Gefermenteerde Levertraan & Boterolie Gel – Kaneel

Waardering:
80% of 100
 • Categorie: Levertraan & Weston A. Price
 • Blend van 1/3 boterolie & 2/3 levertraan
 • Rijk aan vitamine A, D & K
 • Goed voor het skelet*1
 • Ondersteunt de conditie van het oog*2
 • Bron van omega-3-vetzuren
 • Ook in de smaken Naturel & Chocola
 • 188 ml
Niet op voorraad
SKU
GP-142
EUR  53,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde Levertraan & Boterolie Gel van Green Pasture

De Blue Ice™ Royal Blend Gel van Green Pasture is een blend in de smaak kaneel die voor 1/3 bestaat uit X-Factor™ Gold Concentrated Butter Oil en voor 2/3 uit Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil. De levertraan wordt gewonnen uit de levers van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska en de boterolie komt van koeien die de juiste voeding en levensomstandigheden hebben gehad voor het creëren van de meest rijke boterolie. Dit unieke combinatieproduct zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine A & D en hoge concentraties omega-3-vetzuren zoals EPA en DHA. De levertraan is ook beschikbaar in handige capsulevorm.

Vitamine A & K en de waarde ervan voor je lichaam

Green Pasture’s levertraan wordt tijdens het productieproces niet verhit en is een rijke bron van zowel de lange keten omega-3-vetzuren EPA en DHA als vitamine A en D. Hoewel sommige bronnen ervan overtuigd zijn dat een teveel aan vitamine A schadelijk zou zijn, is het juist waardevol om te beseffen dat veel mensen waarschijnlijk eerder te weinig dan te veel van deze belangrijke vitamine voor ons lichaam binnenkrijgen, met name kinderen en vrouwen die in verwachting zijn. Vitamine A speelt immers een rol in het celspecialisatieproces, helpt om normaal te kunnen zien, is belangrijk voor de huid, is goed voor de slijmvliezen en helpt net als vitamine D het immuunsysteem. Vitamine D is bovendien goed voor de kalkhuishouding en voor het skelet van kinderen, helpt bij het celdelingsproces en is van belang voor het gebit en voor de spieren. De visvetzuren DHA en EPA zijn tezamen goed voor de bloeddruk, het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen. De Geconcentreerde Boterolie van Green Pasture is eveneens via een onverhit, natuurlijk centrifugatieproces tot stand gekomen. De olie is rijk aan de vetoplosbare vitamine K, die onder meer de bloedstolling ondersteunt en die bijdraagt aan die instandhouding van sterke botten. Ook bevat boterolie een combinatie van essentiële vetzuren zoals boterzuur, laurinezuur, CLA en is het een bron van sporenelementen als mangaan, zink, chroom en selenium.

Bijzondere ontdekking van Weston A. Price

In zijn beroemde boek Nutrition and Physical Degeneration beschrijft Weston A. Price hoe de Zwitsers lange tijd de boter van koeien vereerden in het voorjaar. In deze periode eten koeien snelgroeiend gras en Price trof in de boter van deze ‘voorjaarsmelk’ een onontdekte stof aan die hij Activator X noemde. Price kwam erachter dat deze stof, die later vitamine K2 werd genoemd, met name in het botervet van grasgevoerde dieren en in fermentatieproducten zoals gefermenteerde levertraan voorkomt. Hij ontdekte bovendien de synergetische werkzaamheid van botervet en levertraan, wat inhoudt dat er sprake is van een effectieve samenwerking tussen de twee dierlijke vetten. Het is deze kennis die Green Pasture heeft aangezet tot het creëren van haar bijzondere productlijn, bestaande uit zowel boterolie, gefermenteerde levertraan en unieke blends van beide soorten oliën.

Voordelen

 • Unieke blend van hoogwaardige, natuurlijke, onverhitte en op traditionele wijze geproduceerde levertraan en boterolie
 • Levertraan gemaakt van duurzaam wildgevangenMSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska
 • Bron van vitamine A, D & K en omega-3-vetzuren, waaronder EPA en DHA
 • Vitamine A helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid, ondersteunt de conditie van het oog en speelt een rol in het celspecialisatieproces
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding en het skelet van kinderen
 • Vitamine K helpt de bloedstolling en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • Vetzuren EPA en DHA zijn goed voor het hart, de hersenen en de bloeddruk
 • Levertraan van Green Pasture is ontwikkeld in samenwerking met de Weston A. Price Foundation (WAPF)

Het beste van twee werelden

De unieke blends van Green Pasture zijn gebaseerd op de bevinding van Dr. Weston A. Price dat de combinatie van levertraan en boterolie gunstiger is dan het gebruik van beide producten afzonderlijk. De boterolie van Green Pasture is rijk aan vetoplosbare activators en in combinatie met levertraan haal je ’t beste uit beide producten. De levertraan producten van Green Pasture worden op traditionele wijze gefermenteerd zonder gebruik te maken van synthetische additieven en dragen met trots het Marine Stewardship Council (MSC)-keurmerk, te danken aan de duurzame en moderne vistechnieken van Green Pasture’s exclusieve vispartner Alaskan Leader Seafood. De boterolie van Green Pasture wordt gemaakt van de melk van koeien die grazen op weides met vers, snelgroeiend gras. Deze melk wordt via een centrifugatieproces tot een hoogwaardige boterolie gemaakt. Hierbij wordt in tegenstelling tot bij veel gangbare boteroliën geen gebruik gemaakt van hitte, zodat nutriënten beter behouden blijven.

Essentiële vetzuren van duurzame kwaliteit

Voor Green Pasture gaan kwaliteit en zorg voor het milieu hand in hand. Het bedrijf is toegewijd aan het constant zoeken naar een zo duurzaam mogelijke benadering van de productie van haar levertraan en boterolie. Zo werkt ze samen met de Weston A. Price Foundation (WAPF) en stelt ze aan al haar partners de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en milieubescherming. Bovendien vinden er tijdens het maakproces, van grondstof tot eindproduct, diverse onafhankelijke kwaliteitstesten plaats. Green Pasture is uniek door haar gebruik van een milde, eeuwenoude, traditionele fermentatietechniek die ervoor zorgt dat natuurlijke antioxidanten in de levertraan behouden blijven en dat er geen gebruikt hoeft te worden gemaakt van hitte. Voor haar premiumkwaliteit Fermented Cod Liver Oil (FCLO) ontving Green Pasture Products het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk, dat tot nu toe wereldwijd slechts aan een handvol visoliebedrijven is toegekend.

Over Green Pasture

Green Pasture is een in Nebraska gevestigd familiebedrijf dat in 2003 werd opgericht door Dave en Barbara Wetzel. Een paar jaar eerder besloten ze om hun leven om te gooien, met hun gezin dichter bij de natuur te gaan wonen en een melkveehouderij te beginnen. Ze kwamen algauw in aanraking met de ideeën van Dr. Weston A. Price en met name zijn bevindingen inzake ‘vitaminerijke boterolie’, gemaakt van de melk van grasgevoerde weidekoeien, heeft hen doen besluiten om hun groene weilanden te gaan inzetten voor het creëren van Concentrated Butter Oil, een product dat inmiddels wereldwijd bekendheid heeft vergaard. In 2007 breidde Green Pasture haar productlijn uit met gefermenteerde levertraan producten gemaakt van op duurzame wijze gevangen rog en kabeljauw en vandaag de dag is Green Pasture Products internationaal toonaangevend vanwege haar toewijding aan een zorgvuldige, duurzame en hoogwaardige werkwijze, waarvoor David en Barbara in 2012 ook Nebraska’s Distinguished Entrepreneur Award hebben ontvangen.

*1 Blue Ice™ Royal Blend Gel van Green Pasture is van nature rijk aan vitamine K, dat goed is voor het skelet

*2 Blue Ice™ Royal Blend Gel van Green Pasture is van nature rijk aan vitamine A, dat de conditie van het oog ondersteunt

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Levertraan & Boterolie Gel – Kaneel
Art.nr.
GP-142
Merk
Green Pasture
Inhoud
188 ml
Gebruiksaanwijzing

1 keer per dag een  halve theelepel (+/- 2,5 ml). Na openen in koelkast bewaren.

Ingrediënten per dosering

Gefermenteerde levertraan †, boterolie †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Kaneel cassia olie, silica.

Allergenen
Melk, Vis
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Levertraan & Boterolie Gel – Kaneel
Uw waardering
Klantenreviews
 1. prima product
  Algehele beoordeling
  80%
  Ik ben geattendeerd op dit product via de site van Weston Price. Over de smaak valt te twisten. Ikzelf vind de smaak goed te doen, mijn kinderen willen het absoluut niet. Zelf voel ik me bij dagelijkse inname goed.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: