Betaine HCL & Pepsine
EUR  26,45

Betaine HCL & Pepsine

Waardering:
100% of 100
 • Zuivere Betaïne HCL met Pepsine
 • Met Gele Gentiaan bitters
 • Maag-, lever- en galfunctie & spijsvertering
 • 650 mg per capsule
 • 120 capsules
Op voorraad
SKU
RB-120
EUR  26,45
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Betaïne HCL met pepsine en gele gentiaan van Doctor’s Best

Deze unieke synergetische formule van Doctor's Best met betaïne HCL, pepsine en gele gentiaan is een zeer krachtige ondersteuning van de spijsvertering. Betaïne hydrochloride (HCL) is de hydrochloride zoutvorm van de aminozuurachtige stof betaïne. Chloride draagt bij tot een normale vertering door de productie van zoutzuur in de maag. Pepsine is een enzym dat in het vroegste stadium van de spijsvertering in de maag eiwitmoleculen splitst.

Met gele gentiaan of Gentiana Lutea

Gele gentiaan is een kruid dat ook wel bittergentiaan wordt genoemd omdat het bitterstoffen bevat. Gentiaan wordt al sinds de Middeleeuwen gebruikt voor allerlei aandoeningen die in lijn liggen met waarvoor deze formule is bedoeld, de spijsvertering. Tegenwoordig wordt het veel in de fytotherapie gebruikt.

Voordelen:

 • Drie synergetische ingrediënten in een krachtige spijsverteringsformule
 • Chloride ondersteunt de maagfunctie
 • Chloride draagt bij tot een normale zuurgraad in de maag
 • Chloride is nodig voor de productie van zoutzuur in de maag
 • Chloride speelt een rol in de spijsvertering
 • Pepsine draagt bij aan de vertering van onder meer eiwitten
 • Kan gecombineerd worden met Doctor's Best spijsverteringsenzymen
 • Bevat geen gluten, gmo-vrij
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

Een goede spijsvertering is belangrijk

Alles wat we eten - eiwitten, koolhydraten en vetten -, wordt in diverse stappen in ons lichaam met behulp van enzymen kleiner gemaakt, omgezet, opgenomen en verteerd via ons spijsverteringsstelsel. Ook vitaminen en mineralen komen zo vrij voor gebruik in het lichaam.

De zuurgraad in de maag

Als we voedsel kauwen, komt in de mond het enzym amylase vrij en begint de eerste afbraak van koolhydraten naar glucose. De productie van maagsap komt dan al op gang. Vervolgens komt het voedsel aan in de maag, waar met behulp van het enzym pepsine eiwitten worden afgebroken in aminozuurketens. Betaïne HCL bevat 650 mg zoutzuur en draagt bij aan een goede zuurgraad in de maag. Een goede vertering is essentieel voor een goede opname van voedingsstoffen, en voor het behoud van balans in de darm.

Maagsap

Maagsap speelt een belangrijke rol bij de omzetting van voedsel in de maag. Maagsap bestaat onder andere zoutzuur, spijsverteringsenzymen, slijm en intrinsic factor. Intrinsic factor is een stofje dat noodzakelijk is voor de opname van vitamine B12 uit voedsel in de dunne darm.

Let op

Niet gebruiken bij maag- en duodenumzweren. Gebruik je vaak niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAIDs), aspirine, corticosteroïden of prednison en wil je gebruik maken van dit product? Raadpleeg dan eerst je arts.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best is een bedrijf dat voedingssupplementen produceert op basis van wetenschappelijk onderzoek naar goede voeding en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het is opgericht in 1990 door een arts vanuit zijn interesse in goede voeding. Het assortiment van Doctor’s Best omvat inmiddels ruim 200 kwalitatief hoogwaardige producten.

Er worden hoofdzakelijk merkgrondstoffen gebruikt en de supplementen worden grondig getest in het productieproces, van grondstof tot eindproduct. Het productieproces volgt de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP). De ingrediënten voor de producten van Doctor’s Best komen van over de hele wereld. Hiertoe wordt samengewerkt met voedingswetenschappers en de grondstoffen zijn zorgvuldig ontwikkeld en onderzocht. Dit leidt tot kwalitatief superieure eindproducten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Betaine HCL & Pepsine
Art.nr.
RB-120
Merk
Doctors Best
Inhoud
120 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem driemaal daags 1 capsule met voedsel of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

650 mg betaïne HCL, 250.000 FCC pepsine (porcine source), 20 mg gentiaanwortel (Gentiana lutea).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gelatine (capsule) (bovine source), siliciumdioxide, stearinezuur, magnesiumsilicaat.

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Betaine HCL & Pepsine
Uw waardering
Klantenreviews
 1. zeer goed
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik neem 3 capsules per dag en bij een vetrijke maaltijd 2 tezamen. Heb hierdoor geen gerommel meer in mijn buik en ben veel minder vermoeid na de maaltijd.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: