KetoBlitz - Exogeen Ketonzout met BalanceBHB® - Ketonen supplement

 • Categorie: Ketogeen & Sportsupplementen
 • Met het revolutionaire BalanceBHB®
 • Gebonden aan kalium en natrium
 • Minder mineralen per dosering
 • Goed voor bloeddruk en zenuwstelsel*
 • Frisse limoensmaak
 • 480 ml
Niet op voorraad
SKU
KF-08
EUR  91,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

KetoBlitz - Exogeen Ketone van KetoSports

Hoewel veel mensen enthousiast zijn over het gebruik van exogene ketonen, zijn de mineralen die deze supplementen bevatten voor sommige mensen een nadeel. Om deze reden heeft KetoSports het product KetoBlitz ontwikkeld. Dit vloeibare ketonen-supplement bevat namelijk BalanceBHB®, een bron van bèta-hydroxybutyraat met minder natrium. Het keto-vriendelijke supplement wordt vaak gebruikt door mensen die een ketogeen dieet volgen. Dit dieet heeft als doel de hoeveelheid koolhydraten in het lichaam te reduceren, zodat het lichaam vet gaat verbranden in plaats van uit koolhydraten gewonnen glucose. KetoBlitz is ook geschikt voor intensieve duursporters, met name voor sporters die een ketogeen dieet volgen.

De revolutionaire formule van KetoBlitz

KetoBlitz is speciaal ontwikkeld door KetoSports voor gebruikers die willen letten op hun natriumgebruik. KetoBlitz bevat namelijk een revolutionaire nieuwe bron van bèta-hydroxybutyraat (BHB), BalanceBHB® genaamd, waarvoor inmiddels patent is aangevraagd. Het betreft een BHB-, vrije zuur- en zoutblend die resulteert in 30% minder natrium, meer BHB per dosis en een betere smaak vanwege de vermindering van zouten en de toevoeging van een natuurlijke limoensmaak. De blend bevat ook kalium, dat goed is voor de werking van de spieren, voor de bloeddruk en voor het zenuwstelsel, aangezien het bijdraagt aan de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen. Het ketonen-supplement past in een paleo of ketogeen dieet, is vrij van lactose, gluten en artificiële kleur- en smaakstoffen en bevat geen dierlijke ingrediënten. Meng voor gebruik een dosis van 30 ml met minimaal 240 ml water, het liefst een kwartier voor fysieke of mentale inspanning. KetoBlitz kan gebruikt worden tot een maximum van drie porties per dag en dient gekoeld bewaard te worden.

Wat zijn ketonen?

Scheikundig gezien zijn ketonen in water oplosbare moleculen die in de lever worden aangemaakt op het moment dat er geen glucose in het lichaam voorhanden is. Bij een voedingspatroon dat hoofdzakelijk uit koolhydraten en minder uit eiwitten en vetten bestaat, zet het lichaam koolhydraten om in glucose als brandstof voor het lichaam. Wanneer er echter weinig glucose in het lichaam voorradig is, bijvoorbeeld als er sprake is van voedselschaarste, je een tijdlang koolhydraatarm eet, een periode vast of een langdurige en zware fysieke inspanning levert, gaat je lichaam over op de verbranding van vetten om energie te kunnen blijven leveren. De lever breekt hierbij vetten af in vetzuren en glycerol, die kunnen worden omgezet in respectievelijk ketonen en glucose. Zo kom je op den duur in een staat van ‘ketose’, een welbekend fenomeen voor diegenen die wel eens een ketogeen dieet hebben gevolgd. Wist je dat je als baby in een staat van ketose geboren wordt? Het is ook de staat waarin de lichamen van onze vroege voorouders vaak verkeerden. Pas sinds de komst van de moderne voedselindustrie krijgt ons lichaam immers te maken een hogere inname van koolhydraten en gebruikt het voornamelijk koolhydraten omgezet in glucose als primaire brandstof.

Voordelen

 • Keto- en Paleo-vriendelijk supplement op basis van de revolutionaire nieuwe BHB-bron BalanceBHB®
 • Kalium is goed voor de werking van de spieren, is van belang voor het zenuwstelsel en is goed voor de bloeddruk
 • Bevat 30% minder natrium en meer BHB per dosis
 • Geschikt voor mensen die een ketogeen dieet volgen, waaronder topsporters die intensieve fysieke inspanningen leveren
 • Vrij van gluten, zuivel, lactose, koolhydraten en artificiële additieven

De functie van een ketogene stofwisseling

Het proces van ketogenese is feitelijk een overlevingsmechanisme van het lichaam om ten alle tijden de hersenfunctie optimaal te kunnen te behouden, ook wanneer koolhydraten niet verkrijgbaar zijn als energiebron. Wanneer je lichaam moet overschakelen op een ketogene stofwisseling, worden er ketonen aangemaakt uit het opgeslagen lichaamsvet dat in de lever eerst wordt afgebroken tot vetzuurmoleculen en glycerol. Vetzuren en glycerol zijn een uitstekende brandstof voor de meeste lichaamscellen, maar kunnen de bloed-hersenbarrière niet passeren. Daarom breekt het lichaam de vetzuren verder af tot ketonen, die deze barrière wel kunnen passeren. Het over kunnen schakelen op een ketogene stofwisseling is een indrukwekkend vermogen van het lichaam om zich te kunnen aanpassen aan het voedsel dat voorradig is. Het mechanisme zorgt ervoor dat het lichaam in tijden van schaarste eerst de vetreserves aanspreekt, in plaats van dat het de waardevolle spieren gaat verteren en het zorgt dat de hersenen verzekerd zijn van voldoende energie. Zonder deze mogelijkheid hadden onze voorouders periodes van voedselschaarste waarschijnlijk niet kunnen overleven.

Het ontstaan van exogene ketonen

De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar ketonen, met name omdat men op diverse vlakken potentie ziet voor deze efficiënte energiebron voor het lichaam. Deze onderzoeken hebben ertoe geleid dat het is gelukt om buiten het lichaam ketonen te produceren. Die ketonen worden, in tegenstelling tot de door het lichaam zelf geproduceerde ‘endogene’ ketonen, ‘exogene’ ketonen genoemd. Naast via vasten of diëten, kan nu ook via het innemen van ketonen een staat van ketose worden bereikt. Zo kan het lichaam ketonen gebruiken wanneer de glycogeenvoorraad is uitgeput of juist, in geval van topsport, om de voorraad glycogeen te bewaren tot een later moment. Exogene ketonen zijn populair bij topsporters, wat ervoor zorgt dat de producten ook bij het grote publiek bekender worden en er steeds meer op dit vlak wordt gepionierd.

Soorten exogene supplementen

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen twee soorten exogene supplementen, namelijk supplementen in de vorm van vloeibare esters of in de vorm van poeders, ook wel ketonzouten genoemd. Deze laatste worden gemaakt van aan een mineraal gebonden bèta-hydroxybutyraat (BHB), terwijl de esters bestaan uit bèta-hydroxybutyraat (BHB), acetoacetaat (AcAc) of een combinatie van beide. Esters zijn over het algemeen geconcentreerder, maar daardoor zijn ze ook prijziger en ze hebben bovendien een erg zure of bittere smaak. BHB-poeders zijn dan ook meestal favoriet bij gebruikers die een ketogeen dieet of ander gezondheidsdieet volgen en het zijn met name topsporters die voor de esters kiezen, allen met als doel om (sneller) in een staat van ketose te geraken. Bij deze poeders wordt het ketolichaam altijd gebonden aan een mineraal als natrium, kalium, calcium of magnesium, om de orale inname ervan te vergemakkelijken.

Over KetoSports

De Amerikaanse organisch chemicus Patrick Arnold - door zijn eerdere ontdekkingen ook wel bekend als ‘vader van de prohormonen’ - kreeg eind 2010 een aanvraag van de University of Florida om bèta-hydroxybutyraat (BHB) chemisch te produceren voor gebruik in onderzoek. Toen de chemicus hierin slaagde, konden er zeer interessante experimenten worden gedaan met de stof. Ook Patrick Arnold was onder de indruk van de experimenten en zag ineens nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van deze stof. Hij ging ermee aan de slag en het resultaat van zijn onderzoeksproces was een nieuw product: een verbinding van BHB met natrium en calcium. In de jaren die volgde ontwikkelde hij onder de naam KetoSports een hoogwaardige lijn van verschillende producten met exogene ketonen in de vorm van BHB verbonden aan mineralen, waaronder KetoCaNa, KetoForce en KetoBlitz. 

* Kalium, waaraan BHB in dit supplement is gebonden, is goed voor het zenuwstelsel en voor de bloeddruk

Meer informatie
Product Naam
KetoBlitz - Exogeen Ketonzout met BalanceBHB® - Ketonen supplement
Art.nr.
KF-08
Merk
Ketosports
Inhoud
480 ml
Gebruiksaanwijzing

Meng 30ml KetoBlitz met 240ml ijskoud water. Let op: neem niet meer dan 3 maatschepjes per dag.

Ingrediënten per dosering

BalancedBHB (mix van bèta-hydroxyboterzuur, kalium bèta hydroxyboterzuur, natrium bèta hydroxyboterzuur).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Water, natuurlijke smaakstoffen, Steviabladextract, kaliumsorbaat, kaliumbenzoaat.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:KetoBlitz - Exogeen Ketonzout met BalanceBHB® - Ketonen supplement
Uw waardering