Estrotone™

 • Natuurlijke balans bij de menopauze
 • Voor overgangsklachten als opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen*
 • Met teunisbloemolie, zilverkaars en monnikspeper
 • 100% vegetarisch
 • 30 of 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
nc-6045-config
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Estrotone™ van New Chapter

Een natuurlijke balans voor, tijdens en na de overgang. Estrotone™ van New Chapter is speciaal samengesteld voor vrouwen die op zoek zijn naar een natuurlijke ondersteuning bij hormonale veranderingen*. Rondom de overgang is het lichaam op zoek naar een nieuwe balans. Hormonlae veranderingen kunnen klachten als opvliegers, nachtelijke transpiratie, gewichtstoename en stemmingswisselingen veroorzaken. Toch is de overgang een natuurlijk proces, dat je zo min mogelijk met synthetische middelen wilt bestrijden. Estrotone™ zet de kracht van moeder aarde in voor een natuurlijke ondersteuning.

Estrotone™ bevat teunisbloemolie en een veilige hoeveelheid fyto-oestrogenen van zilverkaars en monnikspeper tegen opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen*. Met de sterke antioxidanten gember en rozemarijn ondersteunt het tevens de weerstand. De zorgvuldig geselecteerde kruiden in Estrotone™ versterken elkaars werking voor een hormonale balans tijdens de overgang. Een dagelijkse capsule bevat 200 mg organische teunisbloemolie, 160 mg schisandra, 40 mg zilverkaars en 40 mg monnikspeper. De capsules lossen snel op, voor een gemakkelijke absorptie.

Voordelen

 • Bij overgangsklachten als opvliegers, nachtelijk transpireren, gewichtstoename en stemmingswisselingen*
 • Met teunisbloemolie, schisandra, gember
 • Met zilverkaars, monnikspeper en rozemarijn
 • Meer balans voor, tijdens en na de menopauze*
 • Hoge dosis gamma-linoleenzuur (GLA)
 • Met fyto-oestrogenen vanin zorgvuldig onderzichte, veilige hoeveelheden
 • Reguleert het metabolisme*
 • Met sterke antioxidanten van gember en rozemarijn
 • Voor het behoud van gezonde cellen en weefsels
 • Beschermt tegen ouderdomsverschijnselen
 • Ondersteunt de weerstand en het immuunsysteem
 • Gunstig voor ontspanning en een goede nachtrust
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Alleen met onbewerkte, ongeraffineerde voedingsstoffen (whole food).
 • Duurzaam gewonnen
 • Non-GMO. Bevat geen gluten
 • Vrij van kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen
 • Capsule lost snel op voor gemakkelijke absorptie
 • Een capsule per dag
 • Bevat 200 mg teunisbloemolie per capsule

Teunisbloemolie, een bron van GLA

Teunisbloemolie helpt bij stemmingswisselingen en het reguleren van het metabolisme, ondersteunt het immuunsysteem, een gezond hart en soepele bloedvaten, een gezonde huid en bindweefsel, is goed voor de nierfunctie en urinewegen.* De 100% plantaardige teunisbloemolie van New Chapter’s Estrotone wordt gewonnen uit de zaden en koudgeperst zodat alle goede eigenschappen bewaard blijven. Het geheim van de teunisbloem zit in de hoge dosis gamma-linoleenzuur (GLA). Teunisbloemolie is een van de rijkste bronnen (bijna 10 procent) van dit essentiële omega 6-vetzuur dat nauwelijks in voeding voorkomt. Ons lichaam vormt GLA door linolzuur, maar het enzym dat voor deze omzetting zorgt, verdwijnt langzaam met het vorderen van de leeftijd. Daarom is het verstandig om dit rondom de overgang aan te vullen.

Fyto-oestrogenen van zilverkaars

Zilverkaars en monnikspeper zijn belangrijke fyto-oestrogenen, ook wel isoflavonen genoemd. Het woord fyto-oestrogeen is een samenstelling van het Griekse phytos (=plant) en oestrogeen. De wortel van zilverkaars werd door traditioneel door de Indianen gebruikt tijdens de menstruatie en in de overgang. Het biedt ondersteuning bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers, nachtelijk zweten en wisselende stemmingen*. Bovendien ondersteunt zilverkaars het afweersysteem.

Het LH-hormoon

Het LH-hormoon is van nature verantwoordelijk voor de eisprong en de afgifte van oestrogeen en progesteron. Rond de overgang kan de afgifte van het LH-hormoon ontregeld zijn, wat typische overgangsklachten zoals opvliegers, nachtzweten, hoofdpijn en vaginale klachten veroorzaakt. Mede door de grote hoeveelheid bioactieve stoffen (fenolzuren, flavonoïden, tannines en triterpeenglycosiden) biedt zilverkaars ondersteuning bij een groot scala aan klachten en helpt het de stemming te verbeteren.*

Monnikspeper, een bekend vrouwenkruid

Ook monnikspeper is een fyto-oestrogeen en staat bekend als belangrijk vrouwenkruid. Monnikspeper bevat een aantal actieve stoffen zoals flavonoïden en linolzuur. Het biedt hulp bij de fysieke ongemakken tijdens de menopauze, is goed voor het geheugen en de cognitieve functie en het beschermt gezonde cellen en weefsels. De bes van de monnikspeper of kuisboom bevat bioactieve stoffen waaronder iridoïde glycosiden, flavonoïden, diterpenen, lignanen en etherische olie. De flavonoïden zijn antioxidanten en fyto-oestrogenen.

Veilige hoeveelheid fyto-oestrogenen

De inname van fyto-oestrogenen is volgens bijwerkingencentrum Lareb niet geheel zonder bijwerkingen, dus het is belangrijk dat je de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. In de capsules van New Chapter’s Estrotone™ zijn de ingrediënten en de hoeveelheden nauwkeurig onderzocht op veiligheid waardoor je ze met een gerust hart dagelijks kunt gebruiken.

Schisandra als adaptogeen

Schisandra Chinensis is een van de meest weldadige ingrediënten uit de keuken van New Chapter. De vruchten bevatten schisandrine, vitamine E en mineralen zoals ijzer, koper, mangaan, nikkel, molybdeen, titanium, zink en magnesium, kalium en fosfor. Schisandra wordt gezien als een adaptogeen, een bekende term in de holistische voedingsleer. Het Latijnse ‘adaptare’ betekent aanpassen, dus adaptogenen helpen je lichaam om zich aan veranderende omstandigheden aan te passen.

Met de kracht van gember en rozemarijn

In de dagelijkse capsule Estrotone™ van New Chapter is ook 50 mg gember en 10 mg rozemarijn toegevoegd. Gember is de welbekende 'koning van de kruiden’, vol met antioxidanten die beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Gember of djahé ondersteunt de spijsvertering en helpt bij een goede maagfunctie, het zorgt voor energie bij vermoeidheid en ondersteunt het immuunsysteem. Daarnaast draagt het bij aan de gezondheid van het hart en een normale bloedsuikerspiegel*.

Over New Chapter

New Chapter zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde. New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg. Het Amerikaanse merk gelooft dat de kracht van de natuur het best kan worden benut met kwalitatief hoogstaande producten en pure, onbewerkte ingrediënten die gevalideerd worden door experts. Het vooraanstaande kwaliteitsproces van New Chapter garandeert dat jij exact binnenkrijgt wat er op het etiket vermeld staat. Kwaliteit die je kunt vertrouwen, elke keer weer.

De supplementen van New Chapter zijn uitgebreid getest en door wetenschappelijke experts. Ze voeden lichaam en geest met kruiden en pure, onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). New Chapter vindt het belangrijk om alleen ingrediënten te gebruiken die jij kunt vertrouwen, zoals fruit, groenten, kruiden en paddenstoelen. Deze schatten van de natuur worden zo duurzaam mogelijk gewonnen.

* Deze gezondheidsclaims zijn in afwachting van de goedkeuring door de Europeese Commissie.

Meer informatie
Product Naam
Estrotone™
Art.nr.
nc-6045-config
Merk
New Chapter
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule met voedsel of zoals aanbevolen door een arts of therapeut. Niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen.

Ingrediënten per dosering

200 mg biologische teunisbloemolie (Oenothera biennis) (zaad) superkritisch extract, 160 mg schizandra (Schisandra chinensis) (bes) hydroethanolisch extract, 50 mg gember (Zingiber officinale) (wortelstok) 27 mg organisch superkritisch extract en 23 mg waterextract, 40 mg zwarte cohosh (Cimicifuga racemosa) (wortel en wortelstok) hydroethanolisch extract, 40 mg monnikspeper (Vitex agnus-castus) (bes) hydroethanolisch extract, 10 mg rozemarijn (Rosmarinus officinalis) (blad) superkritisch extract.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Extra vergine olijfolie, maltodextrine, hypromellose (capsule), biologische gele bijenwas, candelillawas, biologische zonnebloemolie en siliciumdioxide.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Estrotone™
Uw waardering