding’ echter efficiënter dan een ‘suikerverbranding’, omdat ketonen per saldo meer energie leveren en minder afvalstoffen produceren dan glucose. Zo werken ketonen als een heuse ‘premium brandstof’ voor je lichaam: een brandstof die tot stand komt door een schonere verbranding en die bovendien goed is voor ‘het onderhoud van de motor’.

Over KetoSports

KetoSports is als bedrijf bekend vanwege haar pionierswerk op het gebied van exogene ketonen. Onder leiding van de Amerikaanse organisch chemicus Patrick Arnold - door zijn eerdere ontdekkingen ook wel bekend als ‘vader van de prohormonen’ - is op basis van zijn onderzoek een unieke productlijn ontwikkeld met exogene ketonen als hoofdingrediënt. Het begon allemaal toen de University of Florida Arnold eind 2010 vroeg om bèta-hydroxybutyraat (BHB) chemisch te produceren, zodat het kon worden gebruikt in onderzoeken. De chemicus slaagde hierin en Arnold was erg onder de indruk van de experimenten die er vervolgens mee werden gedaan. Het zette hem aan tot eigen onderzoek en hij ontdekte nieuwe toepassingen voor het gebruik van de stof. Zijn eerste resultaat was een product bestaande uit een verbinding van BHB met natrium en calcium. Inmiddels staat KetoSports voor een hoogwaardige lijn van verschillende producten met exogene ketonen, waarvan met name KetoCaNa, KetoForce en KetoBlitz bekendheid hebben vergaard bij enthousiaste gebruikers.  </p

*1 Floridzine behoort tot een subgroep van de groep flavonoïden, namelijk flavonolen, waaronder ook quercetine valt. Flavonoïden zijn antioxidanten*2 die cellen en weefsels beschermen tegen beschadiging*2

*2 Deze gezondheidsclaim is nog in afwachting van Europese toelating

*3 Deze gezondheidsclaim is niet ingediend bij de EFSA, meer wetenschappelijk onderzoek is nodig om dit effect te bewijzen

Meer informatie
Product Naam
KetoShield
Art.nr.
KF-09
Merk
Ketosports
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 capsule 3 keer per dag met een maaltijd.

Ingrediënten per dosering

200 mg phlorizine †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gelatine, microkristallijn cellulose, magnesiumstearaat, gemodificeerd maiszetmeel, silica.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:KetoShield
Uw waardering