Vloeibare Biologische Colostrum Extract
EUR  21,50

Vloeibare Biologische Colostrum Extract van Colostrum Technologies bij Ergomax

Waardering:
100% of 100
 • Gecertificeerde Biologische colostrum
 • Bevat geen caseïne
 • 125 ml extract
 • Natuurlijke voedingsstoffen
 • Puur en zachtaardig verwerkt
Op voorraad
SKU
UM-64
EUR  21,50
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Wat is colostrum?

Colostrum is de eerste moedermelk die een pasgeboren baby krijgt van zijn moeder. Deze melk heeft een unieke samenstelling en werkt als een katalysator voor het afweersysteem. Het afweersysteem van pasgeboren baby’s is namelijk nog niet volledig ontwikkeld en colostrum speelt hierin een cruciale rol. Moeders produceren slechts de eerste 3-5 dagen na de geboorte colostrum, daarna veranderd de samenstelling naar gewone moedermelk.

Uiteraard levert colostrum de nodige voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een baby maar de hoofdrol is weggelegd in het vormen van het afweersysteem. Het belang van colostrum maar ook borstvoeding werd lang onderschat, maar dankzij nieuwe analyse technieken krijgt het steeds meer de waardering die het verdiend.

Voordelen van vloeibaar colostrum extract

 • Unieke samenstelling met 69 actieve stoffen
 • Ondersteunt het afweersysteem en herstelprocessen in het lichaam
 • Bevat geen caseïne
 • Van biologische afkomst,puur en zachtaardig verwerkt
 • Afkomstig van grasgevoerde koeien

Colostrum, niet alleen voor baby's

Het leven van vandaag de dag is voor velen stressvol en juist deze levensstijlfactoren beïnvloeden de gezondheid in grote mate. In de wetenschap staat dit bekend als epigenetica. Deze vakterm zou je simpel kunnen omschrijven als het aan -en uit klikken van specifieke genen door signalen die het lichaam krijgt uit de omgeving, voeding of levensstijl.

Nog niet alle biologische mechanismen van colostrum zijn bekend maar als algemene werking zou “modulator van het afweersysteem en herstelprocessen in het lichaam” een gepaste omschrijving zijn. De bio-actieve stoffen in colostrum zijn actief in veel verschillende weefsels, onder andere via de epigenetische mechanismen, waardoor de toepassing zeer breed is. De groep die de waarde van colostrum erkent strekt van top atleten tot en met ouderen.

De kwaliteit is essentieel voor de werking

De werking van colostrum komt niet altijd eenduidig naar voren waardoor er soms verwarring ontstaat over zijn nut. De reden voor deze wisselvallige berichtgeving heeft te maken met de kwaliteit en het verwerkingsproces van de rauwe colostrum. De kwetsbare eiwitfracties en bio-actieve stoffen gaan namelijk kapot door hoge temperaturen zoals bijvoorbeeld bij traditionele pasteurisatie. Ook de industriële en grootschalige verwerkingsprocessen waarbij de colostrum wordt blootgesteld aan mechanische bewerking komt niet ten goede aan de kwaliteit. Let dus goed op bij het aanschaffen van een colostrum product!

Uniek en zachtaardige productie van C live

In tegenstelling tot andere colostrum producten op de markt wordt C live colostrum met de meest zachtaardige en verfijnde productiemethoden vervaardigd om zo de pure en voedzame staat van de colostrum te behouden. De colostrum wordt tijdens het kleinschalige en handmatige productieproces niet blootgesteld aan hete temperaturen of chemicaliën. Er wordt enkel gebruikt gemaakt van één enzym om de caseïne te scheiden uit het colostrum. Dit unieke bio-technologische proces is ontwikkeld door C live en geen andere colostrum wordt op deze bijzondere manier vervaardigd. Dit proces is zelfs zo zachtaardig dat de ook de zeer kwetsbare enzymen behouden blijven. Door het verwijderen van het vet en de caseïne is het eindproduct een zeer geconcentreerde vloeistof. Niet alleen het productieproces is van belang bij een goed colostrum product maar natuurlijk ook de oorsprong van de grondstof is belangrijk.

De colostrum van C live komt exclusief van;

 • Geselecteerde boeren uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk
 • Gecertificeerde biologische veehouderij
 • Grasgevoerde koeien
 • Kleine kuddes van 30-50 koeien
 • In het onderstaande filmpje kunt u de stappen van dit productieproces zien:

 

Samenstelling colostrum

Analyses laten zien dat rundercolostrum bijna 100% identiek is aan de menselijk variant. Rundercolostrum bevat dus alleen stoffen die van nature ook in het menselijke lichaam voorkomen. Colostrum is biologisch gezien een erg complex en technisch product dat nooit kunstmatig gemaakt zou kunnen worden. Colostrum bevat veel verschillende componenten waaronder immunoglobulinen, groeifactoren, interferonen, interleukinen en lactoferinen. Iedere boer weet hoe waardevol colostrum is voor het leven van een kalf. Boeren onthouden de kalveren dus nooit van hun colostrum. Gelukkig produceren koeien meer colostrum dan ze nodig hebben en hiervan van de colostrum van C live dan ook gemaakt. Hieronder vind u een samengevat overzicht van de bio-actieve ingrediënten uit C live colostrum.

 • Groeifactoren: IGF-1, IGF-2, TGF-ß, EGF, VEGF, FGF, GRF, NGF, PDGF.
 • Immunoglobulinen: IgG,IgA, IgE, IgD, IgM.
 • Cytokinen: Interleukine-1, Interleukine-2, Interleukine-10, Interferonen, TNF.
 • Hormonen: Cortisol, vrije T3, LH, vrije T4, FSH, TSH, Testosterone, Calcitonin, PTH, Progesterone, DHEA, Osteocalcin.
 • Aminozuren: Alle aminozuren, vooral de essentiële.
 • Vitaminen: Vitamine A, Thiamine (Vit.B1), Riboflavine (Vit. B2), Pyridoxine (Vit. B6), Cobalamine, Foliumzuur, Vitamine C, Cholecalciferol (Vit. D3), Tocoferol (Vit. E), Ubiquinone (Coenzyme Q10).
 • Mineralen:  Natrium, Kalium, Calcium, Magnesium, IJzer, Koper, Zink, Chroom, Fosforzuur, Selenium.
 • Organische Moleculen: Transferrine, Lactoferrine, Creatine, Creatinine.
 • Overige: Alpha Lactalbumin, Xanthine Oxidase, Hemopexin, Lysozyme, L-Carnitine, Endorphins, Telomerase, Polypeptides rijk aan Proline.

Colostrum bewaren en gebruiken

Colostrum is erg gevoelig voor zuurstof en licht, het is daarom erg belangrijk om de vloeibare colostrum afgesloten en donker in de kartonnen verpakking te bewaren. Colostrum kan met iedere koude drank gemengd worden om zijn typische smaak te bedekken. Alcoholhoudende dranken kunnen echter niet gebruikt worden. Na het openen de colostrum koel bewaren en binnen twee weken gebruiken.

Meer informatie
Product Naam
Vloeibare Biologische Colostrum Extract
Merk
Colostrum Technologies
Inhoud
125 ml
Gebruiksaanwijzing

Volwassenen: Neem 's ochtends of 's avonds 2 eetlepels colostrum-extract.

Kinderen: Neem 's ochtends 30 minuten vóór het ontbijt of diner of 2 uur na de laatste maaltijd 1 eetlepel colostrum-extract.

Ofwel puur, met een beetje water of vruchtensap innemen. Niet innemen met een warm drankje of alcohol.

Voor gebruik goed schudden.

Voldoende voor 10 dagen.

Koel en droog bewaren. Na opening in de koelkast bewaren. Gekoeld 14 dagen houdbaar. Troebelheid heeft geen invloed op het product.

Ingrediënten per dosering
Ingrediëntenvoedingsstoffen per 100 mlper 12.5 ml (1 EL)
Biologische Colostrum* (eerste melk) ** **
Energie 117 kJ/28 kcal 15 kJ/4 kcal
Vet < 0.5 g 0 g
waarvan verzadigde vetzuren < 0.1 g < 0.1 g
Koolhydraten 2.8 g 0.4 g
waarvan suiker 2.8 g 0.4 g
Protein 4.5 g 0.6 g
Salt 0.85 g 0.11 g

* van gecontroleerde biologische landbouw, ontvet, zonder caseïne en gesteriliseerd d.m.v. filtratie.

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

Dieet
Biologisch
Allergenen
Melk
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vloeibare Biologische Colostrum Extract
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Voor opbouw gezond immuunsysteem
  Algehele beoordeling
  100%
  Mijn man is allergisch voor bijna alle antibiotica en heeft een zwak immuunsysteem. Met de colostrum heeft zich dat aardig hersteld. Bij het eerste flesje kwam er spontaan een reiniging van de neusholtes op gang en heeft hij een vrije ademhaling. Nu gebruikt hij af en toe een flesje voor onderhoud.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: