GABA - Brain Food™

 • GABA support
 • Categorie: Neurotransmitter ondersteuning
 • Categorie: Hersenen & Noötropicum
 • Categorie: Brain Food
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
NS-329
EUR  45,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

GABA Brain Food™ van Natural Stacks

De gepatenteerde ‘brain food-formule’ GABA van Natural Stacks bestaat uit een combinatie van ingrediënten die samen de essentiële stoffen en cofactoren vormen voor de neurotransmitter GABA of gamma-aminoboterzuur. GABA is een inhiberende neurotransmitter die een rol speelt in het kunnen ontspannen en slapen. GABA Brain Food™ bevat de voedingsstoffen GABA, L-citrulline, rozemarijnextract en druivenpitextract.

Voordelen:

 • Met GABA, L-citrulline, rozemarijnextract en druivenpitextract
 • Bevat geen gluten, soja, gmo-vrij
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Brain Food™: neurotransmitter ondersteuning

Neurochemie is het geheel van biochemische processen in de hersenen. De neurotransmitters spelen hierin een belangrijke rol als signaalmoleculen. Dit extreem complexe samenspel varieert van persoon tot persoon, maar ook van seizoen tot seizoen. Genetische maar ook epigenetische factoren zoals het leefmilieu, voeding, slaap en beweging kunnen hierop van invloed zijn. Een ‘brain food-supplement’ bevat natuurlijke stoffen en voorlopers van specifieke neurotransmitters.

Inhiberend GABA of gamma-aminoboterzuur

Gamma-aminoboterzuur ofwel GABA is een y-aminozuur dat in het menselijk lichaam functioneert als neurotransmitter. GABA is een niet-essentieel aminozuur in het centraal zenuwstelsel. GABA werkt als een rem in de hersenen en doet het tegenovergestelde van bijvoorbeeld cafeïne. Neurotransmitters zijn de boodschapperstoffen die communicatie tussen zenuwcellen mogelijk maken. Er bestaan stimulerende (exciterende) en remmende (inhiberende) neurotransmitters. GABA Brain Food™ levert niet alleen GABA maar ook voorlopers en cofactoren die bijdragen aan de opname en werking ervan.

GABA

GABA Brain Food™ bevat 633 mg GABA per dosering van 2 capsules. Het lichaam kan GABA ook zelf aanmaken. De hersenen kunnen glutamine omzetten in glutamaat, en glutamaat wordt vervolgens omgezet in GABA. Hiervoor zijn voldoende cofactoren en glutamine essentieel. GABA komt voor in (blad-)groenten, soja- en tuinbonen, noten, zaden, tomaten en eieren.

L-citrulline

GABA Brain Food™ bevat als tweede bestanddeel L-citrulline. L-citrulline is een alfa-aminozuur. Het is een niet-essentieel aminozuur en kan in de darmmucosa worden gevormd uit L-glutamine en L-ornithine. Watermeloen is een rijke voedingsbron van L-citrulline. L-Citrulline wordt in dit product gebruikt voor zijn rol als ‘stikstof- of NO-booster’. Dit zou een gunstig effect hebben op GABA in de hersenen.

Rozemarijnbladextract

Het derde ingrediënt in GABA Brain Food™ is rozemarijnbladextract. Dit extract is gestandaardiseerd op 6% rozemarijnzuur. Rozemarijnzuur is aanwezig in rozemarijn, citroenmelisse en sommige andere kruiden die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen.

Druivenpitextract

Het laatste ingrediënt in GABA Brain Food™ is druivenpitextract van de plant Vitis vinifera. Het totale gehalte polyfenolen bedraagt minimaal 95%. De stof die in druivenpitten zit wordt proanthocyanidine of oligomere proanthocyanidine genoemd. Proanthocyanidine is een extreem sterke antioxidant met gunstige effecten. In combinatie met de andere bestanddelen van deze formule ontstaat er een sterk synergetisch effect.

Over Natural Stacks

Helder kunnen denken, goed kunnen onthouden en nieuwe dingen leren, vormen belangrijke sleutels in het leven. Natural Stacks ontwikkelt sinds 2013 veilige en natuurlijke supplementen specifiek voor een optimale werking van de hersenen. Deze zogenoemde noötropica richten zich op gebieden als energie, slaap, focus, geheugen en stemming. Natural Stacks gebruikt zuivere natuurlijke ingrediënten en is volledig transparant over de inhoud op elk etiket. Elke batch van producten van Natural Stacks wordt getest en geverifieerd door het onafhankelijke laboratorium Intertek op zuiverheid, potentie en kwaliteit. De missie van Natural Stacks is krachtig: Better Brain. Better Life.®

Meer informatie
Product Naam
GABA - Brain Food™
Art.nr.
NS-329
Merk
Natural Stacks
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 tot 2 capsules per dag. Overschrijdt niet de aanbeveling van 2 capsules per dag.

Ingrediënten per dosering

633 mg GABA (Gamma-aminoboterzuur)†, 500 mg L-citrulline†, 333 mg rozemarijnextract (blad) (gestandaardiseerd tot 6% rozemarijnzuur)†, 33 mg druivenpitextract†. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige capsule (cellulose), ascorbyl palmitaat, silica.

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:GABA - Brain Food™
Uw waardering