GutPro® - Probiotica Poeder
EUR  109,95

GutPro® - Probiotica Poeder

Waardering:
80% of 100
 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • 25+ miljard organismen per dosering  
 • 8 histamine-neutrale bacteriestammen
 • Vrij van hulpstoffen en allergenen
 • Geschikt voor GAPS en Paleodieet
 • 20 gram / 100 doseringen
Op voorraad
SKU
OG-01-A
EUR  109,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

GutPro® - Probiotica Poeder van Organic 3

Organic 3 ontwikkelde het GutPro® - Probiotica Poeder met 8 zorgvuldig geselecteerde, neutrale soorten probiotische bacteriën en zonder andere toevoegingen zoals hulpstoffen, aroma’s en conserveringsmiddelen. Dit maakt deze ongeëvenaarde, hypoallergene formule bijzonder geschikt zelfs voor de meest gevoelige gebruikers ervan. Met de handige lepelset van Organic 3 kun je eenvoudig de juiste hoeveelheid afmeten.

Over GutPro® - Probiotica Poeder

Het krachtige, gecondenseerde en pure GutPro® - Probiotica Poeder van Organic 3 kent een zorgvuldig samengestelde mix van de neutrale bacteriestammen Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum en Bifidobacterium lactis. Bovendien zijn aan het supplement geen aroma’s, hulpstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd en bevat de mix enkel histamine-neutrale of histamine-afbrekende bacteriestammen. De probiotica is daardoor geschikt voor mensen met gevoeligheden en allergieën en past binnen voedingsstijlen en -diëten als Paleo, ketogeen, GAPS, SIBO, Body Ecology en bij een sojavrij, glutenvrij, zuivelvrij of caseïnevrij dieet.

Over de darmflora

Onze darmflora is een heel complex ecosysteem, dat zo ongeveer net zo uniek is als onze vingerafdruk! In onze darmflora, ook wel microbioom genoemd, worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Ook speelt het microbioom een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij een goede opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Het microbioom is dus een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Om al deze processen goed te kunnen laten verlopen, werkt het lichaam samen met de in de darmen aanwezige microben, waaronder bacteriën. Deze darmbacteriën kunnen worden onderverdeeld in welwillende en onhebbelijke bacteriën en tijdelijk of permanent verblijvende soorten. Een normale darmflora is in evenwicht.

Hoe functioneren bacteriën en enzymen?

In onze darmflora leven miljarden micro-organismen die ieder hun eigen functie hebben binnen het grotere geheel verlopen van onze spijsvertering. Er is dus sprake van een samenwerking tussen ons lichaam en de bacteriën die onze darmen bevolken. Wanneer deze soorten met elkaar in balans zijn, spreken we van een gezonde darmflora. Enzymen zijn in staat specifieke processen in ons lichaam te versnellen, soms wel tot een biljoen keer! Het zijn ‘chemische fabriekjes’ die met recht de werkpaarden van ons lichaam worden genoemd. De spijsverteringsenzymen werken dus als een soort katalysator in ons darmstelsel. Je bent niet wat je eet, maar wat je opneemt. Koester dus deze kleine helpers in je darmstelsel!

Voordelen:

 • Zorgvuldig samengestelde mix van 8 goed verdraagzame bacteriestammen
 • Bevat 25+ miljard CFU’s per dosering (lepel 3 van Organic 3’s lepelset)
 • GutPro® - Probiotica Poeder bevat enkel histamine-neutrale of histamine-afbrekende bacteriestammen
 • GutPro® - Probiotica Poeder is allergeenvrij en bevat geen toegevoegde stoffen
 • Het poeder is geschikt voor gevoelige gebruikers en past binnen diëten als Paleo, GAPS, glutenvrij, sojavrij, caseïnevrij, ketogeen en Body Ecology

De ontrafeling van onze darmflora

Hoewel de meeste wetenschappers het erover eens zijn dat het de moeite waard is om onze darmflora te onderzoeken, weten we eigenlijk nog maar heel weinig over dit bijzonder complexe ‘orgaan’ in ons lichaam. Men schat dat onze huidige kennis slechts het topje van de ijsberg is! Niet alleen is onze darmflora een complex geheel, het is ook heel dynamisch en kan zelfs binnen een aantal dagen veranderen. Ook beginnen we langzaam te begrijpen hoe bacteriën met elkaar kunnen communiceren via een bijzonder mechanisme, ‘Quorum Sensing’ genaamd. Via het uitscheiden van signaalmoleculen zijn bacteriën in ons hele lichaam, ook in ons darmstelsel, constant in gesprek met elkaar en kunnen ze onder meer waarnemen met hoeveel soortgenoten ze ergens zijn en op ingenieuze wijze met elkaar samenwerken. Quorum Sensing is een fenomeen dat nog altijd even fascinerend als mysterieus is voor veel onderzoekers.

De geschiedenis van probiotica

Hoewel de term ‘probiotica’ uit 1953 stamt, is het principe al veel ouder. De eerste sporen van het gebruik van probiotica stammen al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Veehoeders in het Midden-Oosten bewaarden in die tijd de melk in zakken gemaakt van geitenvellen. Doordat de zon erop scheen, begon de melk door een combinatie van melkzuurbacteriën en gisten te fermenteren. Ook het ontstaan van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn, gaat terug tot ongeveer 7.000 voor Christus. Het belang van deze, soms toevallige ontdekkingen kwam echter pas veel later, in de 19e eeuw aan het licht. In deze eeuw ontwikkelde de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur namelijk zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze microbe-theorie is één van de belangrijkste ontdekkingen in de medische geschiedenis die tot veel nieuwe inzichten heeft geleid op het gebied van de microbiologie. De echte probiotica-wetenschap komt in Europa echter pas in de jaren negentig van de vorige eeuw op gang en sindsdien zijn probiotica het onderwerp van talloze klinische studies.

Met zorg samengesteld

De producten van Organic 3 worden zorgvuldig samengesteld en bevatten geen onnodige toevoegingen, waardoor ze van optimale kwaliteit en breed inzetbaar zijn. Doordat de producten zijn ontwikkeld aan de hand van de nieuwste inzichten en omdat ze specifieke neutrale bacteriestammen bevatten, worden ze door bijna iedereen goed verdragen. De producten zijn daardoor ook uitermate geschikt zijn voor mensen met gevoeligheden of allergieën en ze passen bovendien binnen diëten als het GAPS-dieet en het Paleodieet.

Over Organic 3

De drie oprichters van Organic 3 begrijpen dat goede voeding de sleutel is tot een goede gezondheid. Niet alleen organische voeding, maar ook supplementen zonder onnodige toevoegingen zijn daarom het beste, zo stellen ze. Uit deze gedachtegang is ook naam Organic 3 ontstaan. De supplementen van Organic 3 richten zich specifiek op de spijsvertering en de darmen. De formuleringen worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld en bevatten geen onnodige toevoegingen. Hierdoor zijn de producten geschikt voor de meest gevoelige gebruikers en wordt een zo hoog mogelijk resultaat behaald. Bovendien worden vervelende bijwerkingen voorkomen. Bij het samenstellen van hun unieke productlijn is het werk van Dr. Weston A. Price en Dr. Natasha Campbell-McBride een belangrijke inspiratiebron voor de oprichters van Organic 3.

Meer informatie
Product Naam
GutPro® - Probiotica Poeder
Merk
Organic3
Inhoud
16.5 gram
Gebruiksaanwijzing

Dosering voor volwassenen: 1/32 theelepel = 25 miljard CFU's (100 doseringen)
Dosering voor kinderen: 1/64 theelepel = 12,5 miljard CFU's (200 doseringen)

Bewaar de Gutpro in de koelkast en zorg ervoor dat de meetlepels bij ieder gebruik schoon en droog zijn. Voor optimaal resultaat, neem de GutPro Poeder met voedsel in. (Niet toevoegen aan warme dranken of voedsel).

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

25+ Miljard CFU's (150 mg) † (Lactobacillus plantarum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium lactis). † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld; CFU's: colony-forming units.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:GutPro® - Probiotica Poeder
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Bewaren poeder gut pro
  Algehele beoordeling
  100%
  De poeder is de beste probiotica ,veel hoger gedoseerd dan de capsules .Ik had altijd een probleem dat het poeder vlug klonterde waardoor de werkzaamheid deels weg was ,nu bewaar ik het potje in een gesloten doosje gevuld met rijst en de probiotica blijft goed .

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Geschikt voor mensen met histamine klachten
  Algehele beoordeling
  80%
  Ik ben erg blij dat ergomax gutpro verkoopt, aangezien dit zo’n beetje de enige probiotica is die geschikt is voor mensen met histamine intolerantie, een relatief breed spectrum asn bacteriën bevat én geen toegevoegde chemicaliën heeft. Je moet wel opletten dat je dit neemt direct na een maaltijd (anders overleven de bacteriën je maagzuur niet). Ik kon dit in ieder geval goed merken. Dit poeder is goedkoper dan wanneer je de capsules bestelt (logisch), maar gaat op den duur erg klonten. Ik denk dat ik daarom maar weer terug overstap op de capsules, aangezien ik de enige in mijn huishouden ben die het neemt, staat het te lang in mijn koelkast, waardoor ik nu het er elke dag uit moet bikken ;)

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: