SulfiteX - Druppels

 • Categorie: Mineralen & Immuunsysteem
 • Bron van molybdeen  
 • Gemakkelijk in gebruik
 • 25 mcg molybdeen per dosis
 • 600 doseringen per flacon
 • 30 ml
Niet op voorraad
SKU
SH-07
EUR  22,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Sulfitex van Seeking Health (vernieuwde verpakking)

Sulfitex van Seeking Health bevat per dosering 25 mcg molybdeen in de milde vorm van molybdenum glycinate chelate. Het supplement kent een handige vloeibare vorm, die het doseren gemakkelijk maakt. Molybdeen is één van de essentiële sporenelementen die we dagelijks in kleine hoeveelheden nodig hebben om goed te kunnen functioneren en het draagt onder meer bij tot een normaal zwavelaminozuurmetabolisme. Het supplement is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten en is vrij van de meest gangbare allergenen, zoals melk, eieren, vis, noten, pinda’s gist en soja. De aanbevolen hoeveelheid is één druppel per dag, tenzij anders wordt geadviseerd door een gezondheidsspecialist.

Het spoorelement molybdeen

Molybdeen is één van de onbekendere mineralen en het is een spoorelement dat pas sinds kort als essentieel wordt beschouwd. Het is betrokken is bij veel processen in het lichaam en draagt onder meer bij aan de normale zwavelaminozuurstofwisseling. Molybdeen is bovendien onderdeel van een aantal verschillende enzymen die betrokken zijn bij de energiestofwisseling en bij de opbouw en afbraak van eiwitten in het lichaam. Het spoorelement komt vooral voor in graanproducten, peulvruchten en noten, maar ook orgaanvlees, melk en eieren zijn goede bronnen van molybdeen. De percentages molybdeen in voeding zijn afhankelijk van het molybdeen-gehalte en de zuurgraad van de grond waarop het geteeld is. Op sommige plekken (waaronder ook in Nederland), zijn de molybdeengehaltes in de bodem laag. Zoals met de meeste pas ontdekte spoorelementen het geval is, is er nog geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld voor molybdeen, al is wel door de EU vastgesteld dat doseringen tot 600 mcg molybdeen per dag voor volwassenen als veilig worden beschouwd.

Evolutie van de epigenetica

Tot op de dag van vandaag wordt gediscussieerd over de mate waarin we als mens zijn ‘voorgeprogrammeerd’ of juist worden gevormd door onze omgeving. De relatief nieuwe wetenschap genaamd epigenetica slaat een brug tussen deze twee uitersten. De studie onderzoekt de erfelijke veranderingen die in het genoom via ‘epigenomen’ plaatsvinden, zonder dat de DNA reeks wijzigt. Het verschil tussen genetica en epigenetica kan worden gezien als het verschil tussen het schrijven en het lezen van een boek. Wanneer een verhaal eenmaal op papier staat, zal deze informatie gelijk zijn in alle gedrukte exemplaren van het boek. Iedere afzonderlijke lezer heeft echter een andere interpretatie van het verhaal, of ervaart er andere gedachten of emoties bij. Zo ook wordt ons DNA als het ware geïnterpreteerd en ‘aan’ of ‘uit’ geschakeld door epigenomen. Zo kan het verhaal van ons DNA verschillende wendingen kan krijgen, afhankelijk van de manier waarop de epigenomen het verhaal beïnvloeden. Steeds meer onderzoekers zijn ervan overtuigd dat epigenomen op hun beurt door voeding en leefstijl beïnvloedbaar zijn. Dat is uiteraard een zeer interessant veld van onderzoek. Met name de methyleringsprocessen die constant in ons lichaam plaatsvinden en die de werking van onze epigenomen faciliteren, worden momenteel veelvuldig onderzocht door epigenetici.

Voordelen:

 • Bron van het essentiële spoorelement molybdeen in de vorm van molybdenum glycinate chelate
 • Molybdeen levert een bijdrage aan de normale zwavelaminozuurstofwisseling
 • Gemakkelijk in gebruik door handige vloeibare vorm
 • Bevat per flacon 600 doseringen met per dosis 25 mcg molybdeen
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, pinda’s, tarwe en soja

Het proces van methylering

Het methyleringsproces is één van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende biochemische processen in ons lichaam. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en diverse studies wijzen erop dat er waarschijnlijk een verband is tussen het vermogen om te kunnen methyleren en de gezondheid. Het proces van methylering vindt iedere minuut triljoenen keren plaats in alle cellen van ons lichaam en heeft onder andere een invloed op de energieproductie, DNA-regeneratie, de aanmaak van hormonen en reparatie- en herstelwerkzaamheden. Feitelijk is methylering een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Daarbij worden stoffen die in staat zijn om een methylgroep af te kunnen staan, methyldonoren genoemd, zoals onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne. Methylgroepen faciliteren de aan- en uitschakelaars van ons DNA en vervullen dus een belangrijk rol binnen de genexpressie van ons DNA. Ze zijn daarmee één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica.

Epigenetica & Seeking Health

De term epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington om het verschijnsel te kunnen duiden dat genen onder invloed van omgevingsfactoren aan of uit kunnen worden gezet. Bij epigenetische modificaties verandert de functie van een gen zonder dat diens code verandert, zoals wanneer een muziekstuk door verschillende muzikanten wordt gespeeld; het zijn dezelfde noten, maar ze klinken anders. Zo kunnen twee mensen die genetisch identiek zijn, toch epigenetisch heel verschillend zijn. Hierin ligt de basis voor het gezondheidsprogramma van Dr. Ben Lynch van Seeking Health besloten. Door de markeringen rondom het DNA op te sporen die genen aan of uit kunnen zetten en hier invloed op uit te oefenen met behulp van voeding, supplementen en aanpassingen in de leefstijl, stelt Lynch dat we als het ware onze ‘vuile genen op kunnen schonen’ en invloed kunnen uitoefenen op onze genexpressie.

Over Seeking Health

Seeking Health is opgericht door Dr. Ben Lynch, die in 2018 na jarenlang onderzoek het boek Dirty Genes schreef. Lynch behaalde zijn doctorstitel in de natuurgeneeskunde aan de Bastyr University in Washington en hielp wereldwijd al duizenden cliënten, artsen en gezondheidsprofessionals inzichten uit de epigenetica op een holistische manier in te zetten bij het optimaliseren van hun gezondheid. Lynch, momenteel de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica, is ervan overtuigd dat ons genetisch lot niet vastligt, maar dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken en zo het genetisch potentieel van ons lichaam kunnen verwezenlijken.

Meer informatie
Product Naam
SulfiteX - Druppels
Art.nr.
SH-07
Merk
Seeking Health
Inhoud
30 ml (600 druppels)
Gebruiksaanwijzing
 • Neem dagelijks één druppel in de mond, tenzij anders voorgeschreven door je arts of therapeut

Waarschuwingen

 • Kinderen, zwangere of vrouwen die borstvoeding geven moeten vóór gebruik hun arts raadplegen.
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Molybdeen (als molybdeenglycinaatchelaat) 25 µg 56%

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gezuiverd water, citroenzuur en kaliumsorbaat.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:SulfiteX - Druppels
Uw waardering