Deuteriumarm Water - Preventa® 125

 • Preventa® 125
 • Deuteriumarm water
 • Categorie: Anti-aging & Vitaliteit
 • 12 x 1,5 liter
Niet op voorraad
SKU
PV-01
EUR  64,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Deuteriumarm water - Preventa® 125 van HYD LLC

Preventa® 125 bevat 12 flessen van 1,5 liter met Preventa® deuteriumarm drinkwater van 125 ppm. Deuterium zit in voedsel, water en de lucht. De hoeveelheid deuterium wordt aangegeven in deeltjes per miljoen (ppm). Water met een concentratie van minder dan 140 ppm wordt als deuteriumarm beschouwd.

Zware waterstof

Deuterium staat ook bekend als zware waterstof. Het is een natuurlijk voorkomende stabiele variant van gewone waterstof. De kern van waterstof bestaat uit één proton en de deuteriumkern bevat één proton en één neutron. Dit massaverschil veroorzaakt echter significante verschillen tussen de fysische en biochemische eigenschappen van waterstof en van deuterium, en dus ook in het lichaam. Een teveel aan deuterium in het lichaam is niet gewenst. In westerse populaties is de deuteriumbelasting zodanig hoog dat dit een belangrijk aandachtspunt is.

Voordelen

 • Gepatenteerde productiemethode
 • Geproduceerd volgens strikte farmaceutische richtlijnen
 • Deuteriumgehalte 125 ppm, uit natuurlijk bronwater
 • Verlaagt deuteriumconcentraties in het lichaam
 • Kan dagelijks worden gebruikt
 • Zeer goed gedocumenteerd

Waarom Preventa deuteriumarm drinkwater?

Het verlagen van het deuteriumgehalte in weefsels en organen is een natuurlijk biologisch proces dat plaatsvindt in ons lichaam. Het vermogen van het lichaam om zelf deuterium te verlagen, neemt echter af naarmate we ouder worden, minder aan lichaamsbeweging doen en minder zonlicht krijgen. Ook in andere omstandigheden kan dit vermogen verminderd zijn. Door het deuteriumgehalte van drinkwater onder het natuurlijke niveau te brengen, door inname van Preventa®, kan het deuteriumgehalte in het lichaam toch laag worden gehouden. Ook als het lichaam het gehalte zelf niet meer goed kan verminderen.

Het verschil tussen deuterium en waterstof

Deuterium bevat een extra neutron waardoor de massa verdubbelt ten opzichte van gewone waterstof. Zoals ook in water gebeurt, verandert een teveel aan deuterium de chemie van de 'ingrediënten' waaruit ons lichaam bestaat. Waterstof en deuterium worden namelijk in het hele lichaam geïntegreerd in onze cellen, weefsels en vloeistoffen. De effecten van de extra massa van deuterium maakt dat de chemische reacties anders zijn dan die van waterstof. Dit heeft uiteenlopende metabole consequenties.

Licht versus zwaar water

Deuteriumarm water wordt ook wel licht water genoemd in vergelijking met zwaar water dat andere eigenschappen heeft. Zwaar water of deuteriumrijk water bestaat uit watermoleculen met twee deuteriumatomen in plaats van de normale waterstofatomen. Daardoor is het ruim tien procent zwaarder. Het wordt in sommige kernreactoren gebruikt om neutronen te remmen.

Deuterium, een belangrijke speler

Deuterium zit in de lucht, in voedsel en water. De hoeveelheid deuterium wordt aangegeven in deeltjes per miljoen (ppm). Ondanks deze ogenschijnlijke kleine hoeveelheden is de hoeveelheid deuterium van invloed op het functioneren van het lichaam. Ter vergelijking: in ons bloed zit 6 keer zoveel deuterium als calcium en 10 keer zoveel deuterium als magnesium. Ook al komen calcium en magnesium in mindere mate voor in het bloed dan deuterium, de gezondheidseffecten hiervan zijn bekend en gedocumenteerd. Als we weten dat biologische systemen hoge concentraties water bevatten, dan wordt het moeilijk om de relatieve deuteriumgehaltes te negeren. Ze vormen dan ook een belangrijk aandachtspunt op het vlak van vitaliteit.

Deuteriumdepletie met Preventa®

Zoals al gezegd, is het verlagen van de deuteriumgehaltes een natuurlijk biochemisch proces en behoort het tot de normale functies van een cel. Naarmate we ouder worden of in bepaalde omstandigheden, neemt dit vermogen echter af. Indien het lichaam niet meer goed in staat is om deuterium effectief uit te scheiden, kan inname van deuteriumarm drinkwater de totale hoeveelheden deuterium in het lichaam verlagen. Deuteriumarm drinkwater past dan ook binnen een bewuste en vitale leefstijl. Een algemeen streven is om een deuteriumconcentratie van 130 ppm te bereiken.

Preventa® deuteriumarm water

Preventa deuteriumarm drinkwater is het meest gedocumenteerde deuteriumarme drinkwater ter wereld. Het is ook het enige deuteriumarme water dat, volgens strikte farmaceutische richtlijnen, uit natuurlijk bronwater vervaardigd wordt. Hierdoor is het product veilig, gecertificeerd en bevat het precies wat er op de fles staat. Preventa® deuteriumarm drinkwater is verkrijgbaar in verschillende deuteriumconcentraties, van 25ppm tot 125ppm. Natuurlijk water bevat deuterium met een gemiddelde van rond de 150 ppm. Water met een concentratie van minder dan 140 ppm wordt als uit deuteriumarm beschouwd. Preventa® producten met verschillende concentraties kunnen toegepast worden in verschillende protocollen. Preventa® deuteriumarm drinkwater kan worden gebruikt als vervanging van de dagelijkse normale vloeistofinname.

Deuterium in de mitochondriën

De mitochondriën in de cellen spelen een centrale rol in de energiestofwisseling. Een goede energiestofwisseling is essentieel voor de algehele vitaliteit. Ieder mitochondrion heeft honderden nanomotoren die energie halen uit het voedsel. Waterstofionen drijven deze nanomotoren aan, die samen zorgen voor de ATP-synthese. Als waterstofvariant heeft deuterium ook een effect op de nanomotoren, en wel een negatieve. Hierdoor raken energievraag en -aanbod uit balans. Ook in dit licht is deuteriumarm drinkwater van Preventa® een interessante optie.

Over HYD LLC en Preventa®

Preventa® is een internationaal handelsmerk en is eigendom van het bedrijf HYD LLC in Hongarije. In 2005 werd Preventa® deuteriumarm drinkwater op de markt gebracht op de grootste levensmiddelenbeurs ANUGA. Het product won direct de eerste prijs in de internationale innovatiewedstrijd ‘New Foods’ op het Health & Functional Food Forum in Keulen. In 1999 kreeg HYD LLC een vergunning voor de productie van deuteriumarm drinkwater van diverse gezondheidsinstituten in Budapest. De productie van Preventa® deuteriumarm drinkwater volgt een geheel eigen procedure. HYD LLC produceert en distribueert verschillende deuteriumarme producten met deuteriumgehaltes tussen 125 en 25 ppm. De werking van Preventa® deuteriumarm drinkwater in het lichaam is grondig onderzocht en gedocumenteerd door HYD LLC.

Meer informatie
Product Naam
Deuteriumarm Water - Preventa® 125
Art.nr.
PV-01
Merk
Preventa
Inhoud
1,5 liter
Gebruiksaanwijzing

Vervang de normale dagelijkse waterinname met deuteriumarm water. Dit is doorgaans zo’n 1,5-2,0 liter. De inname van normaal, dus niet deuteriumarm water, moet worden beperkt tot een minimum.

Ingrediënten per dosering
Deuterium-arm water (125ppm).
EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Deuteriumarm Water - Preventa® 125
Uw waardering