Spijsverteringsenzymen - Smidge™ (voorheen GutZyme™)

Van: Organic
Waardering:
100% of 100
 • voorheen GutZyme™
 • Categorie: Spijsvertering
 • Blend van 10 soorten enzymen
 • Met DPP-IV enzymen & drie soorten lipase
 • Zonder betaïne HCL en pepsine
 • Geschikt voor GAPS en Paleodieet
 • 120 vegetarische capsules
Niet op voorraad
SKU
OG-6
EUR  42,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Smidge™ Spijsverteringsenzymen

Het is voor je gezondheid niet alleen van belang dat je gezond eet, maar ook dat je lichaam de voeding goed kan verteren, zodat de nutriënten eruit optimaal worden opgenomen. Je maag produceert maagzuur en verschillende enzymen die bijdragen aan een goede spijsvertering en aan de opname van koolhydraten, eiwitten, vetten en micronutriënten. Smidge™ Spijsverteringsenzymen is een formulering met 10 verschillende enzymen die is samengesteld zonder aroma’s, kunstmatige kleurstoffen of bewaarmiddelen. Het supplement bevat geen betaïne hydrochloride (HCL) en pepsine en focust zich meer op een brede selectie van spijsverteringsenzymen. Het product kan wel worden gebruikt als vervolg op of in combinatie met Smidge™ - HCl + Enzymen.

De unieke formule van Smidge™ Spijsverteringsenzymen

Smidge™ Spijsverteringsenzymen bevat een uitgebreide mix van bijzondere enzymen. De formule bevat onder meer de speciale DPP-IV enzymen: dit zijn proteolytische enzymen, waarvan de revolutionaire ontdekking een nieuwe wereld opende voor veel voedingsexperts. De formulering van Smidge™ Spijsverteringsenzymen is bijzonder geschikt voor mensen die naar een GAPS of Paleodieet overstappen, allebei diëten waarbij de voeding meer gezonde vetten bevat. Ook mensen met maag- en refluxklachten geven aan graag gebruik te maken van dit product. De formule bestaat uit de enzymen amylase, glucoamylase (GA), invertase, lactase, maltase, alfa-galactosidase, beta-glucanase, fytase, lipase en protease peptidase complex. Het supplement bevat drie verschillende typen lipase. Bovendien is Smidge™ Spijsverteringsenzymen vrij van allergenen en van artificiële aroma’s, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Het product is niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar. Voor kleuters en volwassenen met gevoelige darmen kan het poeder uit de capsules kan ook los worden ingenomen, zodat een smallere dosis kan worden gemengd met voedsel.

Over de darmflora

De darmflora is een verzamelnaam voor alle in de darm levende micro-organismen. Dat zijn er in totaal ongeveer 100 biljoen! Het lichaam is als het ware een gastheer voor deze microben. De ene soort is meer gewenst dan de andere soort en ze kunnen worden onderverdeeld in de residente en de passerende darmflora-microben.

Wanneer deze met elkaar in balans zijn is er sprake van homeostase, een sleutelproces in ons lichaam. Er worden niet alleen essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters, het microbioom speelt ook een sleutelrol bij de vertering van voedsel en dus bij de opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Ons darmstelsel is niet alleen heel complex, het is ook net zo uniek als onze vingerafdruk! De samenwerking tussen het lichaam en de darmbacteriën is één van de meest ingenieuze samenwerkingen in ons lijf.

Hoe functioneren bacteriën en enzymen?

Ons darmstelsel wordt bevolkt door miljarden micro-organismen die allemaal hun eigen taak hebben binnen het grotere geheel van onze darmflora. Om de spijsvertering goed te kunnen laten verlopen, werkt het lichaam samen met deze micro-organismen. Bij een normale darmflora zijn deze soorten met elkaar in balans, een balans die voor iedereen anders is. Enzymen zijn in staat allerlei processen in ons lichaam te versnellen, ze zijn als het ware de werkpaarden van ons lichaam. Enzymen kunnen processen soms wel tot een biljoen keer versnellen! Zo werken ook spijsverteringsenzymen als een soort katalysator in ons darmstelstel. Het zijn ‘chemische fabriekjes’ in ons lichaam die best door ons gekoesterd mogen worden.

Voordelen

 • Bevat een unieke formulering van 10 verschillende spijsverteringsenzymen
 • Bevat drie verschillende typen lipase en het protease peptidase complex met DPP-IV activiteit
 • Kan in combinatie met of als opvolger van Smidge™ HCl + Enzymen worden gebruikt
 • Is geschikt voor vegetariërs en voor mensen die een GAPS of Paleodieet volgen
 • Het poeder kan uit de capsule worden gehaald en met voedsel gemengd worden
 • Bevat geen betaïne hydrochloride (HCL) of pepsine
 • Vrij van allergenen

De ontrafeling van onze darmflora

We krijgen steeds meer inzicht in de werking en belangrijke functies van onze darmflora, maar eigenlijk weten we nog steeds heel weinig van dit mysterieuze ‘orgaan’ in ons lichaam. De kennis die we nu hebben is waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg! Zo beginnen we langzaam te begrijpen op welke bijzondere manieren bacteriën met elkaar communiceren via een mechanisme dat bekend staat als ‘Quorum Sensing’. Het mechanisme stelt bacteriën in staat om, via het uitscheiden van signaalmoleculen, constant met elkaar in gesprek te zijn en hun gedrag op elkaar af te stemmen. Ze kunnen onder andere weten met hoeveel soortgenoten ze zijn, om vervolgens bij een bepaald aantal soortgenoten een synchrone reactie teweeg te brengen. Vriendelijke bacteriën communiceren en werken samen via Quorum Sensing, een fenomeen dat nog altijd even fascinerend als mysterieus is voor veel onderzoekers.

Met zorg samengesteld

Smidge™ heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Zo worden de producten met zorg en in kleine batches samengesteld en zijn er geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd. Hierdoor zijn de producten breed inzetbaar en voor iedereen geschikt, ook voor diegenen die overgevoelig zijn of allergieën hebben. De producten worden aan de hand van de nieuwste inzichten samengesteld en bevatten specifieke, neutrale bacteriestammen die door bijna iedereen goed verdragen worden. Ook mensen die diëten als het GAPS-dieet of Paleodieet volgen, kunnen de producten van Smidge™ met een gerust hart nemen.

Over Smidge™

De supplementen van Smidge™ - voorheen Organic3 - richten zich specifiek op de spijsvertering en de darmen. Ze zijn natuurlijk, duurzaam en worden met veel zorg samengesteld zonder onnodige toevoegingen, waardoor de producten zelfs geschikt zijn voor de meest gevoelige gebruikers.

De naam ‘Smidge’ betekent ‘een kleine hoeveelheid’, waarmee ze willen wijzen op het feit dat ze hun producten altijd in kleine batches produceren om de kwaliteit extra goed te kunnen waarborgen Het is de missie van de drie oprichters om met deze producten essentiële voedingsstoffen te bieden die het spijsverteringsstelsel kunnen ondersteunen en die de opname van nutriëntrijke voeding kunnen helpen maximaliseren.

Het bedrijf komt voort uit de ervaring van de drie oprichters, die alle drie zelf gezondheidsproblemen hebben weten te overwinnen. Ze geloven erin dat goede voeding de sleutel is tot een goede gezondheid en hun visie, ervaring en onderzoek heeft geleid tot unieke producten die zijn samengesteld om vervelende bijwerkingen voorkomen en om het hoogst mogelijke resultaat behalen. De oprichters van SmidgeTM hebben een passie voor het werk van Dr. Weston A. Price en Dr. Natasha Campbell-McBride, waardoor ze zich dan ook laten inspireren bij het creëren van hun producten.

Meer informatie
Product Naam
Spijsverteringsenzymen - Smidge™ (voorheen GutZyme™)
Art.nr.
OG-6
Merk
Organic
Inhoud
120 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 capsules bij iedere maaltijd

Ingrediënten per dosering

390 mg gemengde enzymen (amylase, lipase, protease peptidase complex, glucoamylase, alfa-galactosidase, maltase, lactase, invertase, fytase, beta-glucanase).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Hydroxypropyl methylcellulose, water, cellulose.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Spijsverteringsenzymen - Smidge™ (voorheen GutZyme™)
Uw waardering
Klantenreviews
 1. gebruik het naar aanleiding van behandeling van maagdarmproblemen bij Gaps-therapeute en allerlei intoleranties.
  Algehele beoordeling
  100%
  Vermindert klachten spastische darmen aanzienlijk .Eindelijk product geschikt voor mijn gevoelige natuur. Jammer dat Amerikaanse producent voor consumenten in Europa vorig jaar in één keer hoeveelheid capsules per verpakking halveerde maar de prijs behield . Blijf het niettemin toch gebruiken .

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Zeer goed!
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik kan niet meer zonder spijsverteringsenzymen! Indien ik stop, heb ik terug last van gas en krampen. Dus ik blijf bestellen!

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: