Dopamine

 • Dopamine support
 • Categorie: Neurotransmitter ondersteuning
 • Categorie: Hersenen & Noötropicum
 • Categorie: Brain Food
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
NS-342
EUR  45,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Dopamine Brain Food™ van Natural Stacks

De gepatenteerde ‘brain food-formule’ Dopamine van Natural Stacks bestaat uit een combinatie van ingrediënten die samen de essentiële voorlopers en cofactoren vormen voor de aanmaak van de neurotransmitter dopamine. Dopamine is een neurotransmitter die een rol speelt in motivatie, aandacht en concentratie. Dopamine is op zijn beurt weer voorloper van norepinefrine (of noradrenaline)en epinefrine (adrenaline). Deze twee stoffen worden eveneens geassocieerd met alertheid en aandacht.

Dopamine Brain Food™ bevat:

 • Belangrijke voorlopers van dopamine: de aminozuren L-fenylalanine en L-tyrosine
 • Dopamine cofactoren en antioxidanten: vitamine C (Quali-C®), vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) en selenium
 • Voedingsstoffen essentieel voor de methylering / SAMe-cyclus: folaat (Quatrefolic®), vitamine B12 (methylcobalamine) en trimethylglycine

Voordelen:

 • Voorlopers en cofactoren voor dopamine, epinefrine en norepinefrine
 • Vitamine C, B12 en foliumzuur ondersteunen het immuunsysteem
 • Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen
 • Vitamine C, B6, B12 en foliumzuur activeren de natuurlijke energie
 • Vitamine C en selenium zijn antioxidanten en beschermen cellen tegen oxidatieve schade
 • Vitamine C, B6 en foliumzuur ondersteunen de geestelijke veerkracht
 • Vitamine C, B6 en B12 ondersteunen de concentratie en het geheugen
 • Vitamine C, B6 en B12 ondersteunen het zenuwstelsel
 • Vitamine C, B6 en foliumzuur ondersteunen een heldere geest
 • Foliumzuur draagt bij aan weerstand tegen stress
 • Foliumzuur draagt bij tot de normale aminozuursynthese
 • Foliumzuur draagt bij aan het proces van celvernieuwing
 • Vitamine B12, foliumzuur en TMG (betaïne) zijn gunstig voor het homocysteïnemetabolisme
 • Vitamine B12 draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen
 • Vitamine B12 is betrokken bij de aanmaak van cellen en weefsels
 • Bevat geen gluten, soja, gmo-vrij
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Brain Food™: neurotransmitter ondersteuning

Neurochemie is het geheel van biochemische processen in de hersenen. De neurotransmitters spelen hierin een belangrijke rol als signaalmoleculen. Dit extreem complexe samenspel varieert van persoon tot persoon, maar ook van seizoen tot seizoen. Genetische maar ook epigenetische factoren zoals het leefmilieu, voeding, slaap en beweging kunnen hierop van invloed zijn. Een ‘brain food-supplement’ bevat natuurlijke stoffen en voorlopers van specifieke neurotransmitters.

Vitamine C: Quali-C® ascorbinezuur

De vitamine C in deze formule is van het gepanteerde Quali-C®. Quali-C® wordt in Europa geproduceerd. Het is een vitamine C van zeer hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Vitamine C kent erg veel gezondheidsclaims C, zoals de ondersteuning van het immuunsysteem, van de collageenvorming in ons lichaam, van het zenuwstelsel, de concentratie en het geheugen, en de bijdrage aan de energie in het lichaam. In deze formule wordt vitamine C met name gebruikt vanwege de neuroprotectieve antioxidantwerking. Door het verminderen van oxidatieve stress, ondersteunt vitamine C de normale celwerking, ook in de hersenen. Vitamine C voorkomt tevens oxidatie van vitamines, mineralen en aminozuren.

Vitamine B6: pyridoxaal-5-fosfaat

De vitamine B6 in deze formule is pyridoxaal-5-fosfaat of P5P. P5P is de biologisch actieve vorm van vitamine B6. Hierdoor hoeft de vitamine niet meer door het lichaam omgezet te worden en kan het direct worden gebruikt. Vitamine B6 is een essentiële vitamine en een belangrijke enzymatische cofactor voor een normale metabolische en psychologische functie.

Vitamine B6 wordt in de hersenen gebruikt als cofactor en als zogenoemd snelheidsbeperkend substraat voor de synthese van de neurotransmitters dopamine, GABA en serotonine. Vitamine B6 helpt bijvoorbeeld de voorloper L-dopa om te zetten in actieve dopamine. Vitamine B6 ondersteunt daarnaast een gezonde stofwisseling, zo speelt het een rol bij de glucoseregulatie van de hersenen. Vitamine B6 ondersteunt tevens gezonde zenuwcellen; het speelt een cruciale rol bij de ondersteuning van een gezonde cognitieve functie.

Folaat: Quatrefolic® of 6S-5-methyltetrahydrofolaat

Folaat ofwel vitamine B11 van het gepatenteerde Quatrefolic® is 6(S)-5-methyltetrahydrofolaat. Folaat draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid en de weerstand tegen stress. Daarnaast draagt het bij aan een normale aminozuursynthese, de aanmaak van rode en witte bloedcellen, het proces van celvernieuwing en de aanmaak van weefsels en een normaal metabolisme van homocysteïne. Tot slot ondersteunt folaat het immuunsysteem.

Vitamine B12: methylcobalamine

Vitamine B12 in de vorm van methylcobalamine draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en helpt bij vermoeidheid. Daarnaast is het gunstig voor de rode bloedlichaampjes, voor de celdeling, voor een normaal metabolisme van homocysteïne, voor een goede geestelijke balans en het zenuwstelsel. B12 ondersteunt ook het immuunsysteem. Zoals de naam methylcobalamine als weergeeft, speelt B12, samen met folaat, een belangrijke rol in een proces dat methylering heet.

Selenium en trimethylglycine

Selenium in de vorm van L-selenomethionine is het aminozuur L-methionine met op de plaats van het zwavelatoom een seleniumatoom. L-selenomethionine is veilig en zeer biologisch beschikbaar. Selenium heeft een belangrijke antioxidantwerking.

Trimethylglycine (TMG) wordt ook wel betaïne genoemd. Betaïne draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Het wordt vaak aangetroffen in bieten, spinazie en schaaldieren. Trimethylglycine speelt een belangrijke rol in de methylering. Het bevat drie methylgroepen (Tri-Methyl-Glycine) en is daardoor een belangrijke methyldonor. Methylgroepen spelen een belangrijke rol op diverse plaatsen in de stofwisseling.

Aminozuren L-fenylalanine en L-tyrosine

De aminozuren L-fenylalanine en L-tyrosine zijn belangrijke voorlopers van dopamine. Wanneer de juiste cofactoren aanwezig zijn, worden eiwitten uit voeding, mits ook deze voldoende aanwezig zijn, omgezet in het aminozuur l-fenylalanine. L-fenylalanine wordt vervolgens omgezet in L-tyrosine. Uit L-tyrosine wordt L-dopa gemaakt. L-dopa wordt vervolgens omgezet in dopamine. Dopamine is weer de voorloper van noradrenaline, en tot slot vormt noradrenaline de voorloper van adrenaline. Folaat, vitamine C, B6 en B12 vormen hierbij belangrijke cofactoren.

Methylering

Methylering is een uiterst belangrijk proces dat door het hele lichaam plaatsvindt. Door dit proces kunnen metabolische reacties effectief worden uitgevoerd. Foliumzuur, vitamine B12 en trimethylglycine zijn aan Dopamine Brain Food™ toegevoegd om het methyleringsproces te ondersteunen en om te helpen bij het genereren van S-adenosylmethionine (SAMe). SAMe is een aminozuur dat ook een belangrijke rol speelt in het methyleringsproces als cofactor voor het omzetten van norepinefrine (noradrenaline) in epinefrine (adrenaline).

Over Natural Stacks

Helder kunnen denken, goed kunnen onthouden en nieuwe dingen leren, vormen belangrijke sleutels in het leven. Natural Stacks ontwikkelt sinds 2013 veilige en natuurlijke supplementen specifiek voor een optimale werking van de hersenen. Deze zogenoemde noötropica richten zich op gebieden als energie, slaap, focus, geheugen en stemming. Natural Stacks gebruikt zuivere natuurlijke ingrediënten en is volledig transparant over de inhoud op elk etiket. Elke batch van producten van Natural Stacks wordt getest en geverifieerd door het onafhankelijke laboratorium Intertek op zuiverheid, potentie en kwaliteit. De missie van Natural Stacks is krachtig: Better Brain. Better Life.®

Meer informatie
Product Naam
Dopamine
Art.nr.
NS-342
Merk
Natural Stacks
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing
Neem 2 - 3 capsules in de ochtend, of zoals voorgeschreven door arts of therapeut. Neem niet meer dan 3 capsules per dag in.
Ingrediënten per dosering

500 mg vitamine C (Quali-C © ascorbinezuur) 833% ADH*, 5 mg vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 250% ADH*, 1 mg folaat (Quatrefolic ©) 6S-5-methyltetrahydrofolaat, glucosaminezout) 250% ADH*, 5 mg vitamine B12 (methylcobalamine) 83,333% ADH*, 55 mcg selenium (l-selenomethionine) 79% ADH*, 500 mg l-fenylalanine †, 500 mg l-tyrosine †, 750 mg trimethylglycine (TMG) †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten
Capsule, cellulose, plantaardig stearaat, silica.
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dopamine
Uw waardering