Vitamine B12 - Vegan

 • 500 mcg vitamine B12
 • In de vorm van cyanocobalamine
 • Foodstate® Vitamine B6
 • Met foliumzuur en rode biet
 • Ondersteunt energieniveau*1
 • Voor geestelijke energie*2
 • 30 tabletten
Niet op voorraad
SKU
MF-47
EUR  23,60
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Vitamine B12 - Vegan van MegaFood

B-vitaminen werken vaak op synergetische wijze samen en spelen een rol bij veel belangrijke lichaamsfuncties. De variant vitamine B12 in de goed onderzochte vorm van cyanocobalamine ondersteunt het energieniveau en draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen. ROde bloedcellen zijn nodig om zuurstof in je lichaam te vervoeren.  B12 draagt ook bij aan een normale celdeling en ondersteunt de opbouw van zenuwcellen. Mensen krijgen vitamine B12 via voeding doorgaans alleen binnen via dierlijke voedingsmiddelen, zoals vlees, vis, zuivel en eieren. Om die reden kunnen veganisten en soms ook vegetariërs te weinig van deze voedingsstof binnenkrijgen.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Volg je een vegetarisch of veganistisch dieet? Dan zit je goed met de producten van MegaFood! Het bedrijf is één van de weinige in haar soort die een geheel veganistisch vitamine B12 supplement aanbiedt dat volledig vrij is van dierlijke stoffen. Behalve Foodstate® Vitamine B12 is het supplement verrijkt met rode biet en bevatten de tabletten ook de synergetische B-vitaminen Foodstate® Foliumzuur, dat voor meer geestelijke energie zorgt en Foodstate® Vitamine B6, die de natuurlijke energie in het lichaam activeert. Neem één tablet per dag voor een optimale werking, dit kan op ieder moment van de dag.  

Wat zijn Foodstate Nutrients?

MegaFood’s Foodstate Nutrients zijn vervaardigd volgens een unieke en gepatenteerde techniek, die ervoor zorgt dat vitaminen en mineralen via een biotransformatief proces worden verbonden aan planten of biergist. Door dit proces worden geïsoleerde vitaminen en mineralen als het ware ‘gerenatureerd’, doordat het natuurlijke proces wordt nagebootst van organismen die vitaminen en mineralen opnemen uit de bodem, om ze vervolgens te verwerken en vast te houden in hun structuur. Zoals een broccoliplant, die inorganische calcium uit de bodem opneemt en deze vervolgens in haar blad tot organische calcium verwerkt en opslaat. Doordat de vitaminen en mineralen als Foodstate Nutrients niet geïsoleerd zijn, maar in dezelfde natuuridentieke en complexe vorm worden aangeboden als echt voedsel, kan het lichaam ze goed herkennen en wordt de opneembaarheid vergroot.

Voordelen:

 • MegaFood is één van de weinige aanbieders die een volledig veganistisch vitamine B12 supplement heeft ontwikkeld
 • Foodstate® Vitamine B12 in de goed onderzochte vorm cyanocobalamine wordt in dit supplement verrijkt met rode biet en met de synergetische B-vitaminen Foodstate® Vitamine B6 en Foliumzuur
 • Vitamine B12 ondersteunt het energieniveau, draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen en ondersteunt de opbouw van zenuwcellen
 • Foliumzuur is goed bij vermoeidheid, zorgt voor geestelijke energie en is goed voor het concentratievermogen
 • Vitamine B6 activeert de natuurlijke energie in het lichaam en draagt bij aan een heldere geest
 • De tabletten van MegaFood zijn samengesteld zonder kunstmatige toevoegingen

Wat is vitamine B12?

Vitamine B12 is een wateroplosbare vitamine die van belang is voor de werking van je bloed, hersenen en zenuwstelsel. B12 is een kobaltverbinding en er bestaan verschillende vormen van B12 die door het menselijk lichaam kunnen worden gebruikt: cyanocobalamine, methylcobalamine, hydroxocobalamine en adenosylcobalamine. Omdat we tegenwoordig zo hygiënisch leven, krijgen we vrijwel geen B12 meer binnen via ‘besmet’ voedsel of water. Om ervoor te zorgen dat we toch voldoende van deze belangrijke vitamine binnen krijgen, zijn we met name aangewezen op het eten van dierlijke producten, het nemen van supplementen of het eten van met B12 verrijkte plantaardige voeding.

Over MegaFood - Fresh from farm to tablet

MegaFood wil mensenlevens verbeteren door middel van hoogwaardige voedingssupplementen met pure ingrediënten. Sinds de oprichting in 1973 is MegaFood een pionier in de supplementenindustrie en nog altijd behoren de vitamines en mineralen, gemaakt met verse voedselbronnen, tot de beste die er verkrijgbaar zijn. De producten worden zonder hitte geproduceerd, waardoor vitaminen en mineralen zo optimaal mogelijk intact blijven. Het bedrijf is uniek, niet alleen doordat het haar eigen concentraten maakt, maar ook doordat het zelf haar producten inkoopt bij lokale boeren en familiebedrijven. Hiermee heeft MegaFood controle over ieder aspect van het productieproces en zo kan ze haar slogan ‘Fresh from farm to tablet’ echt eer aan doen.

*1 Vitamine B12 en B6 ondersteunen het energieniveau

*2 Folaat, vitamine B12 en B6 zorgen voor meer geestelijke energie

Meer informatie
Product Naam
Vitamine B12 - Vegan
Art.nr.
MF-47
Merk
MegaFood
Inhoud
30 tabletten
Gebruiksaanwijzing

Neem een tablet per dag. Kan op elk moment van de dag worden ingenomen, zelfs op een lege maag.

Ingrediënten per dosering

20 mg vitamine B6 (pyridoxine met S. cerevisiae) 1429%, 640 mcg folaat DFE (foliumzuur met broccoli) (400 mcg foliumzuur) 200%, 500 mcg vitamine B12 (cyanocobalamine met S. cerevisiae) 20000%, 100 mg biologische bietenwortel*. % = Percentage van referentie-inname (RI); *RI niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Cellulose, S. cerevisiae, Silica, Stearinezuur.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vitamine B12 - Vegan
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: