MethylFolaat - Quatrefolic®

 • Met Quatrefolic®, natuurlijke vorm van foliumzuur
 • Zwangerschap, immuunsysteem & zenuwen
 • 5-MTHF methylfolaat
 • 400 mcg per capsule
 • 90 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
RB-109
EUR  17,20
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Natuurlijk foliumzuur – Methylfolaat van Doctor’s Best

Methylfolaat met Quatrefolic® is een zeer stabiele, natuurlijke vorm van foliumzuur die optimaal door het lichaam wordt opgenomen. Deze B-vitamine, vitamine B11, is zeer essentieel voor allerlei processen in het lichaam. Het is goed voor zwangere vrouwen omdat het bijdraagt aan de groei van het ongeboren kind, het heeft een gunstig effect op het immuunsysteem, op de aanmaak van bloedcellen, op de celvernieuwing, het ondersteunt bij vermoeidheid en stress, en het draagt bij tot een normaal homocysteïne metabolisme. In sommige landen wordt foliumzuur vitamine B9 genoemd.

Quatrefolic® methylfolaat is stabiel

Foliumzuur, folaat en Quatrefolic® methylfolaat (5-MTHF) zijn verschillende vormen van vitamine B11 die vaak door elkaar worden gehaald door consumenten en zelfs door medische of voedingsprofessionals. De opneembaarheid in het lichaam is echter verschillend en de effect op het lichaam ook.

Voordelen:

 • Foliumzuur draagt bij tot de vorming van de placenta
 • Foliumzuur draagt bij tot  de groei van het ongeboren kind
 • Foliumzuur draagt bij aan weerstand tegen stress
 • Foliumzuur draagt bij tot een normale psychologische functie
 • Foliumzuur draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid
 • Foliumzuur draagt bij tot de normale aminozuursynthese
 • Foliumzuur ondersteunt het immuunsysteem
 • Foliumzuur ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedcellen
 • Foliumzuur draagt bij aan het proces van celvernieuwing
 • Foliumzuur draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne
 • Bevat geen gluten, gmo-vrij
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

Wat is het verschil tussen foliumzuur en folaat?

Foliumzuur ofwel pteroylmonoglutaminezuur, is de synthetische, geoxideerde vorm van het natuurlijke, maar instabiele folaat (tetrahydrofolaat). Folaat komt voor in voeding en wordt door het lichaam gebruikt. Foliumzuur is zeer stabiel en wordt daarom veel in voedingssupplementen gebruikt. Foliumzuur moet in het lichaam worden omgezet in meerdere stappen voordat het bruikbaar is. Eerst wordt het omgezet in tetrahydrofolaat en vervolgens, via een methylatiecyclus, in de actieve vorm 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF). Voor deze omzetting zijn bepaalde enzymen nodig, de zogenoemde MTHFR-enzymactiviteit.  Quatrefolic® methylfolaat (5-MTHF) kan deze activiteit ondersteunen. Het lichaam kan deze actieve vorm van B11 dan ook direct gebruiken. Quatrefolic® is een zeer stabiele vorm van folaat met een hoge biologische beschikbaarheid.

Bij zwangerschap of kinderwens of voor ouderen

Doctor’s Best Methylfolaat van Doctor’s Best bevat uitsluitend natuurlijke methylfolaat van het merk Quatrefolic®. Gezien de veiligheid en uitstekende opname is dit product erg geschikt voor doelgroepen met een verhoogde behoefte aan foliumzuur/folaat zoals vrouwen die zwanger willen worden, vrouwen die al zwanger zijn of ouderen.

5-MTHF is een belangrijke methyldonor

5-MTHF vormt een belangrijke bron voor het lichaam voor zogenoemde methylgroepen (CH3). Methylgroepen zijn essentieel in een proces dat methylering heet en dat continu in elke cel in het lichaam gebeurt. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep ofwel CH3 (één koolstof en drie waterstofatomen) op eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Via talrijke biochemische processen en metabole pathways wordt zo het functioneren van het lichaam gereguleerd. Methylgroepen van 5-MTHF zijn dus essentieel voor talrijke levensprocessen in het lichaam.

Gegarandeerd 6(S)-5-methyltetrahydrofolaat

Folaat is onder diverse benamingen in verschillende supplementen op de markt te vinden. Alleen de L- en 6(S) vormen zijn echter bioactief. De D- en 6(R)- vormen zijn niet bioactief.

Doctor’s Best Methylfolaat met Quatrefolic® bevat de actieve vorm 6(S)-5-methyltetrahydrofolaat.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best is een bedrijf dat voedingssupplementen produceert op basis van wetenschappelijk onderzoek naar goede voeding en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het is opgericht in 1990 door een arts vanuit zijn interesse in goede voeding. Het assortiment van Doctor’s Best omvat inmiddels ruim 200 kwalitatief hoogwaardige producten. Er worden hoofdzakelijk merkgrondstoffen gebruikt en de supplementen worden grondig getest in het productieproces, van grondstof tot eindproduct.

Het productieproces volgt de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP). De ingrediënten voor de producten van Doctor’s Best komen van over de hele wereld. Hiertoe wordt samengewerkt met voedingswetenschappers en de grondstoffen zijn zorgvuldig ontwikkeld en onderzocht. Dit leidt tot kwalitatief superieure eindproducten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure supplementenlijn met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
MethylFolaat - Quatrefolic®
Art.nr.
RB-109
Merk
Doctors Best
Inhoud
90 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule, bij voorkeur tussen de maaltijden door, of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

40 mg vitamine C (als ascorbinezuur) 50% *, 400 mcg DFE (dieet folaat-equivalent) foliumzuur (uit Quatrefolic® (6S)-5-methyltetrahydrofoliumzuur, glucosaminezout) 200% *.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, gemodificeerde cellulose (plantaardige capsule).

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:MethylFolaat - Quatrefolic®
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: