Prescript Assist Light - Probiotica (nieuwe formulering)

 • Categorieën: Probiotica & Darmflora
 • Probiotica op basis van bodembacteriën
 • Op kamertemperatuur houdbaar
 • Bevat Soil Based Organisms (SBO’s)
 • Bereiken de darmen levend
 • 28 synergetische bacteriestammen
 • 2 miljard CFU’s per capsule van 310 mg
 • Verrijkt met prebiotica
 • Vrij van GMO’s, allergenen & erwteneiwit
 • 60 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
PA-215-A
EUR  51,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Prescript Assist Light - Probiotica van Prescript Assist

Prescript Assist Light bestaat net als de reguliere formule uit 28 verschillende soorten Soil Based Organisms (SBO’s), ofwel op aarde-gebaseerde bacteriën en deze variant is eveneens verrijkt met leonardite, een prebiotische samenstelling van humus- en fulvinezuren om een voedingsbodem voor goede bacteriën te ondersteunen. De light-variant is ontwikkeld vanuit de vraag van klanten naar halve doseringen, wat het bovendien mogelijk maakt de formule ook aan kinderen te geven. De capsules wegen dan ook slechts 310 mg en bevatten bovendien geen erwteneiwit (net zoals de oude formulering van Prescript Assist). De vegetarische capsules die Prescript Assist gebruikt zijn door hun samenstelling optimaal beschermd tegen omgevingsinvloeden. De gebruikte probiotische bodembacteriën zijn bovendien van nature resistent tegen maagzuur, waardoor minder organismen (CFU’s) nodig zijn per capsule.

Wat zijn bodembacteriën?

Hoewel we steeds meer leren over de aard van bodembacteriën en hun eigenschappen langzaam beter leren kennen, is dat wat we weten nog slechts het topje van de ijsberg. Bodembacteriën, ook wel Soil Based Organisms (SBO’s) genoemd, leven al sinds het begin der tijden in harmonie met planten en andere levende organismen. Zo zijn ze essentieel voor het proces van fotosynthese van planten en kunnen ze zich, net als schimmels, via sporevorming verspreiden indien de voedingsstoffen op een bepaalde plek opraken. Ze spelen ook een belangrijke rol in de bestrijding van planten tegen ziekten. Wist je dat een eetlepel bodem meer organismen bevat dan er mensen zijn op aarde? Bovendien wordt ongeveer driekwart van al onze medicijnen reeds geproduceerd met behulp van bodembacteriën, maar omdat onderzoek naar deze organismen erg lastig is, is het ontwikkelen van nieuwe medicijnen niet gemakkelijk. Er zijn naar schatting nog vele duizenden onbekende soorten te vinden onder onze voeten. Probiotica bestaan uit een uitgekiende balans aan bekende bacteriesoorten en het woord betekent letterlijk ‘voor het leven’. De term duidt op het feit dat een diversiteit aan bacteriesoorten bevorderlijk is voor het leven, zowel in onze bodem als bijvoorbeeld in onze darmen.

Onze darmflora

De darmflora is een verzamelnaam voor alle in de darm levende micro-organismen. Dat zijn er in totaal ongeveer 100 biljoen! Het lichaam is als het ware een gastheer voor deze microben. De ene soort is meer gewenst dan de andere soort en ze kunnen worden onderverdeeld in de residente en de passerende darmflora-microben. Wanneer deze met elkaar in balans zijn is er sprake van homeostase, een sleutelproces in ons lichaam. Er worden niet alleen essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters, het microbioom speelt ook een sleutelrol bij de vertering van voedsel en dus bij de opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Ons darmstelsel is niet alleen heel complex, het is ook net zo uniek als onze vingerafdruk! De samenwerking tussen het lichaam en de darmbacteriën is één van de meest ingenieuze samenwerkingen in ons lijf.

Voordelen

 • Unieke light-variant probiotica op basis van Soil Based Organisms (SBO’s)
 • Door de kleinere capsules gemakkelijker te doseren en geschikt voor kinderen
 • De formule bevat 28 synergetische bacteriestammen en is verrijkt met de prebiotica leonardite
 • De capsules zijn optimaal beschermd tegen omgevingsinvloeden en zijn op kamertemperatuur houdbaar
 • De bodembacteriën in deze formulering zijn van nature resistent tegen maagzuur door hun zaadachtige, beschermende structuur en hierdoor bereiken ze de darmen levend
 • Prescript Assist Probiotica heeft een bewezen houdbaarheid: bij een temperatuur van 37 graden is twee jaar na de productiedatum nog meer dan 95% van de organismen in leven
 • Vrij van gluten, soja, zuivel, GMO’s, gist en erwteneiwit en geschikt voor veganisten

Verschillende soorten probiotica

Om de gezondheid van je darmen op peil te houden, zijn beweging, slaap en gezonde voeding erg belangrijk. Met name het drinken van voldoende water en het eten van vezelrijk voedsel zorgt ervoor dat je darmen voldoende voedingsstoffen bevatten voor de gunstige bacteriën die in je darmen leven. En het is precies deze verhouding tussen de verschillende in je darmen aanwezige bacteriën, waar het om draait. Er zijn diverse probiotica verkrijgbaar die allemaal bestaan uit een combinatie van bekende bacteriestammen. Het gaat meestal om diverse lactobacillen en bifidobacteriën, maar het kan ook om bodembacteriën gaan. Doordat ieders darmflora uniek is, en doordat er zoveel variaties in probiotica bestaan, is het effect van probiotica per persoon verschillend. Wil je probiotica gaan gebruiken? Onderzoek dan goed of de soorten en hoeveelheden van de aanwezige bacteriestammen passen bij jouw lichaam. Om ervoor te zorgen dat de bacteriën niet door maagzuur of galsap worden uitgeschakeld, is het van belang dat probiotica de darmen levend bereiken.

Het ontstaan van probiotica

De term ‘probiotica’ wordt voor het eerst gebruikt door de Duitse arts Werner Kollath, die probiotica omschrijft als ‘werkzame stoffen die essentieel zijn voor een gezond leven’. De ontwikkeling en het gebruik van probiotica zijn echter al veel ouder. Zo stamt het eerste gebruik al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Omdat veehoeders in het Midden-Oosten destijds hun melk bewaarden in geitenvellen zakken, waar gedurende de dag de brandende zon op scheen, begon de melk te fermenteren. In deze tijd ontstond ook het gebruik van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn. Pas veel later, in de 19e eeuw, ontdekte men welke processen hieraan ten grondslag lagen en wat het belang hiervan was. Met name de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur was van betekenis met zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze belangrijke ontdekking in de medische wetenschap leidde uiteindelijk tot vele andere inzichten, zoals de ontwikkeling van vaccins, de sterilisatie van instrumenten en wondverbanden en de pasteurisatie van voedingsmiddelen.

Toegewijd aan kwaliteit

Je kunt de probiotica van Prescript Assist met een gerust hart nemen. Het bedrijf heeft namelijk tot doel de beste probiotica op basis van bodembacteriën op de markt te brengen en stelt zeer hoge kwaliteitseisen. Safer Medical of Montana hecht veel waarde aan de gezondheid en het welzijn van haar klanten. Dit komt naar voren in het feit dat ze al bijna 20 jaar zelf onderzoek verrichten om meer kennis te vergaren over bodembacteriën en dat ze constant streven naar verbetering van kwaliteit en efficiëntie binnen hun productieproces. Al hun producten worden schoon en veilig geproduceerd in door de FDA en NSF gecertificeerde faciliteiten en de kwaliteit van de eindproducten wordt voor, tijdens en na het maakproces getest. Machines worden constant gecontroleerd op resten van stof en allergenen en waar nuttig worden nieuwe technologieën in het productieproces geïntegreerd.

Over Prescript Assist

Prescript Assist is al jarenlang één van de bekendste en krachtigste probiotica die is samengesteld op basis van Soil Based Organisms (SBO’s), bodembacteriën die van nature voorkomen in de aarde. Het product werd met trots samengesteld door het in de Verenigde Staten gevestigde moederbedrijf Safer Medical of Montana, dat zich in deze bijzondere bacteriën specialiseerde. Uitzonderlijk is de diversiteit van de formule, die een combinatie van prebiotica en 28 probiotische stammen afkomstig uit de aarde betreft. Recent nog werd de formule - gebaseerd op bijna 20 jaar aan klinisch behaalde resultaten - vernieuwd en ook deze nieuwe productlijn van de enige echte Prescript Assist is bij Ergomax verkrijgbaar. Safer Medical of Montana wil met haar producten een terugkeer naar Moeder Natuur vertegenwoordigen. Daarbij is ze toegewijd aan het behalen van de hoogst mogelijke kwaliteit en begaan met de gezondheid en het welzijn van haar klanten. De probiotica van Prescript Assist voldoet dan ook aan de strengste milieuvoorschriften en veiligheidseisen.

Meer informatie
Product Naam
Prescript Assist Light - Probiotica (nieuwe formulering)
Art.nr.
PA-215-A
Merk
Prescript Assist
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1-2 capsules per dag, tenzij anders voorgeschreven door een arts of professional.

Ingrediënten per dosering

(†): Arthobacter globiformis, Azospirillum brasilense, A.lipoferum, Azotobacter chroococcum, A.paspali, A. vinelandii, Bacillus amyloliquefaciens, B.atrophaeus, B.licheniformis, B.megaterium, B.pumilus, B.subtilis, B.thuringiensis, Bacillus firmus, Brevibacillus brevis, Cellulomonas fimi, Kurthia zopfii, Micrococcus luteus, Nocardioides simplex, Pseudomonas fluorescens, P.putida, Rhodobacter sphaeroides, Rhodococcus rhodochrous, Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum, Streptomyces griseus, Streptomyces griseoflavus, Streptomyces venezuelae. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Cellulose (vegetarische capsule) L-leucine, bamboe (Bambusa vugaris) extract, Leonardite.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prescript Assist Light - Probiotica (nieuwe formulering)
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: