NADH + CoQ10 - Zuigtabletten

Waardering:
100% of 100
 • Categorie: CoQ10 & Antioxidanten
 • Unieke combinatie
 • 50 mg co-enzym Q10 per dosis
 • 25 mg PANMOL® NADH per dosis
 • Biologisch actieve vorm van niacine (B3)
 • Bevordert de energiestofwisseling*
 • Gepatenteerd productieproces
 • 30 zuigtabletten
 • Wordt verwacht in mei 2021
Niet op voorraad
SKU
SH-18
EUR  41,35
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

NADH + CoQ10 van Seeking Health

NADH + CoQ10 van Seeking Health biedt een unieke combinatie van het co-enzym Q10 met nicotinamide-adenine-dinucleotide (NADH) in de gepatenteerde vorm PANMOL®. Het supplement is geformuleerd in handige zuigtabletten, die per stuk 50 mg CoQ10 en 25 mg PANMOL® NADH bevatten. CoQ10, ook wel bekend onder de naam co-enzym Q10 of kortweg Q10, is een vetoplosbare vitamine die in alle lichaamscellen voorkomt. PANMOL® NADH komt tot stand via een gepatenteerd productieproces dat op natuurlijke wijze de activiteit en potentie van NADH weet te behouden. De toegepaste micro-encapsulatie zorgt bovendien voor weerstand tegen maagzuur en dus voor een grotere opneembaarheid in het lichaam.

Energie in het lichaam

Nicotinamide-adenine-dinucleotide (NADH), dat in dit supplement voorkomt in de gepatenteerde vorm PANMOL®, is de biologisch actieve vorm van niacine (B3), een vitamine die onder meer de energiestofwisseling bevordert, belangrijk is voor de huid, bijdraagt aan fitheid en aan geestelijke energie en die goed is voor het concentratievermogen en voor het geheugen. CoQ10 of co-enzym Q10 werd in 1957 ontdekt door professor Fred L. Crane en zijn collega’s aan de Universiteit van Wisconsin-Madison. Het is een vetoplosbare vitamine die in al onze cellen voorkomt. De hoogste concentraties ervan vindt men in het hart, de nieren, de lever en de alvleesklier. Bij mensen komt co-enzym Q10 het meest voor; in andere soorten domineren de co-enzymen Q6, Q7, Q8 en Q9. Er zijn inmiddels reeds duizenden studies uitgevoerd naar de interessante toepassingsgebieden en stofeigenschappen van CoQ10. Raadpleeg voor gebruik van dit supplement een arts indien je bloedverdunners of andere medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Evolutie van de epigenetica

Tot op de dag van vandaag wordt gediscussieerd over de mate waarin we als mens zijn ‘voorgeprogrammeerd’ of juist worden gevormd door onze omgeving. De relatief nieuwe wetenschap genaamd epigenetica slaat een brug tussen deze twee uitersten. De studie onderzoekt de erfelijke veranderingen die in het genoom via ‘epigenomen’ plaatsvinden, zonder dat de DNA reeks wijzigt. Het verschil tussen genetica en epigenetica kan worden gezien als het verschil tussen het schrijven en het lezen van een boek. Wanneer een verhaal eenmaal op papier staat, zal deze informatie gelijk zijn in alle gedrukte exemplaren van het boek. Iedere afzonderlijke lezer heeft echter een andere interpretatie van het verhaal, of ervaart er andere gedachten of emoties bij. Zo ook wordt ons DNA als het ware geïnterpreteerd en ‘aan’ of ‘uit’ geschakeld door epigenomen. Zo kan het verhaal van ons DNA verschillende wendingen kan krijgen, afhankelijk van de manier waarop de epigenomen het verhaal beïnvloeden. Steeds meer onderzoekers zijn ervan overtuigd dat epigenomen op hun beurt door voeding en leefstijl beïnvloedbaar zijn. Dat is uiteraard een zeer interessant veld van onderzoek. Met name de methyleringsprocessen die constant in ons lichaam plaatsvinden en die de werking van onze epigenomen faciliteren, worden momenteel veelvuldig onderzocht door epigenetici.

Voordelen

 • Unieke combinatie van het gepatenteerde PANMOL® NADH, de actieve vorm van niacine (B3) met het populaire co-enzym Q10
 • Bevat 50 mg co-enzym Q10 en 25 mg PANMOL® NADH per dosis
 • Vitamine B3 bevordert de energiestofwisseling, is belangrijk is voor de huid, draagt bij aan fitheid en aan geestelijke energie en is goed voor het geheugen en het concentratievermogen
 • De toegepaste micro-encapsulatie zorgt voor weerstand tegen maagzuur en dus voor een grotere opneembaarheid in het lichaam
 • Geformuleerd in de vorm van handige zuigtabletten
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe en artificiële kleur- en smaakstoffen en geschikt voor vegetariërs

Het proces van methylering

Het methyleringsproces is één van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende biochemische processen in ons lichaam. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en diverse studies wijzen erop dat er waarschijnlijk een verband is tussen het vermogen om te kunnen methyleren en de gezondheid. Het proces van methylering vindt iedere minuut triljoenen keren plaats in alle cellen van ons lichaam en heeft onder andere een invloed op de energieproductie, DNA-regeneratie, de aanmaak van hormonen en reparatie- en herstelwerkzaamheden. Feitelijk is methylering een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Daarbij worden stoffen die in staat zijn om een methylgroep af te kunnen staan, methyldonoren genoemd, zoals onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne. Methylgroepen faciliteren de aan- en uitschakelaars van ons DNA en vervullen dus een belangrijk rol binnen de genexpressie van ons DNA. Ze zijn daarmee één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica.

Epigenetica & Seeking Health

De term epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington om het verschijnsel te kunnen duiden dat genen onder invloed van omgevingsfactoren aan of uit kunnen worden gezet. Bij epigenetische modificaties verandert de functie van een gen zonder dat diens code verandert, zoals wanneer een muziekstuk door verschillende muzikanten wordt gespeeld; het zijn dezelfde noten, maar ze klinken anders. Zo kunnen twee mensen die genetisch identiek zijn, toch epigenetisch heel verschillend zijn. Hierin ligt de basis voor het gezondheidsprogramma van Dr. Ben Lynch van Seeking Health besloten. Door de markeringen rondom het DNA op te sporen die genen aan of uit kunnen zetten en hier invloed op uit te oefenen met behulp van voeding, supplementen en aanpassingen in de leefstijl, stelt Lynch dat we als het ware onze ‘vuile genen op kunnen schonen’ en invloed kunnen uitoefenen op onze genexpressie.

Over Seeking Health

Seeking Health is opgericht door Dr. Ben Lynch, die in 2018 na jarenlang onderzoek het boek Dirty Genes schreef. Lynch behaalde zijn doctorstitel in de natuurgeneeskunde aan de Bastyr University in Washington en hielp wereldwijd al duizenden cliënten, artsen en gezondheidsprofessionals inzichten uit de epigenetica op een holistische manier in te zetten bij het optimaliseren van hun gezondheid. Lynch, momenteel de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica, is ervan overtuigd dat ons genetisch lot niet vastligt, maar dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken en zo het genetisch potentieel van ons lichaam kunnen verwezenlijken.

* Het in dit supplement toegevoegde NADH is de biologisch actieve vorm van niacine (B3), een vitamine die onder meer de energiestofwisseling bevordert

Meer informatie
Product Naam
NADH + CoQ10 - Zuigtabletten
Art.nr.
SH-18
Merk
Seeking Health
Inhoud
30 zuigtabletten
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks een zuigtablet of zoals voorgeschreven door een arts. Houd onder de tong voor verlengde afgifte. Neem niet binnen 5 uur voor het slapengaan.

Waarschuwing:

 • Kinderen en zwangere of vrouwen die borst voeding geven moeten vóór gebruik hun arts raadplegen.
 • Niet gebruiken als de verzegeling is beschadigd.
 • Raadpleeg voor gebruik een arts als u medicijnen gebruikt, vooral bloedverdunners zoals warfarine.
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Co-enzym Q10 50 mg **
PANMOL® NADHmicro (gereduceerd nicotinamide adenine dinucleotide complex) 25 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Xylitol, appelzuur, ascorbylpalmitaat, natuurlijke sinaasappelsmaak, extract van steviablad en siliciumdioxide.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:NADH + CoQ10 - Zuigtabletten
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Cellular energy support
  Algehele beoordeling
  100%
  One of the best supplements containing NADH on the market, especially since it is in combination with CoQ10. It is also a plus that it is in longeze form which helps it to act faster. I hope to see more Seeking Health supplements offered by Ergomax because they are so well formulated and effective.

  Gereviewd door

  Gepost op