Pure Cranberry - Veenbes

 • Categorie: Blaas & Urineweg
 • 500 mg veenbes per capsule
 • Rijk aan vitamine B5, B6, C, E en K
 • Hoog geconcentreerd cranberry-extract
 • Zonder kunstmatige additieven
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
MF-45
EUR  36,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Pure Cranberry van MegaFood

Lang voordat superfoods als de gojibes en moerbei populair werden, werd de veenbes - beter bekend als cranberry - al geroemd om zijn 'superkrachten'. De van origine Noord-Amerikaans bes spoelde in de 19e eeuw aan op Terschelling en sindsdien is het besje niet meer weg te denken van het eiland. Op andere plekken in Nederland komt de veenbes maar zelden voor, maar in Noord-Amerika groeit de bes nog altijd in overvloed. De cranberry zit boordevol vitamines en mineralen. Wanneer je een handvol besjes neemt (100 gram), heb je de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C al binnen. Behalve vitamine C bevat de cranberry onder meer de vitaminen B5, B6 en K en de mineralen mangaan en ijzer.

Bron van vitaminen en mineralen

Cranberry’s zijn niet alleen een rijke bron van vitamine C, B5, B6, K en E, mangaan, koper en ijzer, maar ook van fytonutriënten, antioxidanten (waaronder stilbenen zoals pterostilbeen, triterpenoïden en flavonoïden zoals proanthocyanidines en flavonolen) en zogenaamde proanthocyanidines. Vitamine C, B5 en B6 en koper ondersteunen het immuunsysteem en zorgen zo mede voor een goede weerstand en vitamine C en E en mangaan werken celbeschermend. De veenbessen die voor dit supplement gebruikt worden komen rechtstreeks van het land en worden uiterst zorgvuldig verwerkt. Hierdoor blijven zoveel mogelijk voedingsstoffen bewaard; één capsule bevat dan ook minimaal 500 milligram aan veenbessenextract.

Voordelen:

 • Iedere capsule bevat minimaal 500 mg cranberry extract
 • Cranberry's zijn rijk aan vitamine B5, B6, C, E en K, koper, mangaan en ijzer, antioxidanten, fytonutriënten en proanthocyanidines
 • Vitamine C, B5 en B6 zorgen mede voor een goede weerstand
 • Vitamine C en E en mangaan werken celbeschermend
 • De cranberry's worden uiterst zorgvuldig en langzaam verwerkt, waardoor zoveel mogelijk voedingsstoffen bewaard blijven
 • De capsules van MegaFood zijn zacht voor de maag en bevatten geen kunstmatige additieven

Eeuwenoud middel

In Noord-Amerika, waar de cranberry oorspronkelijk vandaan komt, was de kracht van deze heilzame plant al bekend bij de indianen. Zo werd het besje onder meer gebruikt voor de behandeling van pijlwonden en als middel bij blaasontsteking. Op lange zeereizen werd de bes ook gebruikt om scheurbuik tegen te gaan. Verschillende oude verhalen vertellen over een schip dat rond 1840 in de buurt van de Nederlandse kust schipbreuk leed, waardoor er een vat cranberry's aanspoelde op het strand van Terschelling. Vanaf dat moment begon de veenbes welig te groeien op het eiland en sinds de 20e eeuw wordt de veenbes in Nederland ook geteeld voor de verkoop.

Over MegaFood - Fresh from farm to tablet

Al sinds haar oprichting is MegaFood een pionier in de supplementenindustrie: de FoodState vitamines en mineralen van het merk behoren inmiddels dan ook tot de beste die er verkrijgbaar zijn. MegaFood onderscheidt zich door haar transparante manier van produceren en door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten zonder de toevoeging van chemische middelen. Hierdoor zijn alle producten vrij van GMO, soja, glyfosaat en allergenen. Het bedrijf is uniek, niet alleen doordat het haar eigen concentraten maakt, maar ook doordat het zelf haar producten inkoopt bij lokale boeren en familiebedrijven. De superieure producten zijn uitermate geschikt voor mensen die een gezonde levensstijl nastreven en alle supplementen zijn ook geschikt voor vegetariërs.

Meer informatie
Product Naam
Pure Cranberry - Veenbes
Art.nr.
MF-45
Merk
MegaFood
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 capsule per dag. Kan ook op een lege maag worden genomen zonder voedsel.

Ingrediënten per dosering

FoodState Nutrients: 500 mg FoodState Farm verse cranberry †* (1,5% proanthocyaninen). * Referentie-inname (RI) niet vastgesteld. † Bevat biologische veenbessen van James Lake Farms.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Vegetarische capsule (cellulose), Ascorbyl Palmitate.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pure Cranberry - Veenbes
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: