Niacine - NiaXtend®

 • Met NiaXtend® Niacine
 • Flushvrij & time-released
 • Hart, zenuwen & energie
 • 500 mg per tablet
 • 120 tabletten
Niet op voorraad
SKU
RB-113
EUR  22,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Niacine - NiaXtend® van Doctor’s Best

Niacine (nicotinezuur) is een wateroplosbare vitamine (B3) die een rol speelt in meer dan 200 biochemische reacties in het lichaam. Het draagt bij aan een normale energieproductie, het goed functioneren van het zenuwstelsel en een normaal psychologisch functioneren. Vitamine B3 is ook belangrijk voor de metabolisering van vetten, koolhydraten en eiwitten.

Voordelen:

 • Vitamine B3 draagt bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel
 • Vitamine B3 draagt bij aan een normale energieproductie
 • Vitamine B3 helpt bij het verminderen van vermoeidheid
 • Vitamine B3 draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren
 • Vitamine B3 is goed voor de huid
 • Vitamine B3 draagt bij aan het normaal functioneren van de slijmvliezen
 • Vitamine B3 draagt bij aan het leervermogen
 • Minder flush na inname
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs
 • Bevat geen gluten, gmo-vrij

Minder niacine flush

Er zijn twee vormen van vitamine B3: niacine (of nicotinezuur) en niacinamide (of nicotinamide). Niacine kan na inname een soort van flush of opvlieger veroorzaken waarbij de huid en het gezicht warm en rood worden. Dit gaat samen met een vervelend prikkelend, branderig en jeukend gevoel. Bij het gebruik van Niacine met NiaXtend® van Doctor’s Best treedt deze flush in mindere maten op. Deze tablet kent een gereguleerde afgifte, waardoor de niacine langzaam wordt vrijgegeven gedurende een periode van acht uur. Zo worden vervelende bijwerkingen voorkomen.

NiaXtend® niacine met gecontroleerde afgifte

NiaXtend is een unieke niacine formule omdat het gebruik maakt van een wax-matrix-technologie. Deze technologie laat de niacine op een gecontroleerde en vertraagde wijze los zodat niet alles in één keer vrijkomt in het lichaam. Het voorkomen van deze piek van niacine is essentieel wanneer hogere doseringen gebruikt worden. NiaXtend heeft een gedoseerde afgifte en werking.

Gunstig voor het zenuwstelsel

Voeding rijk aan niacine of niacine suppletie heeft een positief effect op het zenuwstelsel en het leervermogen, ook bij het ouder worden. Dit komt mogelijk door de directe invloed van niacine op bepaalde zenuwcellen. Niacine is tevens een krachtig antioxidant voor vrije radicalen.

Twee essentiële co-enzymen NAD en NADP

Niacine, B3, zorgt voor de productie van twee essentiële co-enzymen in het lichaam: NAD (nicotinamide adenine dinucleotide, coenzym I) en NADP (nicotinamide adenine dinucleotide fosfaat, coenzym II). Vitamine B3 kan in het lichaam in beperkte mate gevormd worden uit tryptofaan.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best is opgericht door een arts in 1990 vanuit zijn interesse in goede voeding vanuit een wetenschappelijke perspectief. Inmiddels heeft het bedrijf al ruim 200 state-of-the-art voedingssupplementen geproduceerd. De producten bevatten hoofdzakelijk merkgrondstoffen en worden grondig getest in elke stap in het productieproces, van grondstof tot eindproduct.

Het bedrijf hanteert de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP) bij de vervaardiging van de producten. Doctor’s Best werkt samen met voedingswetenschappers die over de hele wereld op zoek zijn naar superieure ingrediënten die goed zijn onderzocht. Dit leidt tot kwalitatief hoogwaardige eindproducten gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
Niacine - NiaXtend®
Art.nr.
RB-113
Merk
Doctors Best
Inhoud
120 tabletten
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 tablet met voedsel of zoals aanbevolen door een arts of therapeut. Waarschuwing: Tijdelijke blozen zoals warmte, jeuk of roodheid van de huid zijn veel voorkomende bijwerkingen die kunnen optreden bij het eerste gebruik. Deze effecten kunnen verergeren als je kort na inname van niacine alcohol of warme dranken drinkt. Neem niet meer dan 500 mg per dag (1 tablet) in, behalve onder toezicht van een arts. Leverschade en geelzucht zijn risico's bij hoge doses niacine. Vermijd hoge doses niacine als je een lever- of nieraandoening hebt.

Ingrediënten per dosering

500 mg niacine (als nicotinezuur) 3125% *.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige wax (rijstzemelen en/of carnaubawas), stearinezuur, magnesiumstearaat (plantaardige bron), silica.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Niacine - NiaXtend®
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: