Balanced B - Vitamine B Complex

Waardering:
100% of 100
 • Categorie: Energie
 • Bioactief B-Complex
 • Ondersteunt energieniveau*1
 • Helpt het immuunsysteem*2
 • Bevat acht B-vitaminen
 • Raw Food
 • 30, 60 of 90 tabletten 
Niet op voorraad
SKU
MF-08-config
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Balanced B - Vitamine B Complex van MegaFood

B-vitaminen hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Ze fungeren als sleutelcomponenten, ofwel co-enzymen die als katalysatoren biochemische reacties in ons lichaam versnellen. Ze zijn onmisbaar bij groeiprocessen in ons lichaam. Zo draagt vitamine B6 bij tot een normale werking van het zenuwstelsel en speelt vitamine B12 een rol in het celdelingsproces. Balanced B - Vitamine B Complex bevat een compleet spectrum aan hoogwaardige Foodstate® B-Vitaminen, maar ook volledige voedselbronnen als kool en bruine rijst en het is dan ook een goede bron van deze waardevolle groep vitaminen.

Samenwerkende B-vitaminen

B-vitaminen werken samen in een complex en zijn voor hun individuele taken afhankelijk van elkaar. Het is dan ook van belang om de vitaminen als groep te beschouwen en ze als zodanig in een supplementen-complex te verwerken. B-vitaminen zijn onder meer belangrijk voor het bevorderen van de energiestofwisseling. Ze helpen energie vrij te maken uit de voeding en dragen zo bij aan een normale energiehuishouding. Andere belangrijke werkingsgebieden van de B-vitaminen zijn het zenuwstelsel, het darmkanaal, de huid en de slijmvliezen. Zo dragen ze bij tot een normale werking van het zenuwstelsel, helpen ze bij het gezond houden van de huid en dragen ze bij tot het instandhouden van normale slijmvliezen.

Wat zijn Foodstate Nutrients?

MegaFood maakt bij het vervaardigen van haar producten gebruik van een uniek en gepatenteerd proces dat leidt tot gerenatureerde vitaminen en mineralen: Foodstate Nutrients. In tegenstelling tot geïsoleerde vitaminen en mineralen, zorgt deze techniek ervoor dat vitaminen en mineralen via een natuurlijk proces met planten of biergist  worden verbonden en een biotransformatie ondergaan. Je zou het kunnen zien als ‘renatureren’, ofwel het natuurlijke proces nabootsen waarbij organismen vitaminen en mineralen uit de bodem opnemen, verenigen en vasthouden in hun structuur. Zoals de wijze waarop een spinazieplant inorganische magnesium uit de bodem opneemt en deze in haar blad tot organische magnesium verwerkt en vasthoudt. Het lichaam kan de Foodstate Nutrients goed herkennen en opnemen, vanwege het feit dat de vitaminen en mineralen niet geïsoleerd zijn, maar in dezelfde vorm worden aangeboden als echt voedsel. Je kunt hierbij denken aan uiteenlopende cofactoren zoals sporenelementen, andere voedingsstoffen en natuurlijke pigmenten.

Voordelen:

 • Balanced B - Vitamine B Complex bevat alle acht de B vitaminen
 • De verschillende soorten vitamine B hebben belangrijke functies in het lichaam en werken samen als collectief
 • B-vitaminen ondersteunen een normale werking van het zenuwstelsel en dragen bij aan een normale energiehuishouding
 • B-vitaminen dragen bij tot het instandhouden van normale slijmvliezen
 • B-vitaminen ondersteunen de afweer van het lichaam
 • B-vitaminen zijn goed voor de haren en de huid
 • Vrij van gluten, soja en zuivel en geschikt voor vegetariërs

De ontdekking van het vitamine B Complex

Jaren geleden dachten wetenschappers dat vitamine B bestond uit een enkele stof. Inmiddels weten we dat de vitamine bestaat uit meerdere subgroepen. Deze verschillende stoffen komen vaak tegelijkertijd voor in bepaalde voedingsmiddelen. Vitamine B is dus een collectief waar maar liefst acht verschillende B-vitaminen onder vallen, namelijk thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), pantotheenzuur (B5), pyridoxine (B6), biotine (B8), foliumzuur (B11) en cobalamine (B12). Deze groep vitaminen noemen we ook wel vitamine B-complex en voor een optimale werking is deze complete groep aanwezig in dit Balanced B - Vitamine B Complex van MegaFood.

Over MegaFood - Fresh from farm to tablet

MegaFood is een premiumbedrijf in de vitaminen- en supplementenindustrie dat vers en puur voedsel gebruikt voor het maken van haar producten. Alle producten worden geproduceerd met hoogwaardige ingrediënten en zonder toevoeging van chemische middelen. De producten zijn dan ook vrij van GMO, soja en allergenen. MegaFood is bovendien het enige bedrijf in dit segment dat zelf zijn eigen concentraten maakt en ook zelf de producten inkoopt bij lokale boeren en familiebedrijven. De bijzondere droogtechniek waarmee de concentraten worden gemaakt, is de nalatenschap van oprichter Carl E. Jackson. Door zo te werken, heeft MegaFood controle over ieder aspect van het productieproces en kan ze haar slogan ‘Fresh from farm to tablet’ garanderen.

*1 B-vitaminen ondersteunen het energieniveau

*2 B-vitaminen helpen het immuunsysteem

Meer informatie
Product Naam
Balanced B - Vitamine B Complex
Art.nr.
MF-08-config
Merk
MegaFood
Inhoud
30, 60 of 90 tabletten
Gebruiksaanwijzing

Neem een tablet per dag. Kan op elk moment van de dag worden ingenomen, zelfs op een lege maag.

Ingrediënten per dosering

9 mg Thiamine (B1) (thiamine HCl met S. cerevisiae) 818%, 9 mg riboflavine (B2) (met biologische bruine rijst) 643%, 45 mg NE Niacine (niacinamide met S. cerevisiae) 281%, 10 mg vitamine B6 (pyridoxine HCl met S. cerevisiae) 714%, 400 mcg folaat (foliumzuur met broccoli) (240 mcg foliumzuur) 120%, 50 mcg Vitamine B12 (cyanocobalamine met S. cerevisiae) 2000%, 30 mcg Biotine (in biologische bruine rijst) 60%, 45 mg pantotheenzuur (d-calcium-pantothenaat in biologische bruine rijst) 750%, 125 mg biologische boerenkool*. % = Percentage van referentie-inname (RI); *RI niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plant cellulose, silica, stearinezuur.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Balanced B - Vitamine B Complex
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Zeer goede B vitaminen
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik voel me better en mijn energie is omhoog gegaan dankzij deze Vitaminen die ik samen neem met Magnesium Chelaat - Albion.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: