check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Empirical Labs | Liposomale formuleringen

In 1989 werd Empirical Labs door twee herbalisten opgericht om als doel hoogwaardige natuurlijke nutraceuticals te produceren. Door de jaren heen heeft Empirical Labs een goede reputatie opgebouwd en staan ze nog steeds garant voor de beste kwaliteit van kruiden, extracten, vitaminen en mineralen. In 2009 verkochten ze al hun eerste liposomale product: liposomaal vitamine C. Hun eigen ontwikkelde techniek om liposomen te maken staat bekend als Qualisome™. Liposomen bezitten het vermogen om bioactieve stoffen af te geven en hun opname door de maagdarmbarrière te verbeteren. Ze leveren dus als natuurlijke voertuigen bioactieve stoffen af.

4 Artikel(en)

per pagina

4 Artikel(en)

per pagina


Liposomaal

Empirical Labs gebruikt hun liposomaal technologie om de opname van moeilijk opneembare ingrediënten te verbeteren. Je kunt hierbij denken aan curcumine, resveratrol en CoQ10. Soms is de opname wel 6 maal hoger, zoals in het geval van CoQ10. Liposomaal technologie wordt ook toegepast om al goed opneembare ingrediënten zoals vitamine C te verbeteren. Liposomen verbeteren dus over het algemeen de efficiëntie van voedingssupplementen. De liposomen van Empirical Labs zijn natuurlijk en vrij van soja.

Liposomaal Vitamine C

Vaak wordt de vraag gesteld waarom men vitamine C in liposomen verwerkt. Het antwoord is dat vitamine C goed wordt opgenomen. Dit heeft echter een afsnijpunt op ongeveer 200 mg per dosering. Daarna daalt de opname snel. Rond de 500 mg per dosering en hoger wordt het grootste deel verspild. Als je vitamine C liposomaal verwerkt dan is het echter een ander verhaal. Het lichaam is dan in staat om hogere doseringen wel op te nemen en het blijft ook nog langer in de bloedbaan, tot wel 10 uur. Met andere worden de liposomaal vitamine C komen in hoge mate in het bloed en de bloedwaarden blijven langer hoog.

Empirical Labs

Empirical Labs is gevestigd in Fort Collins, CO, in de Verenigde Staten. Sinds 1989 zijn ze al actief in de voedingssupplementen industrie zowel als producent als formuleerder. Door hun kennis op het gebied van natuurlijke liposomen onderscheiden zij zich van het grote aanbod voedingssupplementen op de Amerikaanse markt. Emperical Labs blijft continu kijken naar de mogelijkheden om hun liposomaal technologie verder toe te passen in producten. Niet alleen slecht opneembare ingrediënten worden in liposomen verwerkt maar ook ingrediënten die al goed opgenomen worden. Liposomen verbeteren de prestaties van beide.