Empirical Labs

Empirical Labs werd in 1989 opgericht door herborist en voedingsdeskundige Kelly Goyen met als doel het produceren van hoogwaardige natuurlijke nutraceuticals. Door de jaren heen heeft Empirical Labs een goede reputatie opgebouwd en staan ze garant voor de beste kwaliteit kruiden, extracten, vitaminen en mineralen. Empirical Labs onderscheidt zich van andere producenten door in veel producten gebruik te maken van de door henzelf ontwikkelde liposoomtechniek Qualisome™. Empirical Labs is gevestigd in Fort Collins, CO, in de Verenigde Staten.

Lees meer

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Empirical Labs - Liposomaal DHA - 180 ml Liposomaal DHA
    Aanbiedingsprijs EUR  21,25 Normale prijs EUR  42,50
    Op voorraad

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Liposomale expertise

Sinds 2015 is dr. Kenneth Proefrock toegevoegd aan het team van Empirical Labs. Proefrock heeft een zeer grote expertise en ervaring op het vlak van de liposoomtechniek Qualisome™ en draagt bij aan de hoge mate van kwaliteit en innovatie binnen Empirical Labs. Liposomale technologie wordt in voedingssupplementen gebruikt om de opname van moeilijk opneembare ingrediënten te verbeteren. Met behulp van liposomen worden bioactieve stoffen afgegeven op de juiste plekken in het lichaam en goed opgenomen in het maagdarmkanaal. Je kunt hierbij denken aan curcumine, resveratrol en CoQ10.

Zeer goede biologische beschikbaarheid

In 2009 kwam het eerste liposomale product van Empirical Labs op de markt: liposomale vitamine C. Inmiddels zijn er al diverse andere producten verschenen zoals liposomale glutathion en liposomale DHA. Soms is de opname dankzij liposomen wel 6 maal hoger dan zonder liposomen, zoals in het geval van CoQ10. Liposomale technologie wordt ook toegepast om al goed opneembare ingrediënten zoals bijvoorbeeld vitamine C nog eens verder te verbeteren. De liposomen van Empirical Labs zijn natuurlijk en vrij van soja.

Liposomaal Vitamine C

Vaak wordt de vraag gesteld waarom vitamine C in liposomen wordt verwerkt, aangezien vitamine C al goed wordt opgenomen. Vitamine C kent echter een kantelpunt op ongeveer 200 mg per dosering. Tot aan 200 mg wordt de vitamine goed opgenomen, daarna daalt de opname snel. Bij 500 mg per dosering en hoger wordt het grootste deel niet meer opgenomen en via de urine weer uitgescheiden. Vitamine C in liposomale vorm werkt echter anders. Het lichaam is dan in staat om hogere doseringen wel op te nemen en de vitamine blijft dan langer in de bloedbaan, tot wel 10 uur. Liposomale vitamine C zorgt dus voor langdurig hogere waardes in het bloed.