check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Longen & Luchtpijp

Lucht die je inademt komt via je mondholte in je luchtpijp. Aan het einde van de luchtpijp wordt de ingeademde lucht door de verschillende vertakkingen in de longen gestuurd. De longen bevinden zich in je borstkas en worden omringd door de ribben. Ze hebben een bijzondere anatomie en hebben als functie je lichaam van zuurstof te voorzien. Daarnaast zorgen de longen er ook voor dat er koolstofdioxide uit het bloed verwijderd wordt.

7 Artikel(en)

per pagina

7 Artikel(en)

per pagina


Werking van de longen

We gebruiken onze longen niet altijd evenveel. Bij lichamelijke inspanning, zoals hardlopen, heb je meer zuurstof nodig en moet er meer koolstofdioxide worden afgevoerd, dan wanneer je rustig een boek zit te lezen. De maximale hoeveelheid lucht die je kunt inademen wordt ook wel je vitale capaciteit genoemd. De vitale capaciteit hangt onder andere af van je gewicht, gezondheid en lichamelijk conditie.

Supplementen

Heeft u vragen over de supplementen uit deze categorie of andere producten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag met het optimaliseren van uw lichamelijke gezondheid.