Acetylcholine Brain Food™

 • Acetylcholine support
 • Categorie: Neurotransmitter ondersteuning
 • Categorie: Hersenen & Noötropicum
 • Categorie: Brain Food
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
NS-328
EUR  45,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Acetylcholine Brain Food™ van Natural Stacks

De gepatenteerde ‘brain food-formule’ Acetylcholine van Natural Stacks bestaat uit een combinatie van ingrediënten die samen de essentiële voorlopers en cofactoren vormen voor de aanmaak van de neurotransmitter acetylcholine. Acetylcholine is een neurotransmitter die een rol speelt in aandacht, het leervermogen en een heldere geest. Het wordt ook wel het ‘leermolecuul’ genoemd. Acetylcholine Brain Food™ bevat de voedingsstoffen alfa-GPC, vitamine B1 en B5, de Chinese plant Radix Paeoniae albae ofwel White Peony extract en het aminozuur acetyl-L-carnitine.

Voordelen:

 • Vitamine B1 en B5 bevorderen de energiestofwisseling
 • Vitamine B1 heeft een gunstige invloed op het hart
 • Vitamine B1 en B5 dragen bij aan concentratie en een heldere geest
 • Vitamine B1 is goed voor het zenuwstelsel
 • Vitamine B1 is goed voor het geheugen
 • Vitamine B5 draagt bij tot een normale synthese en metabolisme van sommige neurotransmitters
 • Vitamine B5 helpt bij vermoeidheid
 • Vitamine B5 ondersteunt in stresssituaties
 • Bevat geen gluten, soja, gmo-vrij
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Brain Food™: neurotransmitter ondersteuning

Neurochemie is het geheel van biochemische processen in de hersenen. De neurotransmitters spelen hierin een belangrijke rol als signaalmoleculen. Dit extreem complexe samenspel varieert van persoon tot persoon, maar ook van seizoen tot seizoen. Genetische maar ook epigenetische factoren zoals het leefmilieu, voeding, slaap en beweging kunnen hierop van invloed zijn. Een ‘brain food-supplement’ bevat natuurlijke stoffen en voorlopers van specifieke neurotransmitters.

Hoe wordt acetylcholine gemaakt?

Om acetylcholine te maken, hebben de hersenen twee elementen nodig: een acetylgroep en een cholinemolecuul. Acetylgroepen zijn meestal aanwezig in de hersenen als Acetyl-CoA. Choline en de acetylgroep worden samengevoegd door het enzym Choline Acetyltransferase (ChAT). Beiden worden eerst opgeslagen in neuronen, vervolgens vrijgegeven en weer afgebroken door een ander enzym genaamd acetylcholinesterase (AchE). Het is dus van belang dat er voldoende acetyl-CoA- en cholinemoleculen beschikbaar zijn, dat het ChAT-enzym een goede activiteit heeft en dat het AchE-enzym een niet te hoge activiteit heeft. 

Vitamine B1: Thiamine HCI

Vitamine B1, in de vorm van Thiamine HCI, is een vitamine met meerdere gezondheidsclaims voor de hersenen, het zenuwstelsel, de psychologische functie en het hart. Vitamine B1 speelt een rol in de productie van acetyl-CoA-moleculen in de hersenen. Acetyl-CoA-moleculen kunnen acetylgroepen aan het enzym Choline Acetyltransferase (ChAT) geven, zodat het de neurotransmitter acetylcholine kan produceren.

Vitamine B5: Pantethine, Pantesin®

Pantethine ofwel de gepatenteerde formule Pantesin® is een krachtige vorm van vitamine B5 die dezelfde rol speelt als vitamine B1 in het genereren van acetyl-CoA-moleculen die door ChAT worden gebruikt bij de productie van acetylcholine. Ook vitamine B5 kent diverse gezondheidsclaims voor de hersenen, de energiestofwisseling, bij stress en het metabolisme en de synthese van neurotransmitters.

Radix Paeoniae albae

Het extract van Radix Paeoniae albae wordt ook wel het extract van het Chinese kruid Bai Shao Yao of White Peony extract genoemd. Extract van ‘witte pioen’ speelt een rol in de activiteit van het enzym ChAT dat een rol speelt bij de synthese van acetylcholine.

Acetyl-L-carnitine

Acetyl-L-Carnitine, of ALCAR, is een geacetyleerde vorm van het aminozuur L-Carnitine waarvan bekend is dat het zich goed door het lichaam naar alle gebieden kan verplaatsen. Het speelt een rol in het energiemetabolisme, in de mitochondriale functie en in de synthese van acetylcholine.

Alfa GPC: L-alfa-glycerylphosphorylcholine

L-alfa-glycerylphosphorylcholine of GPC-α of choline Alfoscerate is een metaboliet van het fosfolipide fosfatidylcholine. Het is een voorloper van de neurotransmitter acetylcholine. Alfa-GPC is geclassificeerd door de Amerikaanse FDA als Generally Recognised As Safe.

Over Natural Stacks

Better Brain. Better Life.® Duidelijker kan de missie van een bedrijf niet zijn. Natural Stacks voorziet dan ook sinds 2013 in een superieure supplementenlijn specifiek gericht op de goede werking van de hersenen. Noötropica, zoals de producten ook worden genoemd, richten zich op gebieden als energie, slaap, focus, geheugen en stemming. Natural Stacks gebruikt alleen de beste natuurlijke ingrediënten in hun producten. De samenstelling en herkomst is volledig open source. De ingrediënten worden exact weergegeven op het etiket. Alle producten worden getest door het onafhankelijke laboratorium Intertek op kwaliteit, zuiverheid en potentie.

Meer informatie
Product Naam
Acetylcholine Brain Food™
Art.nr.
NS-328
Merk
Natural Stacks
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2-4 capsules per dag, of zoals voorgeschreven door arts of therapeut.
Let op; neem niet meer dan 8 capsules per dag.

Ingrediënten per dosering
64 mg Vitamine B1 (Thiamine HCl) 5818%* , 287 mg Vitamine B5 (Pantethine) 5740%* , 319 mg Acetyl-L-Carnitine†, 192 mg Alfa-GPC (L-alpha-glycerylphosphorylcholine)†, 192 mg Witte pioenroosextract (wortels) (gestandaardiseerd op 161 mg paeoniflorin)†. * ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten
Plantaardige capsule (cellulose), ascorbyl palmitaat, silica.
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Acetylcholine Brain Food™
Uw waardering