Probiotica - Megaflora® Kinderen - 5 miljard units

 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • Speciaal voor kinderen
 • 5 miljard CFU organismen
 • 14 verschillende stammen
 • Vrij van gluten, zuivel en soja
 • Slechts één capsule per dag
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
MF-20-C
EUR  25,85
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Probiotica MegaFlora® Kinderen van MegaFood

Probiotica zijn 'levende micro-organismen die een positief effect hebben op de gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd', zo luidt de definitie van de World Health Organisation. In de meeste gevallen gaat het bij probiotica om bacteriën, maar het kunnen ook gisten zijn. Vaak worden probiotica aangeboden in de vorm van gefermenteerde drankjes, yoghurtdranken of als voedingssupplement. Het is in ieder geval essentieel dat de bacterien in probiotica levend zijn en dat ze in voldoende hoge mate aanwezig zijn in het product. Probiotica - Megaflora® Kinderen is ontworpen voor kinderen vanaf vijf jaar, is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen en per capsule bevat dit supplement 5 miljard CFU levensvatbare organismen. 

Bereiken de darmen levend

Bacteriën zoals probiotica komen via de maag in de darmen terecht. Vaak worden bacteriën al in de maag door het maagzuur, of in dunne darm door de gal gedood. Om ervoor te zorgen dat de bacteriën in dit supplement de maag in voldoende mate overleven, zijn de capsules van MegaFood's Probiotica MegaFlora® zo gemaakt dat ze bestand zijn tegen de lichaamszuren die aldaar aanwezig zijn. Hierdoor is er sprake van een optimale opneembaarheid. Vanuit de maag bereiken de darmen vervolgens de dunne darm en uiteindelijk de dikke darm.

De darmflora, het ‘vergeten’ orgaan

Onze darmflora, ook wel microbioom genoemd, is één van de ingewikkeldste systemen in ons lichaam. Het totaal aantal bacteriën dat er is gehuisvest is wel tien keer meer dan alle cellen van het menselijk lichaam. De darmbacteriën helpen onder andere het immuunsysteem goed te reageren op ziekteverwekkers. Al direct na de geboorte zijn de darmen voorzien van een uitgebreid spectrum aan micro-organismen. Naarmate de jaren verstrijken, komen er steeds meer soorten bacteriën bij en ontstaat er een grote diversiteit. Het microbioom heeft zo veel functies, dat het te vergelijken is met de werking van een orgaan. De darmflora wordt dan ook wel eens aangeduid als het ‘vergeten’ orgaan. Hoewel er de laatste decennia steeds meer onderzoek naar wordt gedaan, is onze huidige kennis slechts het topje van de ijsberg. Er valt dus nog altijd veel te ontdekken over dit unieke en complexe ecosysteem!

Voordelen:

 • Probiotica - Megaflora® Kinderen is ontworpen voor kinderen vanaf vijf jaar
 • Het product bevat per capsule ruim 5 miljard CFU levensvatbare organismen
 • De probiotica is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen
 • De capsules bevatten alle bekende bacteriën zoals Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus brevis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus
 • Het product is vrij van kunstmatige ingrediënten en van gluten, zuivel, soja of glyfosaat en is geschikt voor vegetariërs 
 • De capsules zijn bestand tegen de lichaamszuren in de maag, waardoor er sprake is van een hoge opneembaarheid

De geschiedenis van probiotica

Hoewel de term ‘probiotica’ uit 1953 stamt, is het principe al veel ouder. De eerste sporen van het gebruik van probiotica stammen al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Veehoeders in het Midden-Oosten bewaarden in die tijd de melk in zakken gemaakt van geitenvellen. Doordat de zon erop scheen, begon de melk door een combinatie van melkzuurbacteriën en gisten te fermenteren. Ook het ontstaan van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn, gaat terug tot ongeveer 7.000 voor Christus.

Het belang van deze, soms toevallige ontdekkingen kwam echter pas veel later, in de 19e eeuw aan het licht. In deze eeuw ontwikkelde de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur namelijk zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze microbe-theorie is één van de belangrijkste ontdekkingen in de medische geschiedenis die tot veel nieuwe inzichten heeft geleid op het gebied van de microbiologie. De echte probiotica-wetenschap komt in Europa echter pas in de jaren negentig van de vorige eeuw op gang en sindsdien zijn de effecten van probiotica het onderwerp van talloze onderzoeken.

Over MegaFood - Fresh from farm to tablet

MegaFood is een premiumbedrijf in de vitaminen- en supplementenindustrie dat vers en puur voedsel gebruikt voor het maken van haar producten. Alle producten worden geproduceerd met hoogwaardige ingrediënten en zonder toevoeging van chemische middelen. De producten zijn dan ook vrij van GMO, soja en allergenen. MegaFood is bovendien het enige bedrijf in dit segment dat zelf zijn eigen concentraten maakt en ook zelf de producten inkoopt bij lokale boeren en familiebedrijven. De bijzondere droogtechniek waarmee de concentraten worden gemaakt, is de nalatenschap van oprichter Carl E. Jackson. Door zo te werken, heeft MegaFood controle over ieder aspect van het productieproces en kan ze haar slogan ‘Fresh from farm to tablet’ garanderen.

Meer informatie
Product Naam
Probiotica - Megaflora® Kinderen - 5 miljard units
Art.nr.
MF-20-C
Merk
MegaFood
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 capsule per dag tijdens een maaltijd. Het innemen van meerdere capsules per dag is eventueel ook mogelijk. Als er geen capsules kunnen worden ingeslikt dan is het ook mogelijk om de capsules open te maken en de inhoud te mengen met koude dranken of voedsel zoals water, appelmoes of yoghurt.

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

 

 5 miljard CFU's% DV
  Bifidobacterium lactis **
  Lactobacillus acidophilus **
  Lactobacillus casei **
  Lactobacillus plantarum **
  Lactobacillus rhamnosus **
  Lactobacillus salivarius **
  Lactobacillus brevis **
  Lactobacillus bulgaricus **
  Lactobacillus gasseri **
  Lactococcus lactis **
  Bifidobacterium longum **
  Bifidobacterium bifidum **
  Bifidobacterium infantis **
  Streptococcus thermophilus **

**DV niet vastgesteld.

 

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige cellulose, L-leucine, silica.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Probiotica - Megaflora® Kinderen - 5 miljard units
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: