HCl + Enzymen - Smidge™ (voorheen GutZyme™ HCl)
EUR  42,95

HCl + Enzymen - Smidge™ (voorheen GutZyme™ HCl)

Van: Organic
Waardering:
80% of 100
 • Voorheen: GutZyme™ HCl
 • Categorie: Spijsvertering
 • Blend van enzymen
 • Unieke, milde dosering HCl
 • Met pepsine en protease (met DPP-IV)
 • Bevat drie soorten lipase
 • Geschikt voor GAPS en Paleodieet
 • 120 vegetarische capsules
Op voorraad
SKU
OG-7
EUR  42,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Smidge™ HCl + Enzymen

Naast gezonde voeding is een goede vertering van je voeding belangrijk, zodat de nutriënten die erin aanwezig zijn optimaal door je lichaam kunnen worden opgenomen. Om de vertering goed te laten lopen produceert de maag maagzuur en verschillende enzymen die helpen bij de vertering van koolhydraten, eiwitten en vetten. Smidge™ HCl + Enzymen combineert een brede selectie van enzymen met betaïne hydrochloride (HCl), de hydrochloridezoutvorm van het enzym betaïne.

Smidge™ HCl + Enzymen is een uniek supplement vanwege het feit dat het een milde dosering HCl combineert met pepsine, waardoor het product ook geschikt is voor mensen met een lage maagzuurproductie.

Smidge™ HCl + Enzymen in een notendop

De unieke formule combineert een milde dosering van HCl met pepsine en met drie verschillende types van het enzym lipase, namelijk amylase, lactase en fytase. Deze formulering is bijzonder geschikt voor mensen die naar een GAPS of Paleodieet overstappen, allebei diëten waarbij de voeding een hoger vetgehalte bevat. Het product is bovendien populair onder mensen met maag- en refluxklachten. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door voedsel dat niet goed is verteerd en terug de slokdarm in stroomt. Het herstellen van de enzymenbalans in het maagzuur is daarbij van belang Smidge™ HCl + Enzymen bevat drie soorten lipase, HCl, pepsine, lactase, amylase en fytase en het protease peptidase complex met exopeptidase en DPP-IV activiteit. Bovendien is het supplement vrij van sporen van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, pinda’s, gluten, soja, gist en maïs en het bevat geen artificiële kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Het poeder uit de capsule kan niet los worden ingenomen en het product kan niet op een lege maag gebruikt worden. Dit supplement is niet geschikt voor kinderen en voor mensen met een maagzweer of een Aspergillus-allergie.

Over de darmflora

De darmflora, ook wel microbioom genoemd, is een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Wist je dat ons darmstelsel heel persoonlijk is en net zo uniek is als onze vingerafdruk? Er worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Het microbioom speelt bovendien een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij de daaropvolgende opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Voor deze processen werkt het lichaam samen met de aanwezige darmbacteriën. Het lichaam fungeert als het ware als gastheer voor deze microben. De darmbacteriën kunnen onderverdeeld worden in verschillende bacteriën en schimmels, gewenste en minder gewenste soorten en passerende soorten of permanente verblijvers. Zoals bij al het leven, draait het ook hier om balans.

Hoe functioneren bacteriën en enzymen?

Voor een goed verloop van de spijsverteringsprocessen werkt het lichaam samen met de in de darmen aanwezige micro-organismen. Al deze micro-organismen in het darmstelsel hebben hun eigen functie, maar vormen ook als geheel een belangrijk systeem. Wanneer deze soorten met elkaar in balans zijn, spreken we van een gezonde darmflora. Deze balans is voor iedereen anders! Enzymen zijn de werkpaarden van ons lichaam. Ze zijn als het ware chemische fabriekjes die in staat zijn allerlei processen in ons lichaam te versnellen, zodat deze processen geen jaren, maar vaak slechts een paar seconden duren. Zo functioneren spijsverteringsenzymen dus als een soort katalysator in ons darmstelsel. Je bent niet wat je eet, maar wat je opneemt. Koester dus deze kleine helpers in je darmen.

Voordelen

 • Met een brede, zorgvuldige selectie van enzymen
 • Bevat een unieke, milde dosering van 400 mg HCl en 8 mg pepsine per capsule
 • Met de drie soorten lipase amylase, lactase en fytase
 • Bevat het protease peptidase complex met exopeptidase en DPP-IV activiteit
 • Kan als voorganger van of in combinatie met Smidge™ Spijsverteringsenzymen worden gebruikt
 • Is geschikt voor vegetariërs en voor mensen die een GAPS of Paleodieet volgen
 • Vrij van allergenen

De ontrafeling van onze darmflora

De kennis over onze darmflora is volop in ontwikkeling. We weten eigenlijk nog maar heel weinig over dit complexe systeem en onze huidige kennis is slechts het topje van de ijsberg, maar bijna alle experts zijn het erover eens dat het de moeite waard is om onze darmflora nader te onderzoeken. Wist je bijvoorbeeld dat bacteriën op een bijzondere manier met elkaar communiceren? Overal in het lichaam, ook in de darmen, zijn bacteriën via een mechanisme dat we ‘Quorum Sensing’ noemen constant in gesprek met elkaar en stemmen ze hun gedrag op elkaar af via stoffen die ze uitscheiden, namelijk signaalmoleculen. Ze kunnen onder andere weten of er veel soortgenoten in hun buurt zijn of niet en er op ingenieuze wijze mee samenwerken. Door hun bijzondere communicatiesysteem weten bacteriën dus aan te voelen of ze alleen of met meer zijn en dit stelt ze in staat om samen te werken op manieren die we nu pas langzaam beginnen te begrijpen.

Met zorg samengesteld

De producten van SmidgeTM worden zorgvuldig en in kleine batches samengesteld en bevatten geen onnodige toevoegingen, waardoor ze van optimale kwaliteit en breed inzetbaar zijn. Doordat de producten zijn ontwikkeld aan de hand van de nieuwste inzichten en omdat ze specifieke neutrale bacteriestammen bevatten, worden ze door bijna iedereen goed verdragen. De producten zijn daardoor ook uitermate geschikt zijn voor mensen met gevoeligheden of allergieën en ze passen bovendien binnen diëten als het GAPS-dieet en het Paleodieet.

Over Smidge™

De drie oprichters van Smidge™ - voorheen Organic3 - creëren supplementen met als belangrijkste doel om essentiële voedingsstoffen te bieden die een gezond spijsverteringsstelsel kunnen ondersteunen en die de opname van nutriëntrijke voeding kunnen helpen maximaliseren. De passie voor hun bedrijf komt voort uit hun eigen ervaringen met het overkomen van ziektes.

Ze hebben alle drie persoonlijk ondervonden dat goede voeding de sleutel tot een goede gezondheid is en ze willen graag anderen helpen begeleiden op het pad naar welzijn met behulp van voeding. De supplementen zijn natuurlijk, vers en gemaakt zonder additieven, waardoor de producten ook geschikt zijn voor de meest gevoelige gebruikers.

De naam ‘Smidge’ betekent ‘een kleine hoeveelheid’, waarmee ze willen wijzen op het feit dat ze hun producten altijd in kleine batches produceren om de kwaliteit extra goed te kunnen waarborgen. Dit voorkomt niet alleen vervelende bijwerkingen, maar geeft ook het hoogst mogelijke resultaat. Hun visie, onderzoek en ervaring heeft geleid tot unieke producten waarbij ze in de formuleringen werden geïnspireerd door het werk van Dr. Weston A. Price en Dr. Natasha Campbell-McBride

Meer informatie
Product Naam
HCl + Enzymen - Smidge™ (voorheen GutZyme™ HCl)
Art.nr.
OG-7
Merk
Organic
Inhoud
120 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks één capsule met voedsel. Neem dan twee capsules samen, of zoals voorgeschreven door een arts of therapeut. Smidge™ HCl + Enzymen bevat zoutzuur, een belangrijk ingrediënt voor mensen met een lage maagzuurproductie.

Begin laag en langzaam: Smidge ™ - supplementen zijn premium, puur en krachtig. Daarom is het van cruciaal belang om langzaam te beginnen, met een lagere dosering dan aanbevolen. Bijvoorbeeld een hele kleine dosis om de dag, of zelfs één keer per week, totdat je kunt bepalen welke invloed het supplement op je lichaam heeft en welke dosering voor jou goed voelt.

Ingrediënten per dosering

400 mg betaïne hydrochloride, 8 mg pepsine, 494 mg gemengde enzymen (lipase, amylase, protease-peptidasecomplex, lactase, fytase)

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Cellulose, hydroxypropyl methylcellulose, water.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HCl + Enzymen - Smidge™ (voorheen GutZyme™ HCl)
Uw waardering
Klantenreviews
 1. .
  Algehele beoordeling
  80%
  Helemaal eens met het review van Anita, echt een top product!

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Rustige maag en darmen
  Algehele beoordeling
  80%
  Eindelijk na jaren een rustiger gevoel in mijn maag en darmen na het eten. Ik merkte al een verschil na 3 dagen. Je gebruikt best veel veel tabletten op een dag, dus dit loopt best hoog op in de kosten. Verder top product!

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: