Prescript Assist - Probiotica - 90 capsules (nieuwe formulering)

Waardering:
100% of 100
 • Categorieën: Probiotica & Darmflora
 • Probiotica op basis van bodembacteriën
 • Op kamertemperatuur houdbaar
 • Bevat Soil Based Organisms (SBO’s)
 • Bereiken de darmen levend
 • 28 synergetische bacteriestammen
 • 2 miljard CFU’s per capsule van 620 mg
 • Verrijkt met prebiotica & erwteneiwit
 • Vrij van GMO’s, gluten & allergenen
 • 90 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
PA-216-A
EUR  91,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Prescript Assist - Probiotica van Prescript Assist

De probiotica van Prescript Assist bestaat uit 28 verschillende soorten Soil Based Organisms (SBO’s), ofwel op aarde-gebaseerde bacteriën en is verrijkt met leonardite, een prebiotische samenstelling van humus- en fulvinezuren om een voedingsbodem voor goede bacteriën te ondersteunen. De formulering van Prescript Assist is een synergetisch, glutenvrij mengsel van probiotische stammen die van nature resistent zijn tegen maagzuur door hun zaadachtige, beschermende structuur. Hierdoor bereiken bodenbacteriën de darmen levend en zijn veel minder organismen (CFU’s) nodig per capsule. De formulering is onlangs vernieuwd. Bij deze nieuwe formulering is een deel van de leonardite vervangen door erwteneiwit, om het prebiotische effect op de microben te verbeteren. De vegetarische capsules van Prescript Assist zijn door hun samenstelling optimaal beschermd tegen omgevingsinvloeden en twee jaar na de productiedatum is meer dan 95% van de organismen in het product nog in leven, zelfs bij een temperatuur van 37 graden. Meerdere klinische studies zijn positief over het effect van Prescript Assist.

Wat zijn bodembacteriën?

Bodembacteriën, ook wel Soil Based Organisms (SBO’s) genaamd, zijn nuttige bacteriën in de bodem die planten gebruiken om te kunnen groeien. Het zijn deze bacteriën die, naast zonlicht en water, onmisbaar zijn voor het proces van fotosynthese en waarmee planten en bomen al sinds het begin der tijden in harmonie leven. Een kleine hoeveelheid gezonde bodem kan wel 30.000 soorten bacteriën bevatten! Ze helpen planten onder meer om voedingsstoffen beter op te nemen en spelen een belangrijke rol in de weerbaarheid van planten tegen ziekten. Onderzoek naar bodembacteriën laat zien dat het enorm interessante materie is en dat deze bacteriën onmisbaar zijn voor de gezondheid en het welbevinden van onze planeet. Onze kennis ervan staat alleen nog in de kinderschoenen, met name vanwege het feit dat deze bacteriën moeilijk te onderzoeken zijn in een lab omdat ze het best gedijen en hun gedrag tonen in hun oorspronkelijke context. Voor verreweg de meeste bodembacteriën is het nog niet mogelijk om de ideale groeiomstandigheden kunstmatig na te bootsen. ‘Probiotica’ betekent letterlijk ‘voor het leven’. De term duidt daarmee op het feit dat een diversiteit aan bacteriesoorten bevorderlijk is voor het leven, zowel in de bodem, als bijvoorbeeld in onze darmen.

Onze darmflora

De darmflora, ook wel microbioom genoemd, is een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Wist je dat ons darmstelsel heel persoonlijk is en net zo uniek is als onze vingerafdruk? Er worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Het microbioom speelt bovendien een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij de daaropvolgende opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Voor deze processen werkt het lichaam samen met de aanwezige darmbacteriën. Het lichaam fungeert als het ware als gastheer voor deze microben. De darmbacteriën kunnen onderverdeeld worden in verschillende bacteriën en schimmels, gewenste en minder gewenste soorten en passerende soorten of permanente verblijvers. Zoals bij al het leven, draait het ook hier om balans.

Voordelen:

 • Unieke, krachtige probiotica op basis van Soil Based Organisms (SBO’s)
 • De formule bevat 28 synergetische bacteriestammen en is verrijkt met de prebiotica leonardite en erwteneiwit
 • Bevat 2 miljard CFU’s per capsule van 620 mg
 • De capsules zijn optimaal beschermd tegen omgevingsinvloeden en zijn op kamertemperatuur houdbaar
 • De bodembacteriën in deze formulering zijn van nature resistent tegen maagzuur door hun zaadachtige, beschermende structuur en hierdoor bereiken ze de darmen levend
 • Prescript Assist Probiotica heeft een bewezen houdbaarheid: bij een temperatuur van 37 graden is twee jaar na de productiedatum nog meer dan 95% van de organismen in leven
 • Vrij van gluten, soja, zuivel, GMO’s en gist en geschikt voor veganisten

Verschillende soorten probiotica

De balans in je darmen valt of staat met de juiste verhouding tussen de verschillende bacteriën die er leven. Probiotica zijn er in allerlei soorten en maten en bestaan over het algemeen uit een aantal bacteriestammen, variërend van lactobacillen en bifidobacteriën tot bodembacteriën. Mede door deze productvariaties en door ieders unieke darmflora, verschilt het effect van probiotica per persoon. Het is altijd goed om bij de aanschaf van probiotica te letten op de soorten en hoeveelheden van de in het product aanwezige bacteriestammen. Het is bovendien belangrijk dat probiotica de darmen levend bereiken, zodat ze niet door maagzuur of galsap worden uitgeschakeld. Ten slotte is beweging, slaap en een gezond voedingspatroon essentieel om je darmen gezond te houden. Met name het drinken van voldoende water en het nuttigen van vezelrijke voeding is van belang, omdat dit een voedingsbodem creëert die de gunstige bacteriën ten goede komt.

Het ontstaan van probiotica

Hoewel de term ‘probiotica’ uit 1953 stamt, is het principe al veel ouder. De eerste sporen van het gebruik van probiotica stammen al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Veehoeders in het Midden-Oosten bewaarden in die tijd de melk in zakken gemaakt van geitenvellen. Doordat de zon erop scheen, begon de melk door een combinatie van melkzuurbacteriën en gisten te fermenteren. Ook het ontstaan van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn, gaat terug tot ongeveer 7.000 voor Christus. Het belang van deze, soms toevallige ontdekkingen kwam echter pas veel later, in de 19e eeuw aan het licht. In deze eeuw ontwikkelde de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur namelijk zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze microbe-theorie is één van de belangrijkste ontdekkingen in de medische geschiedenis die tot veel nieuwe inzichten heeft geleid op het gebied van de microbiologie. De echte probiotica-wetenschap komt in Europa echter pas in de jaren negentig van de vorige eeuw op gang en sindsdien zijn probiotica het onderwerp van talloze klinische studies.

Toegewijd aan kwaliteit

Met de probiotica van Prescript Assist weet je zeker dat je goed zit. Alle producten worden namelijk schoon en veilig geproduceerd in door de FDA en NSF gecertificeerde faciliteiten. De eindproducten zijn allemaal op kwaliteit gecontroleerd voor, tijdens en na het maakproces en de machines worden telkens opnieuw gecontroleerd op resten van stof en allergenen. Safer Medical of Montana streeft constant naar verbetering van kwaliteit en efficiëntie en blijft zich ongestoord verder ontwikkelen en nieuwe technologieën integreren in het productieproces. Het bedrijf heeft tot doel de beste probiotica op basis van bodembacteriën op de markt te brengen en haar klanten van goede informatie te voorzien over probiotica naar aanleiding van hun eigen jarenlange onderzoek.

Over Prescript Assist

Het moederbedrijf achter Prescript Assist, Safer Medical of Montana, is een Amerikaans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in Soil Based Organisms (SBO's). SBO’s zijn bodembacteriën die van nature in de aarde voorkomen. Prescript Assist is één van bekendste en krachtigste probiotica op basis van Soil Based Organisms die momenteel verkrijgbaar is en Ergomax biedt al jarenlang deze enige echte Prescript Assist aan. Het bedrijf is toegewijd aan het creëren van probiotica van de best mogelijk kwaliteit en vernieuwde onlangs nog haar formulering. Deze Prescript Assist formule bevat een uitzonderlijk diverse combinatie van prebiotica met 28 uit de aarde afkomstige probiotische stammen. Safer Medical of Montana is trots op haar product, is begaan met de gezondheid en het welzijn van haar klanten en wil met haar producten een terugkeer naar Moeder Natuur vertegenwoordigen. De formule wordt ondersteund door bijna 20 jaar aan klinisch behaalde resultaten en het product voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en milieuvoorschriften.

Meer informatie
Product Naam
Prescript Assist - Probiotica - 90 capsules (nieuwe formulering)
Art.nr.
PA-216-A
Merk
Prescript Assist
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1-2 capsules per dag, tenzij anders voorgeschreven door een arts of professional.

Ingrediënten per dosering

(†): Arthobacter globiformis, Azospirillum brasilense, A.lipoferum, Azotobacter chroococcum, A.paspali, A. vinelandii, Bacillus amyloliquefaciens, B.atrophaeus, B.licheniformis, B.megaterium, B.pumilus, B.subtilis, B.thuringiensis, Bacillus firmus, Brevibacillus brevis, Cellulomonas fimi, Kurthia zopfii, Micrococcus luteus, Nocardioides simplex, Pseudomonas fluorescens, P.putida, Rhodobacter sphaeroides, Rhodococcus rhodochrous, Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum, Streptomyces griseus, Streptomyces griseoflavus, Streptomyces venezuelae. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Cellulose (vegetarische capsule) L-leucine, bamboe (Bambusa vugaris) extract, Leonardite.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prescript Assist - Probiotica - 90 capsules (nieuwe formulering)
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Gekozen voor hond
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik geef het sinds sept. 2019 aan mijn hond. Zij heeft al 7 jaar problemen met haar darmstelsel. Ze heeft hier tot nu toe goed op gereageerd. Specifiek gekozen voor dit product omdat hier de minst mogelijk allergene in zitten.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: