Gefermenteerde Levertraan & Boterolie Gel – Chocola
EUR  46,95

Gefermenteerde Levertraan & Boterolie Gel – Chocola

 • Categorie: Levertraan & Weston A. Price
 • Blend van 1/3 boterolie & 2/3 levertraan
 • Rijk aan vitamine A, D & K
 • Goed voor het skelet*1
 • Ondersteunt de conditie van het oog*2
 • Bron van omega-3-vetzuren
 • Ook in de smaken Naturel & Kaneel
 • 180 ml
Op voorraad
SKU
GP-138
EUR  46,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde Levertraan & Boterolie Gel van Green Pasture

De Blue Ice™ Royal Blend Gel van Green Pasture is een blend in de smaak chocola die voor 1/3 bestaat uit X-Factor™ Gold Concentrated Butter Oil en voor 2/3 uit Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil. De levertraan wordt gewonnen uit de levers van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska en de boterolie komt van koeien die de juiste voeding en levensomstandigheden hebben gehad voor het creëren van de meest rijke boterolie. Dit unieke combinatieproduct zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine A & D en hoge concentraties omega-3-vetzuren zoals EPA en DHA. De levertraan is ook beschikbaar in handige capsulevorm.

Natuurlijke bron van vitamine A & K

Green Pasture’s levertraan wordt tijdens het productieproces niet verhit en is een rijke bron van zowel de lange keten omega-3-vetzuren EPA en DHA als vitamine A en D. Hoewel sommige bronnen ervan overtuigd zijn dat een teveel aan vitamine A schadelijk zou zijn, is het juist waardevol om te beseffen dat veel mensen waarschijnlijk eerder te weinig dan te veel van deze belangrijke vitamine voor ons lichaam binnenkrijgen, met name kinderen en vrouwen die in verwachting zijn. Vitamine A speelt immers een rol in het celspecialisatieproces, helpt om normaal te kunnen zien, is belangrijk voor de huid, is goed voor de slijmvliezen en helpt net als vitamine D het immuunsysteem. Vitamine D is bovendien goed voor de kalkhuishouding en voor het skelet van kinderen, helpt bij het celdelingsproces en is van belang voor het gebit en voor de spieren. De visvetzuren DHA en EPA zijn tezamen goed voor de bloeddruk, het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen. De Geconcentreerde Boterolie van Green Pasture is eveneens via een onverhit, natuurlijk centrifugatieproces tot stand gekomen. De olie is rijk aan de vetoplosbare vitamine K, die onder meer de bloedstolling ondersteunt en die bijdraagt aan die instandhouding van sterke botten. Ook bevat boterolie een combinatie van essentiële vetzuren zoals boterzuur, laurinezuur, CLA en is het een bron van sporenelementen als mangaan, zink, chroom en selenium.

Bijzondere ontdekking van Weston A. Price

In zijn beroemde boek Nutrition and Physical Degeneration beschrijft Weston A. Price hoe de Zwitsers lange tijd de boter van koeien vereerden in het voorjaar. In deze periode eten koeien snelgroeiend gras en Price trof in de boter van deze ‘voorjaarsmelk’ een onontdekte stof aan die hij Activator X noemde. Price kwam erachter dat deze stof, die later vitamine K2 werd genoemd, met name in het botervet van grasgevoerde dieren en in fermentatieproducten zoals gefermenteerde levertraan voorkomt. Hij ontdekte bovendien de synergetische werkzaamheid van botervet en levertraan, wat inhoudt dat er sprake is van een effectieve samenwerking tussen de twee dierlijke vetten. Het is deze kennis die Green Pasture heeft aangezet tot het creëren van haar bijzondere productlijn, bestaande uit zowel boterolie, gefermenteerde levertraan en unieke blends van beide soorten oliën.

Voordelen

 • Unieke blend van hoogwaardige, natuurlijke, onverhitte en op traditionele wijze geproduceerde levertraan en boterolie
 • Levertraan gemaakt van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska
 • Bron van vitamine A, D & K en omega-3-vetzuren, waaronder EPA en DHA
 • Vitamine A helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid, ondersteunt de conditie van het oog en speelt een rol in het celspecialisatieproces
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding en het skelet van kinderen
 • Vitamine K helpt de bloedstolling en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • Vetzuren EPA en DHA zijn goed voor het hart, de hersenen en de bloeddruk
 • Levertraan van Green Pasture is ontwikkeld in samenwerking met de Weston A. Price Foundation (WAPF)

Het beste van twee werelden

De combinatie van levertraan en boterolie is gunstiger dan het gebruik van beide producten afzonderlijk, zo stelde Dr. Weston A. Price na de bestudering van zijn onderzoeksresultaten. Door zowel boterolie, dat rijk is aan vetoplosbare activators, als levertaan te gebruiken, krijg je dus het beste van twee werelden binnen. Green Pasture’s boterolie wordt vervaardigd van de melk van koeien die op weides met vers, snelgroeiend gras worden gehouden. Vervolgens wordt deze melk via een centrifugatieproces tot een hoogwaardige boterolie gemaakt. In tegenstelling tot bij veel gangbare boteroliën wordt er geen gebruik gemaakt van hitte in het proces. Dit zorgt ervoor dat nutriënten beter bewaard blijven. Green Pasture’s levertraan producten worden op traditionele wijze gefermenteerd zonder daarbij gebruik te maken van synthetische additieven. Ze dragen dan ook met trots het Marine Stewardship Council (MSC)-keurmerk, mede dankzij de duurzame en moderne vistechnieken van Green Pasture’s exclusieve vispartner Alaskan Leader Seafood.

Essentiële vetzuren van duurzame kwaliteit

Green Pasture maakt voor haar levertraan producten als enige bedrijf ter wereld gebruik van een eeuwenoude, traditionele, zeer milde fermentatietechniek, waardoor het mogelijk is om het gebruik van hitte te vermijden en om de natuurlijke antioxidanten in de olie te behouden. De levertraan van Green Pasture wordt continu door onafhankelijke derde partijen getest en voldoet aan alle moderne eisen voor kwaliteit en puurheid. Het bedrijf spant zich bovendien in om, waar mogelijk, te werken volgens een duurzame aanpak en stelt ook de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en milieubescherming bij het selecteren van haar partners. Green Pasture Products heeft een samenwerking met de Weston A. Price Foundation (WAPF) en ontving het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk voor haar premiumkwaliteit Fermented Cod Liver Oil (FCLO), een eco-label dat wereldwijd slechts aan een handvol visoliebedrijven is toegekend.

Over Green Pasture

Green Pasture is een in Nebraska gevestigd familiebedrijf dat in 2003 werd opgericht door Dave en Barbara Wetzel. Een paar jaar eerder besloten ze om hun leven om te gooien, met hun gezin dichter bij de natuur te gaan wonen en een melkveehouderij te beginnen. Ze kwamen algauw in aanraking met de ideeën van Dr. Weston A. Price en met name zijn bevindingen inzake ‘vitaminerijke boterolie’, gemaakt van de melk van grasgevoerde weidekoeien, heeft hen doen besluiten om hun groene weilanden te gaan inzetten voor het creëren van Concentrated Butter Oil, een product dat inmiddels wereldwijd bekendheid heeft vergaard. In 2007 breidde Green Pasture haar productlijn uit met gefermenteerde levertraan producten gemaakt van op duurzame wijze gevangen rog en kabeljauw en vandaag de dag is Green Pasture Products internationaal toonaangevend vanwege haar toewijding aan een zorgvuldige, duurzame en hoogwaardige werkwijze, waarvoor David en Barbara in 2012 ook Nebraska’s Distinguished Entrepreneur Award hebben ontvangen.

*1 Blue Ice™ Royal Blend Gel van Green Pasture is van nature rijk aan vitamine K, dat goed is voor het skelet

*2 Blue Ice™ Royal Blend Gel van Green Pasture is van nature rijk aan vitamine A, dat de conditie van het oog ondersteunt

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Levertraan & Boterolie Gel – Chocola
Art.nr.
GP-138
Merk
Green Pasture
Inhoud
180 ml
Gebruiksaanwijzing

1 keer per dag een  halve theelepel (+/- 2,5 ml). Na openen in koelkast bewaren.

Ingrediënten per dosering

Gefermenteerde levertraan †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Boterolie †, biologische stevia, biologische cacao, biologische vanille, silica.

Allergenen
Melk, Vis
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Levertraan & Boterolie Gel – Chocola
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: