Preventa Oesterzwam - Oyster Mushroom - Capsules

 • Deuteriumarm supplement
 • Met Pleurotus ostreatus
 • Categorie: Immuunsysteem & Bloedvaten
 • Categorie: Bewegingsapparaat & Stofwisseling
 • 120 capsules
Niet op voorraad
SKU
PV-07
Aanbiedingsprijs EUR  18,75 Normale prijs EUR  37,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Oesterzwam extract capsules van Preventa®

Oesterzwam capsules van Preventa® is een uniek deuteriumarm voedingssupplement. De oesterzwam, Pleurotus ostreatus, is een van de meest gekweekte paddenstoelensoorten ter wereld en heeft een heilzame werking. Preventa® deuteriumarm oesterzwam extract is een 100% natuurlijk product van oesterzwammen en is het enige product ter wereld dat wordt geproduceerd met water met een verlaagd deuteriumgehalte van 85 ppm. De organische moleculen in het champignonpoeder bevatten deuterium in kleine hoeveelheden. Inname van dit product draagt dus bij aan de verlaging van de deuteriumspiegel in het lichaam.

Voordelen

 • Bevat Pleurotus ostreatus
 • Gepatenteerde productiemethode
 • Geproduceerd volgens strikte farmaceutische richtlijnen
 • Met deuteriumarm water 85 ppm geproduceerd
 • Kan dagelijks worden gebruikt
 • Rijk aan vitamine B, D, zink, boor en koper
 • Rijk aan kalium, fosfor en magnesium

Rijk aan nutriënten

De oesterzwam paddenstoel verscheen eind 20e eeuw in de Europese keuken. Oesterzwam is een uitstekende bron van kalium, fosfor en magnesium en bevat voldoende voedingsvezels. Het is ook rijk aan vitamine B en D en aan sporenelementen zoals zink, boor en koper. Het natrium-, eiwit-, koolhydraat- en vetgehalte is laag, dus het past in elk voedingspatroon. In China zijn de gunstige effecten van oesterzwammen al eeuwen bekend. Oesterzwam wordt daar gebruikt bij talrijke aandoeningen.

Wat is deuteriumarm?

Deuterium zit in voedsel, water en de lucht. De hoeveelheid deuterium wordt aangegeven in deeltjes per miljoen (ppm). Water met een concentratie van minder dan 140 ppm wordt als deuteriumarm beschouwd. Dit product is zelfs geteeld met water van 85 ppm. Deuterium staat ook bekend als zware waterstof. Het is een natuurlijk voorkomende stabiele variant van gewone waterstof. De kern van waterstof bestaat uit één proton en de deuteriumkern bevat één proton en één neutron. Dit massaverschil veroorzaakt echter significante verschillen tussen de fysische en biochemische eigenschappen van waterstof en van deuterium, en dus ook in het lichaam. Een teveel aan deuterium in het lichaam is niet gewenst. In westerse populaties is de deuteriumbelasting zodanig hoog dat dit een belangrijk aandachtspunt is.

Waarom een deuteriumarm voedingssupplement?

Het verlagen van het deuteriumgehalte in weefsels en organen is een natuurlijk biologisch proces dat plaatsvindt in ons lichaam. Het vermogen van het lichaam om zelf deuterium te verlagen, neemt echter af naarmate we ouder worden, minder aan lichaamsbeweging doen en minder zonlicht krijgen. Ook in andere omstandigheden kan dit vermogen verminderd zijn. Dit product is het enige product ter wereld dat wordt geproduceerd met water met een verlaagd deuteriumgehalte van 85 ppm.

Het verschil tussen deuterium en waterstof

Deuterium bevat een extra neutron waardoor de massa verdubbelt ten opzichte van gewone waterstof. Zoals ook in water gebeurt, verandert een teveel aan deuterium de chemie van de 'ingrediënten' waaruit ons lichaam bestaat. Waterstof en deuterium worden namelijk in het hele lichaam geïntegreerd in onze cellen, weefsels en vloeistoffen. De effecten van de extra massa van deuterium maakt dat de chemische reacties anders zijn dan die van waterstof. Dit heeft uiteenlopende metabole consequenties.

Licht versus zwaar water

Deuteriumarm water wordt ook wel licht water genoemd in vergelijking met zwaar water dat andere eigenschappen heeft. Zwaar water of deuteriumrijk water bestaat uit watermoleculen met twee deuteriumatomen in plaats van de normale waterstofatomen. Daardoor is het ruim tien procent zwaarder. Het wordt in sommige kernreactoren gebruikt om neutronen te remmen.

Deuterium, een belangrijke speler

Deuterium zit in de lucht, in voedsel en water. De hoeveelheid deuterium wordt aangegeven in deeltjes per miljoen (ppm). Ondanks deze ogenschijnlijke kleine hoeveelheden is de hoeveelheid deuterium van invloed op het functioneren van het lichaam. Ter vergelijking: in ons bloed zit 6 keer zoveel deuterium als calcium en 10 keer zoveel deuterium als magnesium. Ook al komen calcium en magnesium in mindere mate voor in het bloed dan deuterium, de gezondheidseffecten hiervan zijn bekend en gedocumenteerd. Als we weten dat biologische systemen hoge concentraties water bevatten, dan wordt het moeilijk om de relatieve deuteriumgehaltes te negeren. Ze vormen dan ook een belangrijk aandachtspunt op het vlak van vitaliteit.

Deuteriumdepletie met Preventa®

Naast dit deuteriumarme voedingssupplement biedt Preventa ook een hele lijn met deuteriumarm drinkwater aan. Ergomax biedt Preventa® deuteriumarm drinkwater aan met diverse deuteriumgehaltes van 25ppm tot 125ppm. Dit vormt een perfecte aanvulling op dit voedingssupplement. Deuteriumarm drinkwater en een deuteriumarm voedingssupplement passen binnen een bewuste en vitale leefstijl.

Preventa® deuteriumarm water

Deuteriumarm oesterzwam extract is geteeld met deuteriumarm water. Preventa deuteriumarm water is het meest gedocumenteerde deuteriumarme water ter wereld. Het is ook het enige deuteriumarme water dat, volgens strikte farmaceutische richtlijnen, uit natuurlijk bronwater vervaardigd wordt. Hierdoor is het product veilig en gecertificeerd.

Deuterium in de mitochondriën

De mitochondriën in de cellen spelen een centrale rol in de energiestofwisseling. Een goede energiestofwisseling is essentieel voor de algehele vitaliteit. Ieder mitochondrion heeft honderden nanomotoren die energie halen uit het voedsel. Waterstofionen drijven deze nanomotoren aan, die samen zorgen voor de ATP-synthese. Als waterstofvariant heeft deuterium ook een effect op de nanomotoren, en wel een negatieve. Hierdoor raken energievraag en -aanbod uit balans. Ook in dit licht is een deuteriumarm voedingssupplement van Preventa® een interessante optie.

Over HYD LLC en Preventa®

Het Hongaarse bedrijf HYD LLC kreeg al in 1999 een vergunning voor de productie van deuteriumarm drinkwater van diverse gezondheidsinstituten in Budapest. In 2005  introduceerde HYD LLC Preventa® deuteriumarm drinkwater op de markt op de grootste levensmiddelenbeurs ANUGA. Het product won de eerste prijs in de internationale innovatiewedstrijd ‘New Foods’ op het Health & Functional Food Forum in Keulen. HYD LLC hanteert een geheel eigen procedure voor deuteriumdepletie. Preventa® is een internationaal handelsmerk en is eigendom van HYD LLC. HYD LLC produceert verschillende deuteriumarme producten met deuteriumgehaltes tussen 125 en 25 ppm. De effecten van Preventa® deuteriumarm drinkwater in het lichaam zijn grondig onderzocht en gedocumenteerd door HYD LLC.

Meer informatie
Product Naam
Preventa Oesterzwam - Oyster Mushroom - Capsules
Art.nr.
PV-07
Merk
Preventa
Inhoud
120 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1-2 capsules twee keer per dag met de hoofdmaaltijden. Slik de capsules met veel water door. Gebruik gedurende 1-3 maanden.

Ingrediënten per dosering

100% natuurlijk, gedroogd Pleurotus ostreatus paddenstoelpoeder.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

2% talk, 1% magnesiumstearaat.

Totaal polysaccharidegehalte: 6,2 mg (± 0,54 mg) per capsule.

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Preventa Oesterzwam - Oyster Mushroom - Capsules
Uw waardering