MSM - OptiMSM®

 • Met OptiMSM®
 • Gewrichten & immuunsysteem
 • 99,9% zuivere organisch gebonden zwavel
 • 1000 mg per capsule
 • 180 capsules
Niet op voorraad
SKU
RB-97
EUR  22,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

MSM – OptiMSM® van Doctor’s Best

MSM (methylsulfonylmethaan) van het gepatenteerde OptiMSM® is een zeer zuivere vorm van organisch gebonden zwavel en is ook bekend als methylsulfon of dimethylsulfon. Zwavel is voornamelijk te vinden in eiwitrijke weefsels. Zwavel is een bestanddeel van zwavelhoudende aminozuren (methionine en cysteïne) en van de vitaminen thiamine (B1) en biotine (B8). MSM is een bioactieve zwavelvorm die van nature voorkomt in alle levende organismen. MSM wordt snel en goed opgenomen.

OptiMSM®, 99,9% zuivere MSM

Zwavel is een macromineraal, net zoals calcium, magnesium, kalium, natrium en fosfor. Van macromineralen hebben we dagelijks voldoende hoeveelheden nodig. OptiMSM® is MSM die in vier productiestappen wordt gezuiverd tot maar liefst 99,9% zuivere MSM. Het product is vrij van zware metalen en andersoortige vervuiling. Elke partij capsules wordt getest door een onafhankelijk laboratorium en heeft het predicaat gekregen Generally Recognized As Safe van de Amerikaans Food and Drug Administration (FDA). Het product is dus volledig veilig in het gebruik, zelfs in hoge doseringen.

Voordelen

 • 99,9% zuiver organisch gebonden zwavel
 • Gepatenteerd product
 • Belangrijk onderdeel van aminozuren en eiwitten
 • Bevat geen gluten, gmo-vrij

Zwavel in voeding

Het eten van zwavelrijk voedsel helpt om sulfaat binnen te krijgen. Dierlijk eiwit is een belangrijke bron van zwavel. Andere voedingsmiddelen zijn onder meer kokosolie, olijfolie, biologische eieren, peulvruchten, knoflook, uien, spruitjes, asperges, boerenkool, broccoli en tarwekiemen. Onze huidige voeding bevat echter steeds minder zwavel. Zwavel in onze voeding gaat deels verloren als voedsel wordt verhit of bij het langdurig bewaren van voedsel. Ook als we ouder worden, kan de stof in ons lichaam afnemen.

Zwavel is essentieel voor het leven

Sinds het begin van het leven was er al een zwavelcyclus tussen de geosfeer en de biosfeer als essentieel onderdeel van alle levensvormen. Organische zwaveldragende moleculen, zoals de aminozuren methionine en cysteïne, zijn alomtegenwoordig in de geschiedenis van de aarde en zijn zelfs gedetecteerd op Mars. Sulfaat (zwavel en zuurstof) is het vierde meest voorkomende anion, ofwel een negatief geladen ion, in het bloed. Het komt voor in het hele lichaam in verschillende vormen. Het is een essentieel onderdeel van extracellulaire matrix eiwitten.

Zwavel uit zonlicht

Net als vitamine D zijn de lichaamseigen sulfaat niveaus niet alleen afhankelijk van onze voeding, maar ook van de blootstelling aan zonlicht. Het wordt aangemaakt in de huid via een zonlicht afhankelijke biochemische reactie. Aanmaak via zonlicht is de optimale manier. Voeding en suppletie spelen een aanvullende rol. Vitamine D en andere vitamines en bioactieve stoffen worden aan zwavel gebonden voor transport in het bloed.

Over Doctor’s Best

Het assortiment van Doctor’s Best kent inmiddels ruim 200 voedingssupplementen. Doctor’s Best produceert voedingssupplementen op basis van wetenschappelijk onderzoek naar goede voeding. Het is opgericht in 1990 door een arts met interesse in goede voeding. Doctor’s Best werkt samen met voedingswetenschappers en kiest ingrediënten die verbouwd worden over de hele wereld en zorgvuldig zijn onderzocht.

De kwalitatief superieure eindproducten zijn dan ook ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Er worden hoofdzakelijk merkgrondstoffen gebruikt en de supplementen worden grondig getest tijdens elke stap in het productieproces, van grondstof tot eindproduct. Het productieproces volgt de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP). Dat resulteert in state-of-the-art voedingssupplementen.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

Meer informatie
Product Naam
MSM - OptiMSM®
Art.nr.
RB-97
Merk
Doctors Best
Inhoud
180 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 3 capsules met voedsel of zoals aanbevolen door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

3000 mg MSM (methylsulfonylmethaan) (OptiMSM®).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gelatine (capsule)

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:MSM - OptiMSM®
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook:

 1. MegaFood - Natuurlijke Vitamine E & Selenium - 30 tabletten Vitamine E & Selenium
  Aanbiedingsprijs EUR  26,95 Normale prijs EUR  34,50