KetoCaNa - Exogeen Ketonzout - Bèta-hydroxybutyraat (BHB) - Sinaasappel

Waardering:
80% of 100
 • Categorie: Ketogeen & Sportsupplementen
 • Opvolger van prototype KetoForce
 • Bron van bèta-hydroxybutyraat (BHB)
 • Gebonden aan calcium en natrium
 • Ondersteunt de energiestofwisseling*
 • Van belang voor het zenuwstelsel*
 • Sinaasappelsmaak
 • 305 of 608 gram
Niet op voorraad
SKU
KF-02-B-config
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

KetoCaNa - Exogeen Ketonzout van KetoSports

KetoCaNa is de opvolger van het originele, vloeibare prototype van KetoSports, namelijk KetoForce. Ook KetoCaNa is vervaardigd op basis van het exogene ketonlichaam bèta-hydroxybutyraat (BHB), maar het betreft in dit geval een gemakkelijk te bewaren en mee te nemen poedervorm. Bovendien is BHB in dit geval gebonden aan natrium en calcium. Het keto-vriendelijke supplement wordt vaak gebruikt door mensen die een ketogeen dieet volgen. Dit dieet heeft als doel de hoeveelheid koolhydraten in het lichaam te reduceren, zodat het lichaam vet gaat verbranden in plaats van uit koolhydraten gewonnen glucose. KetoCaNa is ook geschikt voor intensieve duursporters, met name voor sporters die een ketogeen dieet volgen.

De kracht van KetoCaNa

KetoCaNa is een suiker-, lactose- en zuivelvrij ketonen-supplement zonder koolhydraten dat per dosis 11,7 gram van het ketonlichaam bèta-hydroxybutyraat (BHB) levert. Door de toevoeging van citroenzuur en stevia is het supplement bovendien verkrijgbaar in de smaken sinaasappel of aardbei-citroen om de smaak ervan te veraangenamen. BHB wordt in dit supplement gebonden aan de mineralen natrium en calcium. Mineralen hebben over het algemeen een hydraterend effect en aangezien het ketogeen dieet licht vochtafdrijvend is, komt dit goed van pas. Bovendien is calcium goed voor de spieren, ondersteunt het de energiestofwisseling en is het van belang voor het zenuwstelsel, aangezien het bijdraagt aan de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen. Gebruik het poeder door een schep ervan goed op te lossen in ruim 200 ml water en het ruim 15 minuten voor een intensieve work-out of mentale prestatie in te nemen. KetoCaNa kan gebruikt worden tot een maximum van drie porties per dag.

Wat zijn ketonen?

Wanneer het lichaam voornamelijk koolhydraten en minder vetten en eiwitten binnenkrijgt, gebruikt het lichaam koolhydraten omgezet in glucose als brandstof voor energie. Als er echter weinig glucose in het lichaam is, bijvoorbeeld in het geval van voedselschaarste, wanneer je een langdurige fysieke inspanning levert, aan het vasten bent of wanneer je een streng koolhydraatarm (ketogeen) dieet volgt, gaat je lichaam over van een ‘suikerverbranding’ op een ‘vetverbranding’. De lever breekt dan vetten af tot vetzuren en glycerol, die weer kunnen worden omgezet in respectievelijk ketonen en glucose. Je lichaam komt nu in een staat van ‘ketose’, voor mensen die wel eens een ketogeen dieet hebben gevolgd een welbekend fenomeen. Het is ook de staat waarin je geboren wordt als baby en de staat waarin onze vroege voorouders vaak verkeerden, aangezien zij van nature te maken hadden met langere periodes zonder eten en hun dieet vaak bestond uit voornamelijk vetten en eiwitten. Ketonen zijn dus in principe in water oplosbare moleculen die in de lever worden geproduceerd en in de bloedbaan terechtkomen op het moment dat het lichaam overgaat op vetverbranding.

Voordelen

 • Keto- en Paleo-vriendelijk supplement op basis van het exogene ketonlichaam bèta-hydroxybutyraat (BHB)
 • Ketonzouten in poedervorm gebonden aan de mineralen calcium en natrium
 • Calcium is goed voor de spieren, ondersteunt de energiestofwisseling en is van belang voor het zenuwstelsel
 • Geschikt voor mensen die een ketogeen dieet volgen, waaronder topsporters die intensieve fysieke inspanningen leveren
 • In de frisse smaakvariant sinaasappel
 • Vrij van suikers, zuivel, lactose, koolhydraten en onnodige additieven

De functie van een ketogene stofwisseling

Het vermogen van het lichaam om te kunnen overstappen op een ketogene stofwisseling is feitelijk een overlevingsmechanisme. Zo gaat het lichaam op het moment dat er geen glucose voorhanden is geen waardevolle spieren verteren, maar spreekt het eerst de vetreserves van het lichaam aan. Bovendien krijgen op deze manier de hersenen altijd voldoende energie en daarbij spelen de ketonen die vrijkomen tijdens het proces van ketogenese een belangrijke rol. Want, hoewel de uit vet gewonnen vetzuren en glycerol goede alternatieve energiebronnen zijn voor de meeste organen, kunnen ze de bloed-hersenbarrière niet passeren. Daarom breekt het lichaam de vetzuren nog verder af tot ketonen, die deze barrière wel kunnen passeren. Deze flexibiliteit in het stofwisselingsproces van de mens is een knap staaltje werk van Moeder Natuur! Zonder deze mogelijkheid hadden onze voorouders periodes van voedselschaarste waarschijnlijk niet kunnen overleven.

Het ontstaan van exogene ketonen

Het feit dat ketonen per saldo meer energie leveren dan koolhydraten, vetten of eiwitten, heeft de interesse gewekt van menig onderzoeker. Het heeft ertoe geleid dat men producten is gaan ontwikkelen met ketonen, waardoor nu ook, naast via vasten en diëten, via het innemen van ketonen een staat van ketose kan worden bereikt. Het lichaam kan zo ketonen gebruiken wanneer de voorraad glycogeen is uitgeput, of juist de glycogeenvoorraad bewaren voor later, zoals in het geval van topsport. De externe ketonen worden, in tegenstelling tot de door het lichaam zelf aangemaakte ‘endogene’ ketonen, ‘exogene’ ketonen genoemd. Met name doordat exogene ketonen populair zijn bij topsporters, krijgen ze steeds meer bekendheid en wordt er meer en meer gepionierd op dit gebied.

Soorten exogene supplementen

Exogene supplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van vloeibare esters of in de vorm van poeders, ook wel ketonzouten genoemd. De ketonzouten worden gemaakt van bèta-hydroxybutyraat (BHB) dat wordt gebonden aan een mineraal. De esters bestaan uit bèta-hydroxybutyraat (BHB), acetoacetaat (AcAc) of een combinatie van beide. Hoewel esters geconcentreerder zijn, is het nadeel ervan dat ze vaak duurder zijn en een erg zure of bittere smaak hebben. De meeste mensen kiezen dan ook voor BHB-poeders wanneer ze kiezen voor ketonen supplementen. Bij deze poeders wordt het ketolichaam bèta-hydroxybutyraat (BHB) altijd gebonden aan een mineraal als natrium, kalium, calcium of magnesium, zodat het poeder oraal in te nemen is. Exogene ketonen worden vaak gebruikt door mensen die een ketogeen dieet of een ander gezondheidsdieet volgen of door topsporters, met als doel om (sneller) in een staat van ketose te raken en zo ketonen als primaire brandstof te verbranden.

Over KetoSports

KetoSports is als bedrijf bekend vanwege haar pionierswerk op het gebied van exogene ketonen. Onder leiding van de Amerikaanse organisch chemicus Patrick Arnold - door zijn eerdere ontdekkingen ook wel bekend als ‘vader van de prohormonen’ - is op basis van zijn onderzoek een unieke productlijn ontwikkeld met exogene ketonen als hoofdingrediënt. Het begon allemaal toen de University of Florida Arnold eind 2010 vroeg om bèta-hydroxybutyraat (BHB) chemisch te produceren, zodat het kon worden gebruikt in onderzoeken. De chemicus slaagde hierin en Arnold was erg onder de indruk van de experimenten die er vervolgens mee werden gedaan. Het zette hem aan tot eigen onderzoek en hij ontdekte nieuwe toepassingen voor het gebruik van de stof. Zijn eerste resultaat was een product bestaande uit een verbinding van BHB met natrium en calcium. Inmiddels staat KetoSports voor een hoogwaardige lijn van verschillende producten met exogene ketonen, waarvan met name KetoCaNa, KetoForce en KetoBlitz bekendheid hebben vergaard bij enthousiaste gebruikers.

* Calcium, waaraan BHB in dit supplement is gebonden, is goed voor de energiestofwisseling en voor het zenuwstelsel

Meer informatie
Product Naam
KetoCaNa - Exogeen Ketonzout - Bèta-hydroxybutyraat (BHB) - Sinaasappel
Art.nr.
KF-02-B-config
Merk
Ketosports
Inhoud
305 gram
Gebruiksaanwijzing

Los 1 maatschepje KetoCaNa op in 250 ml water. Let op: neem niet meer dan 3 maatschepjes per dag.

Ingrediënten per dosering

11,7 g Bèta-hydroxybutyraat, 1,15 g Calcium 115%, 68, calorieën 68, 0 calorieën uit vetten 0%, 0 g totaal vetten 0%, 0 g cholesterol 0%, 1.3 g natrium 54%, 0 g totaal koolhydraten 0%, 0g Eiwitten 0%.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

citroenzuur, stevia, natuurlijke smaakstoffen

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:KetoCaNa - Exogeen Ketonzout - Bèta-hydroxybutyraat (BHB) - Sinaasappel
Uw waardering
Klantenreviews
 1. goed product
  Algehele beoordeling
  80%
  Goed product en netjes op tijd geleverd.
  Ik gebruik het voornamelijk om sneller in Kettosis te komen. (lege maag HIRT workout +ketocana).

  Nadeel: goede smaak maar iets te zoet..

  Gereviewd door

  Gepost op